fredag den 21. december 2012

Madeleines m. citron

- og de første nogensinde


Men det bliver absolut ikke de sidste. For efter lang tids venten, så fik jeg endelig fat i en Madeleine form, og det skal fejres ;) For ikke nok med, at den jo skal bruges, nu hvor jeg endelig har fået nallerne i den, så smager sådanne Madeleines jo ganske enkelt helt fantastisk. Jeg glæder mig derfor allerede helt vildt, til at kunne eksperimentere og afprøve flere forskellige opskrifter. Jeg har allerede kig på en hel del spændende opskrifter, og nåeh ja, så har Foodgawker som altid  jo også en hel del inspiration at plukke i :)

I hvert fald faldt jeg over en opskrift på Boligliv, som lød til at være ret basal, men stadig lækker og anderledes med lidt syrlighed. Den nappede jeg, men ændrede lidt i mængderne. Opskriften får I herunder i de mængder jeg lavede dem i. 

Opskrift til ca. 18 stk.

63 g. hvedemel
½ tsk. bagepulver
2 æg
1 vaniljestang
63 g. sukker
63 g. smør
skal fra ½ økologisk citron

Bland først mel og bagepulver sammen. Pisk dernæst æg, sukker og vaniljekorn sammen til en luftig og hvid masse. Vend herefter melblandingen sammen med æggeblandingen lidt efter lidt. Smelt så smørret og riv citronen. Kom begge dele op i massen, og vend det hele sammen til det er jævnt. Stil dejen på køl i 20 min. indtil den har sat sig og igen er blevet fast. 

Smør formen med smør (eller sprøjt den med sprayfedt) og fyld den 2/3 op med dej. Bag dine Madeleines ved 200 grader i ca. 6-7 min. eller indtil de er gyldne i kanten. Tag straks kagerne ud, vend dem ud på en bagerist og afkøl helt.

Note: En lille og lækker haps, som er hurtig at lave, hvis uventede gæster banker på døren - og nåeh ja, så smager de som om, du har stået i køkkenet i flere timer. YUM :) Server dine Madeleines pænt på et fad, og giv dem eventuelt et lille drys med lidt flormelis. Bare for syns skyld - for det pynter altså lige lidt ekstra :) 

4 kommentarer:

 1. Naii, de er altså bare de fineste tøsekager :D Har endnu ikke fået tilføjet en madeleineform, til den "lille" køkkensamling - det må vist blive et nytårsforsæt :) Er sikker på kæresten vil elske endnu en form..hehe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er nemlig ret tøsede ;-) men mænd kan nu også sagtens spise dem. Det har Peter i hvert fald bevist herhjemme :-P Og ja, naturligvis vil gemalen da elske mere fyld til skabende ! Haha

   Slet
 2. Hvor er de bare fine! Og så flotte billeder, Kristine!
  håber du får en dejlig jul :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak I to :) De smagte også super lækkert ;) Jeg håber også I må få den aller herligste jul ;)

   Slet