torsdag den 22. marts 2012

Sprødt hvedebrød

- og selvfølgelig lavet med den kære Orla


Og så er det samtidig lavet i grillen :) Jaja, og I kan tro det var noget der vakte gemalens interesse lidt mere, da han kom hjem og så, at fruen havde været igang med at kokkerere i hans elskede legetøj :)

Nu er det godtnok et par dage side, at jeg fik bagt dette skønne, sprøde og knasende brød - selvølgelig med et luftigt indre, men derfor skal I da ikke snydes for billeder og opskrift. Jeg har godtnok tyvstjålet opskriften fra Sabina (hun har jo simpelthen så mange lækre brød med surdej) - og I kan se den lige her. For en god ordens skyld får i den alligevel herunder.

Sprødt hvedebrød (2 mellemstore brød)

8 dl. koldt vand
10 g. gær
1 dl. surdej
30 g. salt
200 g. Evolo fuldkornsmel af rug
800-1000 g. hvedemel

Hæld det kolde vand i en skål og rør gæren ud heri. Kom dernæst surdej, salt og fuldkornsmelt i og tilsæt så hvedemelet lidt efter lidt. (start med de 800 g.) Rør gerne dejen sammen i en røremaskine, men hvis du ikke har sådan en, så ælt dejen godt igennem i hænderne, og tilsæt gerne mere mel hvis nødvendigt. (OBS - hvis du bruger de bare næver, så skal dejen æltes i ca. 10 min non stop) - muskler er gode at have ;)  

Når dejen er æltet færdig vendes den over i en oliesmurt skål og dækkes så med husholdningsfilm. Sæt skålen i køleskabet og lad dejen hæve natten over.

Næste dag vendes dejen ud på en meldrysset bord, deles i to dele og formes så til to brød. Drys dem med lidt mel og læg et rent viskestykke over dem og lad dem så hæve i et par timer.

Placer din bagesten enten i ovnen eller på grillen og varm ovnen (eller grillen) op på 250 g. varmluft.

Når ovnen (eller grillen) så er varm placeres brødene (gerne et ad gangen) på bagestenen og bages så i 20-25 min. Afkøl til sidst brødene på e bagerist, skær lækre lune skiver og spis en god ost dertil. YUM!

8 kommentarer:

 1. Kristine, det må smage fantastisk lavet på grillen:) Jeg har også planer om at lave det i weekenden, for det er et godt og meget anvendeligt brød..

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg siger dig det var fantastisk :) Specielt fordi det på en sjov måde, fik en lidt røget smag i skorpen. Uuuhm guf :) og ja, du har helt ret - meget anvendeligt og ikke mindst nemt, når man jo har surdejn klar parat i køleren :)

   Slet
 2. Min far bager også til den helt store guldmedelaje, og har køkkenet fyldt med diverse meltyper og surdej og andre ting i den stil - og jeg må indrømme, at jeg sætter noget mere pris på den hobby end hans golfspil;)
  Det er altid så lækkert at komme derhjem, og smage noget nyt lækkert brød.
  Dit ser virkelig også lækkert og saftigt i!

  SvarSlet
  Svar
  1. iiih ja, det kan jeg da godt forstå du sætter pris på - især frem for golf ;) Haha.

   Det her kan varmt anbefales, og kan sagtens laves lækkert i ovnen med en bagesten i bunden. Klart anbefalelsesværdigt ;) Vis det til din far ;) haha!

   Slet
 3. Mmm, det ser dejlig sprødt og indbydende ud! Tror også lige, jeg daffer ud i køkkenet og bager :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. åååh ja - det var det også. Virkelig lækkert og med den sprødeste skorpe. Haha - sådan mand ;) Hvad fik du bagt? :)

   Slet
  2. Jeg har ikke bagt endnu - har kun blandet dejen... *ser hemmelighedsfuld ud* :-P

   Slet
 4. uuuha :) jeg glæder mig til at se resultatet ;)

  SvarSlet