fredag den 2. januar 2015

Blinis m. osterulle

- en nem, men lækker appetizer


Først og fremmest - GODT NYTÅR til jer allesammen. Jeg håber, at I ligesom jeg, havde en dejlig jul og kom godt ind i det nye år. 

Vores nytår blev i år fejret hos en kammerat i Brønderslev, hvor vi var 8 til bords. Det er lidt forskelligt, hvordan vi plejer at gøre mht. mad, og i år var ingen undtagelse. Vi endte med at bestille hovedretten og desserten udefra, da vores kammerat arbejder på Løkken Badehotel, og derigennem kunne få en lækker hovedret. 

De resterende retter blev uddelegeret, så vi hver især stod for lidt hver, og da aftenen bød på en 6 retters menu, så var der nok at uddelegere af ;)  Jeg bød ind på appetizers til talen og kransekage, og Peter sørgede for hummersuppe til forret og ost til mellemret. Derudover fik vi carpaccio, hovedret og dessert - så hvis kransekagen tæller som en ret, så var der egentlig 7 retter - glade og mætte, det var vi ;) 

Mine appetizers blev disse skønne blinis og derudover lavede jeg også en omgang grisinni med tilhørende dyppelse: hummus, peberfrugtsdip og aioli. Jovist, mad var der nok af ;) 

Opskrift til ca. 30-40 blinis

230 g hvedemel
70 g rugmel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk salt
3-4 dl kærnemælk
5 spsk olie
+ ekstra fedtstof til panden 

Fremgangsmåde

 1. bland de tørre ingredienser sammen i en skål for sig og de våde for sig
 2. pisk de tørre ingredienser sammen og det sammen med de våde, så begge dele er godt mikset, inden de blandes sammen til en masse 
 3. vend den våde blanding over i den tørre blanding og pisk det godt sammen til dejen er jævn og glat
 4. gør en pande klar og varm den godt igennem
 5. kom en smule fedtstof på panden og placer dernæst små klatter af dej på panden - jeg havde 6 blinis på panden af gangen
 6. skal du ikke bruge dine blinis med det samme, men blot senere samme dag, opbevar dem da på køl i et ildfast fad , dækket med staniol. Du kan derfor nemt varme dem op igen, inden servering.


Note: en blød og skøn blinis, som fint kan laves i forvejen, selvom de i forvejen er hurtige og nemme at lave. Jeg lavede mine dagen før, og opbevarede dem på køl i en lukket plastikpose, så de ikke blev tørre natten over. Mine blinis blev nydt med en dejlig skive af en osterulle m. dild og laks - på toppen blev de prydet med en omgang caviart og tørrede morgenfruer. 

4 kommentarer:

 1. Åh, ooooost - og så til en gang blød, varm rødvin - nøj, det ser godt ud.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh yes - meeeeen en sød asti som starter var nu også læks dertil 😊

   Slet
 2. Det ser lækker ud, osten er det en du har købt hvor? eller har du også selv sammensat den?

  Hilsen Lene :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhm det var det også :) Nej osten er købt i Aldi. Den er i deres faste sortiment ;)

   Slet