tirsdag den 26. august 2014

Peach Pie

- med hindbær og marcipan


Ak ja, det der med at blive voksen kræver altså sukker og kage. MASSER af det, og kaffe - i spandevis :) Desværre er det ikke den hjemmebagte slags, der bliver kreeret alt for meget af herhjemme, men NU skulle det altså være. For ikke nok med, at det efterhånden var på tide med en omgang hjemmebag, så var der også en rigtig god grund til at bage. 

Min veninde Helene kigger nemlig ud til kaff' og sludder senere, og så var hjemmebag en nødvendighed - i hvert fald i min optik :) 

Meeen pga. arbejde og en ret hektisk eftermiddag, så faldt valget en lille hurtig sag, nemlig denne skønne Peach Pie, som jeg har fundet inspiration til hos STYLISTA.  Opskriften har jeg ændret en smule i, ikke meget, men da jeg valgte at tilføje både marcipan og hindbær til den søde sag, så er det da en lille ændring. Opskriften får I herunder, som jeg lavede den. 

Opskrift til én tærte (4 personer)

2 æg
170 g sukker
2½ tsk vaniljesukker
100 g hvedemel
120 g marcipan, revet
2 ferskner (eller 4 halve)
1 håndfuld hindbær

Fremgangsmåde: 

  1. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps og tilsæt dernæst vaniljesukker og hvedemel
  2. Rør dejen lind og jævn og riv derefter marcipanen på et rivejern
  3. Vend marcipanen rundt i dejen til det er jævnt fordelt
  4. Skær fersknerne ud i skiver og vend dernæst dejen op i et smurt tærtefad
  5. Placer ferskenskiverne ovenpå dejen og det samme gøres med hindbærrene
  6. Bag tærten ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller indtil den er gylden på toppen 
  7. Server tærten lun og med en iskold klat cremefraiche til (gerne rørt op med vaniljesukker)



Note: en skøn, sød og blød tærte, som passer perfekt til det vejr, vi har i DK i øjeblikket. Det er hverken sommer eller efterår, men en blanding mellem begge, og derfor passer denne tærte perfekt. Det søde og sommerlige fra fersknerne og den vigtige hygge fra marcipanen og den lune servering. Mums siger jeg bare!

Du kan selvfølgelig bruge friske ferskner, men i mangel på samme i mit lokale supermarked, så måtte jeg ty til de konserverede basser. De kan dog fint bruges, skulle jeg lige hilse og sige :) 

8 kommentarer:

  1. Den ser jo ikke blot lækker ud, den er også oprigtigt smuk! Fantastiske farver! :)
    Jeg er super inspireret af dine fantastiske billeder, og jeg tænkte på, hvilket program du bruger til at redigere dem? :)

    Hilsen Nadja
    cinnamonplease.blogspot.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Nadja :)
      Tak for de søde ord - den smagte også intet mindre end fantastisk. Det er ikke sidste gang, at den er blevet kreeret ;)
      Jeg redigerer slet ikke mine billeder, så det er så nemt ;)

      Slet
    2. Hvor dejligt!
      Åh, du må være beriget med det mest fantastiske lys! :D

      Slet
    3. Jeg har tre kæmpe store vinduer i køkkenet, så de udnyttes for fulde hammer ;)

      Slet
  2. Ser super lækker ud! Skal nok prøve at lave den i aften. Dog overvejer jeg at bruge blommer og blåbær i stedet :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Oooohj det lyder også som en Megaaaa god kombi ;)

      Slet
    2. Blåbær kan klart anbefales! Tak for en super lækker opskrift :)

      Slet
    3. Uhm det må jeg prøve ;) God weekend :)

      Slet