- med den fabelagtige appelsinsirup
Og naturligvis de fineste vaniljeprikker, for det hører jo med :) Jeg elsker dessert (no shit Sherlock) - men mest af alt elsker jeg, at prøve nye ting og eksperimentere med nye smagsammensætninger. Jeg har før fået Panna Cotta med enten chokoladesauce eller en sød frugtkompot eller coulis. Jeg tænkte derfor, at nu hvor jeg havde den dejligste appelsinsirup på lager, så skulle den da lige forsøge sig på en Panna Cotta!
Det gik rigtig godt, og jeg er vild med den søde og bløde flødedessert, der får selskab af en syrlig-sød og ikke mindst frisk svend! Jeg er fan :)
Opskrift til 4 portioner
PANNA COTTA
½ liter fløde
2 små vaniljestænger (eller 1 stor)
80 g. sukker
4 blade husblas
APPELSINSIRUP
find opskriften her
Fremgangsmåde:
- Flæk vaniljestængerne på langs, skrab kornene ud og mas dem ud i noget af sukkeret
- Hæld fløden op i en tykbundet gryde, og tilsæt sukker og vanilje + tomme vaniljestænger
- Varm fløden langsomt op, og lad det småkoge i ca. 15 minutter - rør undervejs, og gå ikke fra det!
- Læg imens husblassen i blød i koldt vand - ca. 10 minutter
- Flyt gryden fra varmen, pil de tomme vaniljestænger op og tilsæt så den udblødte husblas
- Rør i cremen indtil husblassen er helt smeltet og opløst.
- Find fire små forme frem, skyl dem i koldt vand og fordel cremen i fire lige store portioner
- Dæk formene/cremen til med husholdningsfilm, og sørg for at det lægger helt ned mod cremen, så du undgår kondens
- Stil dine Panna Cottaer på køl i mindst 4 timer, eller indtil de har sat sig helt og kan vendes ud af formene
- Inden du vender Panna Cottaerne ud af formene, kør da en skarp kniv rundt i kanten for at løsne dem.
TIP: dyp dine forme i en dyb tallerken med varmt vand i, og dine Panna Cottaer slipper formen nemmere (især i bunden), når de skal vendes ud.
Note: En lækker flødedessert, som kan spædes op med diverse kompotter, frugtsirupper og chokoladecremer. Jeg valgte at dynge denne ind i den skønne appelsinsirup, som jeg fik bakset sammen igår, og det smagte forrygende! (læs: jaja, jeg spiste Panna Cotta til morgenmad idag) :) Nåeh ja, det er vel ikke hver torsdag, at man sådan har muligheden for netop det? :)
Lækkert Kristine :D det må du gerne servere næste gang vi kommer på besøg *hosthost*
SvarSletUuuuha Line - Panna Cotta er bestilt og Panna Cotta skal du få :) Vi må også snart finde en dag, så håber ikke I er meget hængt op i december :) haha!
SletJeg har masser af tid :D
SletGodt Line :)
SletPanna cotta er den bedste dessert- Så nem at lave og så smager den altid fantastisk!
SvarSletNETOP - og så kan du hælde alverdens skønne saucer, kompotter eller coulis over. Uuuhm.
SletUhh den ser skisme da lækker ud.
SvarSletOg dejligt at du er tilbage på bloggen igen :-)
Og så har jeg købt en fantastisk lille bog. Du kender den godt, det er den med masser af lækre opskrifter fra HARIBO :-)
Har testet et par af opskrifterne.
Hilsen
Bente Kepp
Det var den virkelig også :) - iiih ja. Og skønt du også nyder, at jeg er tilbage igen - for det gør jeg i den grad :)
SletNææææh, det har du vel ikke Bente? :) Hvor er det fedt at høre! :)
Nammenam! En portion med luftpost til Sjælland, tak :-D
SvarSletTO LATE DU! Iiih altså - jeg har jo sagt, at du skal være MEGET hurtigere ude ;)
SletDet er altså lidt svært, når du først blogger om det, når der er spist op :-D
SletNåeh ja! Det kan der da være noget om! HAHA! :D SORRY! My bad ;)
Slet