onsdag den 7. december 2011

Hjemmelavede æbleskiver

- og for allerførste gang


Ja det må da vist siges at være på tide så, hva? Jeg fik nemlig et fantastisk "æbleskivejern" sidste år af svigermor, men har aldrig fået det afprøvet - og det skulle der da gøres noget ved!

Igår havde jeg så hyggeligt tøsebesøg af Marie og Camilla, hvilket jo var en fantastisk mulighed for, at få afprøvet det fine fine jern - og nåeh ja, så er det vel også en smule overskudsagtigt, lige at smække en røvfuld hjemmelavede æbleskiver på bordet? :)

Overskudsagtigt eller ej så blev de altså kreeret, og træk mig nu baglæns gennem fuglekassen, hvor var de bare lækre! Det er jo helt vanvittigt, hvor stor en forskel der er på de købte og de hjemmelavede æbleskiver. Jeg vidste selvfølgelig godt, at der nok var en smule forskel, men jeg havde ikke troet, at forskellen var helt så stor, men jeg skal da lige love for, at min tro blev gjort til skamme! Jeg lover derfor i skrivende stund, at jeg aldrig køber æbleskiver igen, men bager dem selv :) BUM!!!

Opskriften snuppede jeg inde fra ama-tips.dk, da alle andre opskrifter tilsyneladende var med enten fløde eller en hulens masse æg. Jeg fandt derfor denne ret lækre opskrift, men tilsatte lige en smule kardemomme, da det ikke var i den oprindelige opskrift.

Her som jeg lavede den:

250 g. hvedemel
½ tsk. natron
½ tsk. salt
1 tsk. kardemomme
2 spsk. sukker
½ l. kærnemælk
½ dl. flydende becel
2 æg
+ Revet skal af 1 økologisk citron

Rør først mel, sukker, salt, natron og kardemomme sammen og tilsæt herefter fedtstof, kærnemælk, citronskal og æg. Pisk dejen godt sammen til den er glat og jævn og stil så dejen på køl i en ½ times tid.

Varm æbleskivejernet/panden op og fyld herefter hullerne 3/4 op med æbleskivedejen. Sørg for at vende æbleskiverne jævnligt og hele vejen rundt, da de ellers ikke bliver bagte hele vejen igennem og hele vejen rundt. Du kan se hvornår du første gang skal vende, da dejen her begynder at blive lys/gennemsigtig rundt i kanten.


Spis skiverne i godt selskab og med flormelis, samt en god marmelade/syltetøj. Det gjorde jeg igår med Marie og Camilla - og jaaaaa, jeg kom sørme til det igen idag ;) Her sammen med Carina og Marie, da vi skulle lave lidt gruppearbejde! Uuuups :)

16 kommentarer:

 1. Hvor ser de lækre ud! Gid jeg ejede en æbleskivepande, det smager så meget bedre med hjemmelavede :)

  Må nøjes med det næstbedste, dem fra fryseren indtil videre! ;)

  SvarSlet
 2. Mums! Hvir ser de altså også bare gode ud. Har erklæret selv samme løfte som dig, men når man først har smagt hjemmebagte æbleskiver går man altså bare ikke tilbage til de købte. Derfor er jo også ganske ulykkelig over at min gamle brugte æbleskivepande som jeg har arvet fra mine forældres køkken ikke rigtig kan mere. Belægning er begyndt at skalde af, og så meget som jeg elsker hjemmebagte æbleskiver tror jeg bare ikke på at det er helt sundt at spise :) Håber nissen kommer med inden julen er helt forbi :)

  SvarSlet
 3. Mmmh, hvor lækkert. Jeg vil også bare så gerne have et æbleskivejern! :)

  SvarSlet
 4. Trine: Du har ganske ret, og jeg er nu meget meget glad for, at jeg er indehaver af et sådant :) Jeg kan faktisk ikke helt forstå, hvordan jeg mon har klaret mig uden ? :)

  SvarSlet
 5. Anna: De er hammer hammer lækre! Uiif. NEMLIG - når man først ved hvordan smør det samger, som man siger ;) Orrrrk, det må være fordi du har slidt det op med alle de skiver du har kreeret :) Godt gået min pige - jeg håber nissen kommer med godter til dig, for julen er absolut ikke forbi endnu - tværtimod :)

  SvarSlet
 6. Amalie: De var også super duper yummilicious :) - det ses tydeligt ved, at der ikke er en eneste tilbage ;) Haha.

  SvarSlet
 7. De ser mums ud.. Jeg må vist hellere også at få lavet en omgang i weekenden...

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 8. Marianne: Uhm hvor var de altså også gode :) Jaaa, det er så hyggeligt, og weekenden er bare reddet, hvis den byder på hjemmelavede æbleskiver :) YUM!

  SvarSlet
 9. Mmmmmh lækre billeder :)
  Ved du hvad er bedst egentlig - en gammeldags æbleskivepande eller sådan en af de fine moderne "el-pander"?

  SvarSlet
 10. Malene: Taaak Malene ;) Nej det ved jeg faktisk ikke, og min er jo sådan en smart el-dims, og den funker ganz gut :) Jeg tror dog, at det fungerer ganke ganske godt på den gode gammeldaws metode i pande også :) hvis ikke det er bedre? :)

  SvarSlet
 11. Lækkert... Må også sande at efter min søster er begyndt at lave hjemmelavede æbleskiver, så hælder jeg også mest til dem. Man bliver vel forvent. ;)

  SvarSlet
 12. Bianca: NEMLIG - man bliver lynhurtig forvent så det batter! Jeg er virkelig glad helt indeni over, hvor lækkert sådan en omgang hjemmelavede basser smager!! Nøøjh.

  SvarSlet
 13. Jeg kan skrive under på, at det der var verdens bedste æbleskiver. BEGGE gange. Hvornår skal jeg kigge forbi i morgen ;) ?

  SvarSlet
 14. Nemlig - hjemmelavede er de bedste! Og så er æbleskivevending da noget af det hyggeligste :-)

  SvarSlet
 15. Marie: Goooodt Marollen ;) Jeg må snart få en pris for at være hardcore æbleskive vender ;) Muhahaha! Jamenøøøø - du medbringer bare lige en liter kærnemælk også kommer du bare ;) Resten har jeg på lager :D Hahaha.

  SvarSlet
 16. Piske: Oooh yesss - såå meget! Jeg kan slet ikke forstå, at det først er nu jeg får afprøvet min æbleskive'bager ;) Det er godtnok et år for sent ;)

  So true, det er ret hyggeligt at vende dem, specielt med julemusik kørende i baggrunden ;) JuhuuuU!

  SvarSlet