fredag den 29. juni 2012

Lakridsmuffins

- i piratforklædning


Og med hele skatten gemt dybt inden i, så piraterne bliver ledt helt på afveje, og selvfølgelig forstyrret af de mange og meget skræmmende sukkerknogler der er spredt ud over "gerningsstedet" ;)

Med skatten mener jeg selvfølgelig de lækre lakridser, som her er brugt - nemlig HARIBOs moneter, som er en lækker lækker og blød lakrids, som passer perfek til bagværk, da den ikke bliver hård som sten, når bagværket er kølet helt af, og det er jo ret vigtigt i eksempelvis en muffin :)

Opskrift til ca. 20 stk.

2 æg
150 g. sukker
2½ dl. kærnemælk
8 spsk. olie
2 tsk. vanillesukker
2 tsk. bagepulver
250 g. hvedemel
100 g. hvid chokolade, hakket
100 g. haribo moneter (eller anden blød lakrids), hakket

Pisk æg og sukker luftigt og tilsæt så vanillesukker, olie og kærnemælk. Tilføj hvedemel og bagepulver til massen og rør godt rundt. Hak herefter chokoladen i små stykker, klip moneterne i små mundrette stykker og dump dem så ned i dejen. Vend chokolade og lakrids forsigtigt rundt i hele dejen, så det fordeles ligeligt. Fyld så 20 muffinforme 3/4 op med dej og bag dem ved 200 grader i ca. 10 min.

Når alle muffins er gyldne på toppen og ikke efterlader dej på en tandstik, når den trykkes ned i midten, er de færdige. Lad dem til sidst køle af på en bagerist.


Du kan evt. pynte disse muffins med en helt almindelig omgang glasur, hvis topping hertil ønskes. De kan også sagtens spises uden topping, da lakridsen allerede gør meget for smagen og selve smagsoplevelsen, når tænderne sættes solidt i ;)

2 kommentarer:

 1. Super cool pirat tema, og shit de ser saftige og gode ud og dejlig med blandingen af hvid chokolade og lakridsen, tusind tak for opskriften og ha en dejlig weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Og det er netop lige hvad de er - super svampede og lækre, med en skøn blanding af sød lakrids, sd vanille og sød chokolade. YUM!

   Velbekom ;) og god weekend til dig også :)

   Slet