tirsdag den 20. august 2013

Blåbær Vafler

- og en dejlig tirsdag at nyde dem på


Idag var nemlig en kort dag for mit vedkommende, men det gjorde mig nu ikke så meget, for jeg har allerede fået lavet en hel del af de kedelige praktiske ting, som jo hører hverdagen til! Der er blandt andet blevet hentet bøger ved boghandleren, støvsuget, bagt madpakkeboller til resten af ugen, lagt vasketøj sammen og ikke mindst - bagt vafler :) 

Senere i eftermiddag kigger min mor forbi til en kop kaffe (og måske en vaffel), og ellers har jeg lige en tysk film jeg skal have set inden tyskundervisningen i morgen ;) Vafler og kaffe gør sig ganske godt til den beskæftigelse, kan jeg fortælle :) 

Opskrift til 2-4 portioner

2 æg
4 spsk. sukker
3 dl. kærnemælk
200 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
100 g. blåbær (gerne frosne) 

Pisk æg og sukker til en luftig masse og tilsæt dernæst kærnemælken. Sigt dernæst hvedemel og bagepulver i, og vend forsigtigt blåbærrene rundt i dejen.

Opvarm dit vaffeljern, sprøjt/smør det med lidt fedtstof og hæld ca. 1 dl. dej ud i vaffeljernet pr. vaffel. Vaflerne bages indtil de er gyldne og sprøde og spise imens de stadig er lune og sprøde. Gerne med en klat creme fraiche eller sirup til, og så selvfølgelig toppet med lidt friske blåbær ;)  



Note: laver du en stor portion, og får ikke spist dem allesammen, så kan de fint gemmes og lunes i ovnen, hvor de også kan genfinde lidt sprødhed igen. Og ellers kan man jo også altid spise en lille hånd-vaffel kold - lige fra køleskabet - med nutella - eller andet godt :) 

6 kommentarer:

 1. Must make... soon... :o)

  Mums, de ser skønne ud! Jeg har helt tilfældigvis lidt friske blåbær i køleskabet, som snart skal bruges... det bliver vist til vafler :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. DO IT !!! :) De er henrivende skønne, og med blåbær på køl kan det jo ikke passe bedre ;) Uuuuuhm.

   Slet
 2. Jamen, jeg kan sagtens snuppe en date med tyskfilm og vafler sammen med sig, søde ;D De ser hammer gode ud og jeg er møg misundelig på din Mutter :)

  SvarSlet
  Svar
  1. SÅ KOOOOOM sødeste !!! <3 :) Jeg laver gerne endnu en portion, KUN til dig :D

   Slet
 3. Hvem der bare havde et vaffeljern! Mums mine tænder løber i vand. Hilsen Line.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, ja det er lidt en nødvendighed her ;) Men de kan heldigvis anskaffes til rimelige penge ;) Mon ikke du kan samle dig til et i føtex/bilka mrke-samling ;)

   Slet