torsdag den 3. marts 2016

Æblekage i bradepande

- nem, svampet og SÅ lækker


Og har jeg æbler på lager, som ikke er blevet spist i tide, og derfor er blevet lidt blød og mindre sprøde, ja så ender de altså oftest i sådan en svend her - og den holder HVER gang. Jeg kan ikke beskrive med ord, hvordan den er. For egentlig er det nok ikke en kage som denne, man som oftest forbinder med en æblekage, MEN det er nu en gang det, det er. En kage af lys dej - med æbler. En klat creme fraiche med et fint vaniljedrys i, og du er ready to go. Den er himmelsk, nem og bare uhm - prøv den. 

Opskrift til en lille bradepande

Dej:
1 æg
1½ dl. sukker
1½ dl. mælk
3½ dl. mel
2 spsk. flydende becel
2 tsk. bagepulver

Fyld:
4 æbler
3 spsk. sukker
3 tsk. kanel

Fremgangsmåde:
  1. Pisk æg og sukker sammen og tilsæt dernæst mælk, mel, bagepulver og den flydende becel
  2. Hæld herefter dejen i en foret bradepande (ikke den store til ovnene - i så fald skal du lave dobbelt portion) og tryk æblebådene let ned i dejen
  3. Skræl, udhul og skær æblerne i både, hvorefter de vendes over i plastikpose med sukker og kanel i. Sørg for at sukkerblandingen er fordelt over alle æblebådene
  4. Bag kagen ved 175 grader i ca. 35 minutter
  5. Spis den lun og med creme fraiche til - gerne den fede ;) 


Note:
Har du ikke helt fået styr på fredagskagen til i morgen, så kan jeg varmt anbefale den her!!!! Herhjemme er der ikke ret mange kager, der får lov at blive lavet igen og igen - lige udover min altid trofaste og god opskrift på chokolademuffins - men den her er altså også en af dem. 

Den er god og samarbejdsvillig både på dage med god og dårlig bagekarma, og så er den samtidig nem at bakse sammen, hvis du pludselig er kagesulten. Desuden bliver den heller ikke tør af at stå et par dage, hvis du vel at mærke pakker den i en tæt beholder. SÅ taknemmelig en kage, at det næste gør ond. Prøv den, prøv den, prøv den :) Og er du ikke så meget til kanel, så er jeg sikker på, at du sagtens kan undlade det og bare bruge sukker. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar