- eller nærmere madkundskabslærer
Ja for det må jeg jo hellere vænne mig til at kalde det, nu hvor hjemkundskab skifter navn til Madkundskab pr. 1 august.
Nå, men det jeg har været optaget af den seneste uges tid, har været min hjemkundskabseksamen. Det er en to-delt eksamen, som først består af en praktisk del (1½ time) og derefter den teoretiske eksamen (25 minutter). Der har derfor været run på, for hold nu op hvor er der mange ting, der skal forberedes og øves. Pyh!
Det hele foregår sådan, at vi skal op i et af de emner, som vi har skrevet opgave i. Jeg trak emnet: Mad og Måltidskultur, hvor jeg havde skrevet om "Ny Nordisk Hverdagsmad", som derfor også var temaet til den praktiske eksamen. Ny Nordisk Hverdagsmad bygger jo på 10 grundlæggende principper, hvor blandt andet økologi, hjemmelavet mad, mere frugt og grønt, brug naturens ressourcer og fokus på at bruge sæsonens råvarer spiller en stor og væsentlig rolle, samtidig med at det meget gerne må være lokale råvarer. Jeg havde naturligvis planlagt min menu ud fra disse principper, og prøvet at opfylde samtlige dele så godt som muligt.
Jeg havde blandt andet valgt, at størstedelen af mine grøntsager skulle være fra Naturbruget Vasen i Frederikshavn, som endda var så søde at sponsorere en kasse med skønne og friske grøntsager. Til dem skal der derfor lyde en stor tak! Der er bare noget ekstra lækkert ved, at bruge friskplukkede og sprøde grøntsager, som er dyrket med en kæmpe portion nordjysk kærlighed. Mums :)
Nå, men som I kan se på billedet først i indlægget, så var der også fokus på borddækning og det æstetiske udtryk. Det var derfor også gennemgående i mine retter, hvor jeg naturligvis havde fokus på smagen som det væsentligste, men også det æstetiske fik fuld gas.
Min menu var:
Forret: blomkålssuppe m. ramsløgolie. Hertil koldhævet maltbrød og ramsløgspesto
Hovedret: grov aspargestærte m. rygeost, sommersalaet bestående af asparges, friske ærter, blomkål, ærtespirer og tallerkensmækkere. Hertil en ramsløgsmayo.
Dessert: iskold og cremet rabarberkoldskål m. rugknas, sprøde rabarberchips, tørrede kornblomster og skovsyre
Oh yes, der var knald på grøntsagerne og de mange Ny Nordiske principper, og borddækningen var naturligvis også Ny Nordisk, da jeg havde valgt at dække op med mit Mega Mussel stel fra Royal Copenhagen. Derudover havde jeg taget mine fine Lyngby vaser med, som også har fået et godt comeback :)
OG, så vil I nok gerne høre lidt om, hvordan det egentlig gik mig. Og jeg kan dertil svare, at det gik SÅ goodt. Ja det kunne faktisk ikke gå bedre, for jeg fik et stort og flot 12-tal, som jeg er SÅ glad for. Ja jeg er næsten ligeså glad for det 12-tal, som det jeg fik til min bacheloreksamen :) Ak ja - nu går der blær' i den, men det synes jeg egentlig, at er helt lovligt, for jeg er SÅ glad, og jeg har f..... knoklet for det!!! :) Tro mig!!!
Så I kan nok forstå, at der har været en hel del at fejre lige for tiden, samtidig med at der læses på fulde hammer. Pyh! Det er ligesom at blive student igen, men alle de eksamener lige i røven af hinanden. Men nu er der heldigvis kun én tilbage... (hvis alt ellers går vel)... Det er så også den værste, nemlig tysk! :O Derfor står den på tysk, tysk og tysk den næste uges tid, og når jeg ikke læser tysk, så vil jeg drømmene lade mig glide hen i tanken om, meget snart at kunne kalde sig for færdiguddannet folkeskolelærer :)
Rigtig god weekend til jer alle :)
Ih - hvor er det flot. Stort til lykke med dit fine resultat!
SvarSletMange tak, Ulla :) Det er så skønt :)
SletDet er bare sååå flot søde!
SvarSletFik du virkeligt alt det ud af den smule ramsløg du hentede i min have? Det må jeg huske til næste år, for jeg fik kun lavet pesto 2 gange, men det var også ret så godt :)
Taaaak søde du :) <3
SletOh yes - der gik total "stop spild af mad" i den, så pulpen fra olien blev frosset ned og gemt til pesto, som jeg lavede på dagen :) Derudover brugte jeg jo så den fine grønne olie til at lave mayonnaisen med ;) Så ja - husk da lige det næste år. Det er med at udnytte den dejlige sag fuldt ud :) OG HEY ! Endnu en gang mange tak fordi jeg måtte rippe din have for den grønne skønhed :)
Hvor er du sej! (men det vidste jeg jo godt i forvejen ;-))
SvarSletStort tillykke med uddannelsen og det flotte resultat.
Haha, hvor er du søøøøød piske :) <3 OG TAK!
Sletdu er VILD men mest af alt super dygtig! Du fortjener alt mulig held og lykke med fremtiden (og den sidste eksamen)
SvarSletGlæder mig til at du får noget mere tid så der kommer nogle flere indlæg :)
Tak skal du bare have :) Tro mig, jeg glæder mig også meget til, at jeg igen kan overskue lidt mere aktivitet på bloggen :) Jeg vender stærkt tilbage ;)
SletDet er SÅ flot et bord, mad, syn farvespil og helt sikkert også smag. Vildt flot og helt fortjent med 12-tallet :) Stort tillykke!
SvarSletiiiih mange mange tak, Hald :) Tro mig, smagen var også på plads, selvom du kun kan drømme dig til den.. ;) Men pyh, der er også brugt mange timer og kræfter på den eksamen - MEN det var det hele værd :D
SletStort tillykke søde Kristine. Det er SÅ velfortjent. Du er sej. Pøj pøj med det tyske.
SvarSletTusind tak, søde Bianca!! :) Jeg er i hvert fald en meget glad type lige pt. :)
SletOG TAK! Der skal krydses ALT, hvad der krydses kan den dag ;)
Tillykke! Det ser jo pragtfuldt ud - og på RC smager alt bedre!
SvarSlet- Anne
Mange tak Anne 😊 og ja, alt bliver bedre på RC 🙈
SletIhh altså hvor du køre med klatten søde Kristine :D Stort stort tillykke skal der lyde herfra og hvor ser det dog vildt gennemført og NOMA-agtigt ud :D Rigtig godt gået og hvor jeg dog håber, at de unger, der skal have dig til lære også vil lytte godt efter og lære noget af alt det du kan give dem, for det er helt sikkert lutter gode sager :D Krydser for at tysk går som smurt, så pøj pøj med det hele :D
SvarSletMange mange tak søde Agnethe 😊 Gennemført var det, men Noma alligevel?? Aaarh 😊 men tak for roserne. Det må da siges at være et kompliment der sparker r.v 😊 tysk gik heldigvis som smurt, så nu kan jeg endelig kalde mig lærer 👏😊
SletRigtig flot bord og mums... - den mad bliver man da sulten af at læse om.... men kan jo nok ikke blive ved med de overspringshandlinger, men skal jeg så vælge tysk eller BA-skrivning??
SvarSletSøde Kristine, dine opskrifter og professionelt arrangerede mad inspirerer OG du har SÅ meget fortjent det job hos Henning OG jeg er SÅ SIKKER på at du består i tysk.. (og det gør jeg også!)
Tro på det, søde :D
- Kirsten
Tak søde Kirsten! Det hele gik jo bare såååå godt! 😊 og tak for alle de smukke ord! Det er alt for meget! Må du få en dejlig sommer. Knus
SletSuper lækker menu - ligger der her opskrifter på din blog? Eller har du dem liggende?
SvarSletTak for super fin blog
Hej Layla.
SletTak for det :) Nej, opskrifterne er desværre ikke på bloggen - kun den på ramsløgsolien.
God søndag :)