Måske husker du min opskrift på lilla (nok nærmere grønne) mazarinkage, som jeg lavede på en portion lille kartofler for efterhånden meget lang tid siden. Det var så også fra selv samme portion kartofler, jeg lavede disse små tærter. Pga. tidsmangel og travlhed på både job og med huskig, så lander den altså først på bloggen nu. (Men meget mere om hus og travlhed senere) Oh yes - for selvom de små basser var lilla, så skulle det ikke være en hindring for, at bruge dem i lidt af hvert. De røg da også i en omgang ovnbagte rodfrugter, men heller ikke her gjorde de sig særlig godt, hvis man gerne vil have flotte lilla bådkartofler. Næh - hvis du vil have størst udbytte af farven, så skal de anvendes i enten en mos, pure, tærter eller som chips.
Opskrift til 6-8 små tærter (eller én stor)
Bund
180 g hvedemel
100 g smør/margarine
1 æg
1 knsp salt
Fyld
2 æg
1 spsk natural flødeost
2 forårsløg
1 lille løg
1 spsk timian
3-4 mellemstore kartofler
salt og peber
Fremgangsmåde
- Start med dejen. Smuldr smørret ned i melet, tilsæt salt og ælt det til en jævn og smuldret masse
- Tilsæt ægget og ælt dejen blød og blank
- Kom dejen i en plastikpose og kom den på køl i en halv time
- Når dejen har hvilet på køl, rulles den tyndt ud på et meldrysset bord, hvorefter den placeres i de smurte tærteform
- Forbag bunden i ca. 10 minutter ved 200 grader
- Imens laves fyldet. Snit løg og forårsløg fint og skær kartoflerne ud i tynde skiver. Jeg brugte et mandolinjern.
- Dernæst mikses det hele sammen i en skål, undtagen kartoflerne. Tilsæt til sidst salt og peber efter smag.
- Hæld halvdelen af massen ud i den/de forsagte bunde og placer så kartoffelskiverne pænt ovenpå. Fordel til sidst den resterende æggemasse udover kartoflerne - drys med lidt ekstra timian.
- Bag tærterne ved 200 grader i ca. 15 minutter (en stor tærte skal have omkring 30 minutter).
Det er også en vældig funky farve - smukt :-)
SvarSletJa den er lidt hyggelig :)
SletIh, det giver sgu lidt med det lilla touch :D
SvarSlet- Anne
Ja ikk? Total tøsetærte :) 3xT ;)
Slet