lørdag den 22. oktober 2016

Apple Cheesecake

- en sand efterårsbasker


Og så er den endda nem at lave. Ja altså når man lige har lavet en omgang æblemos, for hele ideen er naturligvis at få brugt alle de lækre efterårsæbler vi bader i for tiden. Derfor går det selvfølgelig ikke, at du køber mosen ;) meeeeen er du i tidsnød, så er du undskyldt. Man må nemlig gerne snyde lidt - især hvis det er for at kreere denne darling :) 

Jeg valgte at lave mosen selv, OG det er så det, jeg har udrettet i min efterårsferie. Resten af tiden brugte jeg på at spise cheesecaken, drikke en pokkers masse kaffe OG se den meget populære norske serie, SKAM. Nu er jeg nået der til, hvor jeg skal vente på hvert afsnit, så måske jeg kan få udrettet lidt her i weekenden, nu den serie ikke tager al min tid - for åeh ja, der er heller ikke mere cheesecake tilbage ;) 

Ak ja - det var den efterårsferie :) Har du afsat tid til bagehygge her i weekenden? I så fald vil jeg varmt anbefale denne. 

Opskrift til 10-12 store stykker

Bund:
12 stk. digestive
4 spsk smeltet smør

Fyld: 
500 g neutral flødeost
125 g sukker
2 æg

Æbletopping: 
4 dl æblemos

Topping:
250 g hvedemel
125 g rørsukker
200 g koldt smør

Fremgangsmåde:

 1. Start med bunden. Knus digestive kiksene og bland dem med det smeltede smør. Fordel kikseblandingen ud i en rund springform beklædt med bagepapir og pres det godt ned i bunden og ud i kanten. 
 2. Rør flødeost, sukker og æg sammen i en skål. Rør indtil fyldet har en jævn og glat konsistens. Hæld fyldet op i formen med kiksebunden og bag den ved 170 grader i ca. 25 minutter, eller indtil fyldet er fast. 
 3. Imens cheesecaken bager, laves toppingen. Bland hvedemel, rørsukker og koldt smør sammen og "ælt" til du har en blød, smuldret dej.
 4. Fordel æblemosen udover den bagte cheesecake og drys dernæst med dej-toppingen. Sørg for at fordele dejen ligeligt, så den når helt ud til kanten.
 5. Bag cheesecaken igen - denne gang ved 180 grader i ca. 20 minutter, eller indtil dej-toppingen er let gylden. 
 6. Lad cheesecaken køle helt af på en bagerst før den tages ud af springformen og stil den så på køl en times tid. Server herligheden kold, med med varm kaffe til :) 


Note: en skøn, sød og frisk sag, som opfylder alle mine behov. Kiksebund: tjek. Syrligt ostefyld: tjek. Sød og frisk æblemos: tjek. Sprød og smørfyldt topping: tjek. Åh ja, og så kaffen. På nuværende tidspunkt er jeg ret træt af, at der ikke er mere kage tilbage - jeg må nøjes med kaffen. 

7 kommentarer:

 1. Uhm den ser lækker ud - rigtig lækker
  God weekend
  Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Den faldt også i ret god jord herhjemme ;) Og så er det jo en super god og anderledes måde at få brugt de sidste, lækre æbler på :)

   Slet
 2. Hvor stor var din tærteform? :-) Og tror du den kan fryses?

  SvarSlet
  Svar
  1. Den kan sagtens fryses :) Min springform er ca. 25 cm. i diameter

   Slet
 3. Jeg er så stolt og glad for at være her for at dele dette bemærkelsesværdige vidnesbyrd, vidunderligt og ekstraordinært, jeg kan bare ikke tro, nu er min tidligere mand her hos mig og tigger om alle hans forkerte handlinger og fortæller mig, hvor tom han følte sig hele tiden han var væk, han forlod mig og forårsagede mig så smerte efter en skilsmisse, der fandt sted for 5 måneder siden. Og hele dette mirakel skete umiddelbart efter at jeg kontaktede Dr. Egwali for at få hjælp, jeg er den lykkeligste kvinde i hele verden i dag, jeg vil sige 'at have ham igen ved min side. Det er et mirakel for mig og min familie og evig glæde og lyst. Jeg er så glad nu, og jeg ved ikke, hvor meget jeg skal udtrykke min taknemmelighed og taknemmelighed over for Dr. Egwali. Jeg vil kraftigt anbefale ham, hvis du har brug for øjeblikkelig hjælp, da det er garanteret.
  Send ham en e-mail i dag /dregwalispellhome@gmail.com eller via
  WhatsApp: +2348122948392

  SvarSlet
 4. Hej mine damer og herrer; Har du brug for et kviklån inden for 24 til 48 timer? Hvis dit svar er ja, vil jeg råde dig til at ansøge om et lån hos os på Novelty Finance på e-mail via: noveltyfinances@gmail.com ELLER WhatsApp Via: +447915601531

  NOVELTY FINANCE leverer finansielle løsninger. Vi tilbyder alle former for låneydelser (Personligt lån, Erhvervslån og mange andre). Vi tilbyder også fleksible og flere lånemuligheder, herunder sikrede og usikrede lån, langsigtede og kortfristede lån, der er skræddersyet til dine økonomiske behov.

  ✓ Nem godkendelse
  ✓ Fleksibel tilbagebetalingstid 6 - 360 måneder
  ✓ Meget praktisk - Du kan ansøge om et lån på dit bekvemme sted og tidspunkt.
  ✓ Øjeblikkelig adgang til dine midler efter godkendelse.
  ✓ Tilskudsrente (3% om året)
  ✓ Du vil ikke skynde dig at betale lånet tilbage, du vil få tid til at starte tilbagebetalingen af ​​lånet.
  ✓ Ingen skjulte gebyrer
  ✓ Du bliver guidet gennem hele forløbet

  Hvordan man ansøger:
  Det er nemt og hurtigt at ansøge om et lån hos os!
  Send os din låneanmodning gennem;
  E-mail: {{ noveltyfinances@gmail.com }}
  Ring eller skriv til os på WhatsApp via: +447915601531.
  Vilkår og betingelser er gældende.

  SvarSlet