søndag den 18. november 2012

Butternut Squash Hummus

- perfekt til det meste


For endelig fik jeg eksperimenteret med en butternut squash. Tit og ofte har jeg nemlig set den i diverse supermarkeder, men aldrig har den fået lov at komme med hjem. Det kom den dog for en uges tid siden, da jeg ved et tilfælde så den til den nette sum af 8 kr. i netto. Ja så kunne jeg altså ikke dy mig. Succes eller fiasko, så måtte jeg altså prøve kræfter med den lidt "fallos" lign. svend, og det kom der dette skønne resultat ud af :) 

Opskrift til én stor portion: 
(nok til 8 personer)

1 butternut squash
1 tsk. spidskommen
3 spsk. olivenolie
1½ dl. creme fraiche
3 fed hvidløg
½ tsk. salt
½ tsk. peber
2 spsk. tahin 

Skræl og udhul din butternut squash, og skær den så i både, som fordeles jævnt på en bageplade beklædt med bagepapir. Varm ovnen op til 180 grader og bag da dine butternut både i ovnen i ca. 45 min. eller indtil de er møre og bløde. 

Kom bådene op i en skål og mos/blend dem til en fin mos, hvorefter olivenolie, salt, peber, spidskommen, de knuste hvidløg, creme fraiche og tahin tilsættes og fordeles jævnt i hele mosen. Rør hele herligheden godt sammen og smag til med salt og peber. Når hummusen er som du ønsker den, stilles den på køl i en lufttæt beholder, eller en skål med husholdningsfilm over, så den ikke sprede hvidløgsduft i hele køleskabet, eller tager smag fra andre produkter. 


Note: Denne lidt anderledes form for hummus bør nydes kold og med et skvæt olivenolie over - drys evt. med lidt persille og nogle sesamfrø. Spis den sammen med et godt nybagt brød, som spread til din sandwich eller som tilbehør til en gang hjemmelavede kiks. Egner sig også rigtig godt til tapasbordet, hvor både pølse, ost og brød kan dyppes heri. 

4 kommentarer:

 1. Ihhh TAK. Det skal jeg prøve.
  På denne tid af året, bruger jeg ofte *buttenuten* på forskelligvis, men dette har jeg aldrig prøvet.
  God søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekom da :) Uh det er så spændende med nye opskrifter - for denne var også helt ny for mig, og det smager himmelsk :) Hvad bruger du ellers buternutten til ? :)

   Slet
 2. Rigtig spændende opskrift og flotte billeder :)
  God torsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det :) Det smagte super skønt og kan varmt anbefales som en "starter" til middagsgæster :)

   Slet