- en frisk men sød godte
For efter Peters og min lille moldetur efter brombær, så skulle der naturligvis kreeres lækre sager i det lille køkken. Udover at have spist dem på min morgen yoghurt, så skulle de altså også afprøves i noget bagværk. Det blev derfor til disse lækre godter, som er pokkers gode, friske og søde på samme tid. Yum!
Opskriften giver ca. 8 scones
200 g. hvedemel
½ tsk. salt
4 tsk. bagepulver
2 spsk. smør
1,5 dl. mælk
1 spsk. sukker
1 stang vanilje*
50 g. hvid chokolade, hakket eller knapper
100 g. friske brombær
100 g. friske brombær
Bland først mel, salt, sukker, vanilje og bagepulver sammen, og
kom så smør og mælk i, for dernæst forsigtigt at tilsætte de friske brombær. Ælt blot dejen sammen, og sørg for ikke
at ælte alt for meget i den herefter.
Form dejen til en rund bolle, rul den flad (ca. 1,5 cm. høj) og placer den så på en bageplade
beklædt med bagepapir. Snit nu 4 snit igennem hele dejen, så den danner 8 trekanter. Skær dog ikke helt igennem, da de stadig skal hænge lidt sammen under bagningen. Pensl til sidst hele herligheden med et sammenpisket æg og bag basserne ved
220 g. i ca. 5 min. eller indtil de er gyldne i toppen.
*bland vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret, så du på den måde bedre kan fordele vaniljen i hele dejen. Alternativt kan du blot bruge 1 tsk. vaniljesukker.
Du kan også rulle dejen ud og stikke runde "boller" ud med en rund udstikker. På den måde får den den velkendte og runde "scones-form", som de fleste forbinder med scones.
Note: en sprød og lækker scone, som har et friskt pift af de friske brombær, men som også har en skøn sødme, fra både sukker, vanilje og den hvide chokolade. Disse basser passer perfekt til en god brunch, en kop eftermiddagskaffe eller bare som hygge'snack på en god og dejlig fredag som denne :)
Du kan også rulle dejen ud og stikke runde "boller" ud med en rund udstikker. På den måde får den den velkendte og runde "scones-form", som de fleste forbinder med scones.
Note: en sprød og lækker scone, som har et friskt pift af de friske brombær, men som også har en skøn sødme, fra både sukker, vanilje og den hvide chokolade. Disse basser passer perfekt til en god brunch, en kop eftermiddagskaffe eller bare som hygge'snack på en god og dejlig fredag som denne :)
MUMS.... Sån en kunne jeg skam godt lige fræse:)
SvarSletDet skal du heller ikke skamme dig over. Jeg har kværnet de første 2 :-)
SletArj Kristine - nu stopper du!
SvarSletHver gang jeg kommer herind, så har jeg lyst til straks at vende måsen ud og lave det du har blogget om - hvis ikke baby gør mig tyk, så gør du!!!
Og de der brombærscones ser alt for lækre ud jo... Ku' Særdeles GODT!
Brug lige weekenden på at skamme dig, og finde på noget jeg ikke synes er lækkert ;) Hvilket er svært, da jeg er en total omnivor!
- Maj :D
UNDSKYYYYLD Maaaj. Haha, jamen jeg har faktisk ikke noget imod, at blive sammenlignet med en noget så skøn ting, som det at være gravid og babyer :) Det vil jeg egentlig meget gerne være ved ;)
SletDe er nu altså også super lækre. Jeg har også kanøflet de første to idag ;) Uuups.
Haha, du kan tro jeg vil bruge weekenden på at skamme mig. Jeg tænker dog lidt, om du virkelig kan lide alt, eller om der er noget, som du gerne går udenom? I så fald skal jeg gerne prøve at kreere noget, som SLET ikke falder i din smag ;) haha. Selvfølgelig hvis jeg selv gider det ;)
Ha ha ha... Jamen det bliver noget af en udfordring, for det eneste jeg ikke spiser er: sennep, selleri og peberrod! Så hvis du kan kombinere alle tre ting i en ret, så hopper jeg let og elegant over ;)
Slet"fejlen" ligger jo også i de der uforskammede smukke billeder, som kan få enhver blegselleri til at se indbydende ud ;P
- Maj :D
Arrrh okay - der satte du mig måske lige en kende på prøve. Jeg tror bare jeg vil fortsætte med at friste dig istedet for. Det er altså noget sjovere alligevel :)
SletHvor mange brombær kom du i?
SvarSlet100 g. friske brombær - frosne kan dog også anvendes :)
SletTak
SletVelbekom :-) god weekend
SletJeg er ellers ikke så meget til scones, men hold da magle hvor er de smukke og indbydende! :-)
SvarSletDem her vil du elske - im sure :) De er både søde, salte og friske på samme tid. En faaantastisk kombination efter min mening :)
SletHej Kristine.
SvarSletHerlig sensommer guf. De er meget flotte at se på.
Din søde mælkekande, hvor har du købt den henne?
God weekend.
Heeej :) Uhm ja - en virkelig sensommer-treat, som jo passer PERFEKT til denne lidt kølige, lidt blæsende og ret efterårsagtige sensommerdag :) OG så en god kop kaffe ;) Haha.
SletMælkekanden er en gave, men jeg ved den er købt i "Il Gusto" her i Aalborg, men du kan vist også få nogle "kopier" i diverse små nips butikker såsom SØstrene Grene og Tiger. Der har jeg i hvert fald set noget lign. en gang imellem :)
God weekend til dig også :)
Tak for din info.
SvarSletHeldigt, at jeg skal ind til byen (Aalborg) på torsdag, så går turen
da vist lige forbi Il Gusto. Du er meget god til at arrangere dit hjemmebag,
dine billeder og din tekst. :)
Det var så lidt :) Dejligt med en Aalborg tur :) Håber du finder den derinde, og at de stadig har den :)
SletTak for det :) Dejligt du kan lide hvad du ser. Håber du får lyst til at afprøve nogle af opskrifterne en dag ;)
Skal mælken være kold eller lun og hvad med smøret skal det være stuetemp. el koldt el. smeltet?
SvarSletGlæder mig til at lave den.
Kold mælk og kold smør ;)
SvarSlet