torsdag den 11. april 2013

Månedens Menu: Løkken Badehotel

- en udsøgt fornøjelse


I mandags gik turen nemlig et smut til Løkken - og en mere præcis placering: Løkken Badehotel, hvor vi fik deres herlige 3-retters forårs-menu, som jo passende nok er på menuen denne måned, og den skulle da lige afprøves :)

Vi havde i løbet af dagen ikke spist så meget, for at gøre plads til lidt ekstra til aften (ja spørg ikke hvorfor vi gjorde det, for det virker jo ikke), og det var nødvendigt, for hold nu op vi var mætte da vi igen vendte snuden mod Aalborg. 

Da vi ankom til Badehotellet blev vi budt pænt velkommen af tjeneren. Vi havde fået reserveret bord, men havde ikke nogle præferencer, men fordi jeg har været der nogle gange, så ved jeg at der er ret så hyggeligt i deres "badehus", som er en ekstra del af restauranten, hvor der er god belysning og rigtig "strand" stemning. Vi var så heldige, at det var her vi blev placeret, og da vi havde bestilt bord til kl. 18.30, så nåede vi også at få den smukke aftensol med til bords. Dejlige og hyggelige omgivelser at spise i kan jeg fortælle, så hvis I nogensinde slår vejen forbi Løkken Badehotel, så be om at få lov at sidde i badehuset ;) 

Nå, men nok om den dejlig mæthedsfornemmelse og de skønne omgivelser - I skal jo også vide hvad det var vi blev så mætte og glade af :) 


Forretten var en skøn omgang håndpillede luksusrejer med (som de selv skriver det på deres menukort) "frække salater", serveret med aioli og pesto. Hertil var der to slags brød - et mørkt og rustikt brød med god krumme og det andet et mere sprødt brød med smag af hvidløg. Ikke nok med, at anretningen tog sig pænt ud, så smagte det også herligt og let. De fine og håndpillede rejer smagte friske og lækre, og de "frække" salater var friske og sprøde. At hele herligheden derpå var toppet med en omgang cavi'art kugler gjorde lige det ekstra, for dem elsker jeg altså :) Både aioli og pesto smagte tilmed godt, men kunne jeg vælge, så måtte pestoen godt have smagt af mere. 


Hoveretten var en "Black and White", og der var riiigeligt med mad. Hovedretten bestod nemlig af hele to stykker kød. En Tornedos af oksemørbrad og en tornedos af svinemørbrad. Disse var serveret med torvets grønt (som var en blanding mellem blomkål, tomat, dampet forårsløg, broccoli og et bagt hvidløg), små urtestegte Vildmose kartofler, rødvinssauce og Champignong a la creme. 

Ja, som det også ses på billedet, så var der meget mad :) Jeg var lidt ærgerlig over anretningen, da jeg ikke synes jeg kunne se og finde kødet. Efter et hurtigt kig under saucen, så lå de naturligvis der og gemmede sig, de køre tornedos, men for mig kom det hele til at virke en smule uoverskueligt - specielt når der nu var så meget mad :) MEN, da jeg endelig kom igang med det store måltid, så smagte det skønt. Kartoflerne var stegt til perfektion og det samme var kødet - lækkert og mørt, lige som det skal være. Champignon a la creme var desværre en smule tyk, og da vi fik den serveret havde den sat sig utrolig meget og var altså ikke flydende længere. Det var lidt en skam, for den smagte bare SÅ LÆKKERT. Ja selv den kære gemal, som ellers ikke kan lide champignon og det der bare ligner svampe, han spiste det altså med velbehag ;) 

Alt i alt en god hovedret med en god portion lækkert og vel-tilberedt kød, men som sagtens kunne forbedres med meget små ændringer :) 


Desserten - det absolutte højdepunkt i min optik :) En nyfortolkning af den ellers velkendte ostelagkage, serveret med en frisk og saftig hybenkompot. Den smagte simpelthen SÅ dejligt, og måden den blev serveret på var lige i skabet - meget utraditionel - men lige i skabet! Og så gør det fine stel heller ikke noget dårligt for sådan en servering - tværtimod. Nå, men ostelagkagen var altså helt som en alm. ostelagkage ville være i form, her var forskellen blot, at bunden var brækket i stykker og ostecremen var sprøjtet ovenpå. Disse to elementer var så placeret på en bund af hybenkompot, og i toppen var en sprød mandel'kiks stukket i og til sidst var anretningen pyntet af med citronmelisse og hindbær. 

Igen tænkte vi, at portionen var stor, men på en eller anden måde var det ikke helt så overvældende ved denne anretning, da farverne var med til at peppe det visuelle aspekt op, hvilket også gjorde den mere let og luftig at se på. Og hvordan smagte det så, vil du sikkert gerne vide? HIMMELSK. Den var let og frisk som en ostelagkage er det, og den sprøde bund og den svampede hybenkompot komplementerede det kun endnu mere. Alle dessertens elementer passede så fint sammen, og satte virkelig prikken over i'et på vores 3-retters menu. 

Vurdering og pris:
Og hvad koster alt dette så? Ja det er faktisk en ret god pris, vil jeg mene. 3-retter lækker mad får du for 289,- og vil du nøjes med de to af retterne (enten forret og hovedret eller hovedret og dessert), så skal af med 269,- Her vil jeg dog anbefale, at man tager den sidste ret med - den er de 20 kroner værd, lige meget hvilken en af retterne det er :) 

Vi fik et glas hvidvin (Chardonnay) til forretten og et glas rødvin (Donna Stella Primitivo) til hovedretten. Vi bestemte ikke selv vinen, men lod tjeneren om at vælge, da vi ligesom havde taget alt for meget stilling til vin til vinsmagning et par dage inden ;) Det var et par gode glas og til en pris af 50 kr. pr. glas, som jo også er overkommeligt, hvis man blot skal nyde et enkelt glas til maden :) Til dessert fik vi en bette skviis dessertvin af navnet Marguis del Gardelle, som koster 35 kr. pr. glas. 

Alt i alt en lækker 3-retters menu, som gjorde os både mætte og glade. Vi fik en god betjening og stemningen på restauranten var god. Det er bestemt et sted vi kommer igen, og vi skal bestemt også smage deres 3-retters menuer fremover :) 

4 kommentarer:

 1. Årh, det ser lækkert ud! Forstår godt hvad du mener med hovedretten, den virker en smule bombastisk i anretningen i forhold til forretten. Jeg ved godt, at smagen naturligvis er det vigtigste, men det visuelle betyder nu også rigtig meget :)
  Må lige huske at tjekke Løkken badehotel ud, da jeg elsker badehoteller. De er bare så hyggelige :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også virkelig lækkert. Ja ikke? Den bliver lige en tand for meget, både for mavsen og for synet, hvilket jo egentlig er en stor stor skam, for den kunne sagtens gøres "lettere" uden videre vilde tiltag :)

   Jaaa gør endelig det - du vil ikke blive skuffet :) Det er SÅ hyggeligt og lækkert derinde.

   Slet
 2. Det lyder godt nok rigtig lækkert det hele og sikke nogle dejlige billeder :D Taget i betragtning af al den mad, så lyder prisen nu ganske fornuftig, så mon man skulle invitere gemalen et smut derop og spise, når vi får chancen... det tror jeg nok ;)
  Tak for anbefalingen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også virkelig skønt og lækkert Agnethe :) Iiih tak - jeg var også ret heldig med belysningen ude i det lille, men lyse badehus :) Ja prisen fejler sørme ingenting, og så er restauranten i den grad børnevenlig, så ungerne kan sagtens hives med også ;), selvom en hyggelig aften (ALENE) med gemalen lyder nu heller ikke tosset :)

   Velbekom. Jeg håber I får det prøvet. Det er SÅ hyggeligt ;)

   Slet