søndag den 16. oktober 2011

Pæretærte m. kanelcreme

- ja man skulle tro der var gået jul i den herhjemme


Bare lidt ikk? - for når der både dufter af årest første clementiner og kanel på samme tid, så kan jeg altså ikke dreje mine tanker uden omkring julen. Orv hvor jeg altså glæder mig til, at vi rammer midten af november, hvor det efter min vurdering, er ok lovligt, at påbegynde julestemningen!

Nå, men jeg havde igen lige et par pærer, som trængte til at få min opmærksomhed og det kom der denne skønne tærte ud af :) Jeg havde fundet inspiration på denne skønne side, men ændrede lidt i ingredienserne, da jeg ikke lige lagde inde med eksempelvis brie :)

Opskriften som jeg fik plummet mig frem til får i her:

Tærtebund:

150 g. sukker
150 g. smør
250 g. hvedemel
1 tsk. vanillepulver
1 spsk. vand
1 æg
+ hakkede hasselnødder til pynt

Kanelcreme:

1 tsk. kanel
2 tsk. flormelis
1 pk. flødeost

Rør sukker, smør, vand, æg og vanillesukker sammen og kom til sidst melet i. Ælt dejen godt sammen og stil den på køl i ca. 1 time.

Når dejen er kølet ned rulles den ud på et meldrysset bord til den har sammen størrelse som det tærtefad du vil bage tærten i. Smør tærteformen og kom så den udrullede dej op i - smør bunden med et godt lag kanelcreme og udfyld så tærten med de udskårne pæreskiver.

Drys til sidst med lidt hakkede hasselnødder og bag tærten ved 200 grader i ca. 25-30 min. Lad tærten køle en anelse af, men server den lun og med en god klat creme fraiche til :) YUM!


Og den blev for lidt siden indtaget med en god klat creme fraiche til hjemme hos svigermekanikken. Svigermor diskede nemlig op med det lækreste lam m. tilbehør til aften, yum yum yummilicious også kunne denne skønne sag da lige medbringes til kaffen :) Bedre søndag kunne det vist ikke blive? :) Slet ikke fordi jeg jo igen idag, var med bedste'veninden ude, at se fodbold og få stadion platte :) Huhuuuu. Dejlig tradition vi har fået os der ;)

6 kommentarer:

 1. Årh, det ser godt ud - kunne godt lige bruge sådan et stykke!

  - Anne

  SvarSlet
 2. Sikke en smuk tærte og den lyder altså så lækker. Mums

  SvarSlet
 3. Anne: den var nu også helt okay faktisk ;-) specielt lun og med creme fraiche ;-)

  SvarSlet
 4. Karina: mange tak for det ;-) den var også meget lækker ;-)

  SvarSlet
 5. Vibeke: tak for de rosende ord. Du kan tro den smagte ;-) en skøn efterårskage ;-)

  SvarSlet