Og faktisk er det bare en tunet variant, af de almindelige oatmeal cookies jeg tidligere har lavet.
Opskriften er derfor bare nappet fra dette indlæg, og så er der til sidst sprøjtet en god omgang chokolade ud over. Det giver et ret lækkert twist til småkagen, det eneste minus er blot, at de ikke er særlig handy i dette varme sommervejr, da du pludeslig har chokolade over alt. Det kan der heldigvis også komme lidt sjov ud af ;)
Opskriften kan i selvfølgelig finde via linket, men en god ordens skyld, så får i den også lige i dette indlæg. Det er jo trods alt en lidt anden småkage, og nogle lidt pænere billeder, end den tidligere opskrift ;) Her ses det i hvert fald tydeligt, at der er sket lidt på den front, og heldigvis for det :)
Opskrift: ca. 25 store cookies
200 g. blødt smør
3
dl. flormelis
3
dl. havregryn
2
dl. hvedemel
1
tsk. bagepulver
Alle ingredienserne blandes sammen i den rækkefølge de er listet op i, og dejen røres godt sammen, indtil den er jævn. Dejen måles herefter op med en teske, rulles sammen til en kugle og trykkes let flade, efter de er placeret på en bageplader beklædt med bagepapir.
Kagerne bages nu ved 175 grader i ca. 10 min. til de er gyldne i kanten, og efter bagning vendes de over på en bagerist til afkøling. Når de er afkølet helt smeltes chokoladen over vandbad, hældes i en plastikpose, hvor der klippes et meget lille hul i enden og chokoladen sprøjtes så let henover hver enkelt cookie.
Og hvis du ligesom jeg, bager disse lækkerbiskner i det lune sommervejr, er det en meget god idé, at opbevare lækkerierne i en kagedåse - PÅ KØL! Og drik da så lige et glas iskoldt mælk - eller to til. Iskold mælk er jo heller ikke dumt på disse lune og tidlige sommerdage, som vi desværre må undvære lidt igen nu. Lad os håbe at de meget snart vender tilbage :)
Ord de ser dejlige ud! Helt sikkert en god bid plain, men måske heller ikke dumt hvis man lavede en lille is sandwich med de knasende havreflager. Sødt sugerør ja mælk skal der simpelthen til!
SvarSletNej det kunne være ;) Der er ikke andet for, end at prøve det af ;) Når der igen bliver isvejr ;) haha.
SletSer super lækkert ud :)
SvarSletHåber du har nydt de skønne pinsedage. Så må vi bare spændt vente på det dejlige vejr kommer tilbage :)
de var også yderst lækre Bianca :) Du kan tro jeg har nydt pinsedagene, og kan virkelig mærke nu, at jeg er tilbage til eksamens ræset" Baaah.
SletMm de ser gode ud. Dog er det ikke normalt lige chokolade man har haft lyst til i dette vejr vi har haft!
SvarSletMen nu køler det heldigvis af for en stund.. og med det regnvejr i nat kan man da ikke være andet end inspireret til at bage småkager!
Hah, ork jo. Jeg har ALTID lyst til chokolade, sommer eller vinter, morgen, middag eller aften - det rører mig ikke ;) men ja, med al den regn, så passer de bare endnu bedre ind - og så med en god kop kaffe on the side ;)
SletHold nu op de ser lækre ud! :-)
SvarSletGuf - det er de også :) Lige en smule bedre bliver det altså, når der lige kommer lidt chokolade på toppen ;)
SletHvor ser de gode ud! Her på det sidste har jeg gået og cravet oatmeal cookies (efter jeg faldt over dem i min cookies-bog), og jeg kan godt se, at der ikke skal gå lang tid, før jeg selv skal i køkkenet;)
SvarSletNej vel? det er bare med at komme igang :) Og eftersom vejret har vist den lidt koldere side igen nu, så er der ingen undskyldning der i hvert fald ;)
SletHvis jeg ikke allerede havde spist 5 store "små"kager i dag, så havde jeg spænet ud i køkkenet og lavet disse! Men i morgen kommer atter en dag, og så er de et godt bud på en eftermiddags treat :-)
SvarSletiiih altså - jamen så er din lyst jo også stillet :) Jeg håber du får dem lavet i morgen, for de er virkelig skønne :) en ret så delikat eftermiddagstreat, hvis du spørger mig ;)
SletEiiiii hvor ser de lækre ud!!! Craver også oatmeal cookies pt.. så må vel en tur ud og handle ckokolade hjem :D
SvarSletUha, jamen hvis det er tilfældet, så MÅ du altså igang med disse. De er gude'skønne :) Og så gør chokoladen bare lige det ekstra :)
Slet