lørdag den 15. oktober 2011

Caramel and chocolate bars

- og endelig en lejlighed til at få brugt mit kondenserede mælk


Jeg skulle jo som tidligere nævnt, have bakset en lille værtindegave sammen til min mutter i aften, også blev det til disse skønne skabninger. Dermed fik jeg også en genial anledning til, at få taget mit kondenserede mælk i brug :)

Opskriften har jeg fra et hæfte fra Ude&Hjemme med "ta' med kager" i. Jeg lavede en lille bitte ændring med nødder, og nedenfor får i opskriften som jeg lavede den.

Dej:
115 g. smør
50 g. sukker
160 g. hvedemel

Karamelmasse:
200 g. smør
120 g. sukker
3 spsk. sirup (jeg brugte mørk)
50 g. meget meget finthakkede hasselnødder
1 dåse kondenseret mælk (kan købes i føtex, bilka og hos etninske grønthandlere)

Overtræk:
125 g. god mørk smeltet chokolade

Bunden laves først: Bland smør, sukker og mel godt sammen, og ælt til dejen er fast. Bred den herefter ud i en bradepande eller et ildfast fad beklædt med bagepapir (ca. 25x25 cm.) og bag den ved 180 gradder i ca. 15-20 min. eller indtild en er lys gylden.

Imens bunden bages laves karamelmassen. Hæld sukker, sirup, smør, finthakkede nødder og kondenseret mælk op i en gryde og varm det op ved svag varme indtil sukkeret er opløst. Bring det så i kog og lad det simre i 8 gode minutter, med konstant omrøring og kærlighed :) ellers kan du risikere, at skidtet brænder på. Når massen er godt tyk, så er den færdig og klar til at hælde over den færdigbagte bund. Når dette er gjort sættes den på køl indtil karamelmassen er fast (eller sæt den ud på altanen som jeg gjorde, da der nærmest var koldere der, end i mit køleskab) :)

Når du synes karamelmassen er ved at være godt fast og kold, så smeltes chokoladen og hældes ud over som sidste finish. Igen skal hele molevitten en tur på køl (eller altan) til chokoladen er stivnet og klar til at skære ud.


Du kan skære ud i små snitter, brede bars eller små mundrette firkanter. Du bestemmer - men hvis du laver små stykker, så sørg for at hamstre to stykker selv, for de er satme gode (undskyld sproget) :)

28 kommentarer:

 1. Kondenceret mælk kan også købes i Rema 1000 fra næste uge. Måske skulle man købe et par dåser og prøve denne opskrift af - lækker ser den i hvert fald ud.

  SvarSlet
 2. Åh hvor ser det bare yummilicious ud!!! Og det lyder til det smager lige så godt :) God aften!

  /GiO

  SvarSlet
 3. *savl*
  Jeg tænker at disse jo ikke er så usunde .... Når der nu er meget mælk i Ha ha ha ha... Ej for den da. De ser rigtig gode ud.

  SvarSlet
 4. Lilli: Ejh er det rigtig? Sådan :) Du må ind og købe lager - for hvis du først smager den her, så kommer du stensikkert til at lave dem igen :D WAUW!

  SvarSlet
 5. Gitte: Du kan tro de er lækre. Hvis ikke det var fordi de var lavet til min mutter og brormand, så var de altså væk :D haha.

  God aften til dig også :)

  SvarSlet
 6. Vibeke: De er SLET ikke usunde - tværimod :D Der er jo både mælk OG sund sund mørk chokolade i :D Bhwaaah :D

  SvarSlet
 7. De ser voldsomt gode ud !!!

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 8. Yummi.. :-) Jeg bliver godt nok fristet af denne opskrift :-)

  SvarSlet
 9. Det ser godt nok lækkert ud. Opskriften er hermed gemt! :-) Tak for det.

  SvarSlet
 10. Marianne: Jamen ved du hvad det værste er? AT DET SMAGER LIGESÅ GODT SOM DE SER UUUUD :D

  SvarSlet
 11. Mademoiselle Black: Haha, og det kan jeg virkelig godt forstå - det var vist også derfor jeg sprang på den, men puuha det sætter sig på sidebenene bare man kigger på det :D

  SvarSlet
 12. Frk Struds: Og det er lige hvad de er :) HIMMELSKE :D Velbekom da, de kan klart anbefales i hvert fald :D

  SvarSlet
 13. Mmmmm , dem skal jeg da vidst prøve at lave.. Skal have lavet en kurv med lækkerier i til min stedmor, her til næste weekend, så kunne jeg passende lave dem her, og så lige beholde lidt selv *Gg*

  SvarSlet
 14. Pille: Haha, iiih ja - det lyder da som en super skøn idé :) Jeg er i hvert fald sikker på, at de vække stor glæde i sådan en kurv ;) MUMS :D

  SvarSlet
 15. Genialt! Dem vil jeg også prøve på et tidspunkt! Har du nogen idé om, hvor længe de kan holde sig? (altså - hvis man ikke får spist dem med det samme ;-))

  SvarSlet
 16. Piske: Ja er de ikke fantastiske? De smager lidt ala. TWIX, uuhm guf guf guf !!!!

  Nej - det har jeg faktisk ikke, da det er første gang jeg laver dem :/ Hmmm. Alligevel vil jeg tro, at hvis du opbevarer dem i en tætlukket bøtte i køleskabet, så vil de kunne holde sig et godt stykke tid.

  SvarSlet
 17. Hold da op hvor ser de gode ud!
  De skal helt sikkert prøves?

  Hvor mange stykker fik du til i den portion? :)

  - Sif

  SvarSlet
 18. Mums hvor ser de gode ud! De skal helt sikkert prøves :)

  SvarSlet
 19. Sif: Jeg fik 12 squares ud af portionen :) og de var ikke lille, skal jeg lige huske at sige :D

  SvarSlet
 20. Anna: OOoh yearh - du kan trygt gå igang :D

  SvarSlet
 21. Ellers kan kondenseret mælk jo altid bruges til Brigadeiro, brasilianernes yndlingsspise..

  SvarSlet
 22. Anna: kender den ikke, men den lyder spændende ;-)

  SvarSlet
 23. Har lige lavet disse basser, og gud hvor er de bare lækre!(: Tak for at du delte denne skønne opskrift!(:

  SvarSlet
 24. sif. Åh det var sørme så lidt.. Og du har helt ret, de er alt alt for lækre og syndige ;-)

  SvarSlet
 25. Hold da helt ferie, de er lækre.. Jeg fik 30 ud af en portion, som jeg heller ikke synes var små ;) Men mine er vist også mere flade, da jeg ikke havde en form, som passede... Men vildt lære er de, og hvor er det nemt :D Tak for den skønne opskrift, den er hermed gemt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ohj hvorr skønt :) Jamen det lyder jo helt perfekt så - og 30 er en hel del ja :) Uhm nu får jeg helt lyst til at lave dem igen ;) Dejligt du kunne bruge opskriften Kamilla ;) Nyd de små syndige svende og jeg vil misunde dig imens ;)

   Slet
 26. hej skal den konencerede mælk ikke koges først i fire timer????

  SvarSlet