- som bare sprudler af sundhed og god energi
Og en hel masse gode og lækre fibre, som giver det perfekte bid i brødet. Herhjemme er der nemlig gået lidt "sund mad" i den, så det er derfor ikke mange kager og lækre sager der bliver lavet for tiden. Brød derimod, det skal vi jo have, og da det jo tit og ofte kan laves sundere, så er det en perfekt kombination :)
Disse basser her blev utrolig lækre, og opskriften skal I naturligvis ikke snydes for. Dejen er som skrevet ovenfor, koldthævet, så du skal lige huske at smide den sammen i aften, så den kan stå og hygge sig i nat - hvis du altså vil have nybagte og lune flútes til morgenmaden i morgen ;)
Giver 6 mini flútes (kan også formes til booller)
Giver 6 mini flútes (kan også formes til booller)
25 g. gær
5 dl. koldt vand
1 spsk. maltsirup
½ spsk. salt
2 tsk. sukker
150 g. sigtemel
200 g. rugmel
200 g. fuldkornmel af rug
80 g. græskarkerner
+ græskarkerner, hørfrø og birkes til drys
Rør gæren ud i det kolde vand og tilsæt dernæst sukker, salt, maltsirup og herefter de forskellige melsorter en ad gangen. Tilsæt som det sidste græskarkernerne og fordel dem godt i hele dejen. Dæk skålen med husholdingsfilm og stil den på køl natten over (mindst 12 timer)
Når dejen har hævet færdig vendes den ud på et meldrysset bord, æltes mæt med lidt mel og rulles ud i små lækre flútes.
Placer basserne på et par bageplader beklædt med bagepapir, pensl med et sammenpisket æg og drys til sidst med græskarkerner, sesamfrø og birkes. Bag brødene ved 200 grader i ca. 20 min.
Note: et lækkert sprødt og fiberrigt brød, som mætter dejligt. Både kerner og frø giver en helt særlig karakter til brødet, som kun gør det endnu mere lækkert og knasende. Brødet her er meget fleksibelt og de fleste melsorter, kerner og frø kan anvendes heri - det er blot at tage et kig i skabene, se hvad der er på lager og så gå igang ;)
Note: et lækkert sprødt og fiberrigt brød, som mætter dejligt. Både kerner og frø giver en helt særlig karakter til brødet, som kun gør det endnu mere lækkert og knasende. Brødet her er meget fleksibelt og de fleste melsorter, kerner og frø kan anvendes heri - det er blot at tage et kig i skabene, se hvad der er på lager og så gå igang ;)
Nybagt brød er noget af det bedste jeg ved! Disse ser helt vildt lækre ud! :)
SvarSlet/ Laura
Me tooooo :) Det er altså heller ikke til at stå for ;) Dem her er altså en ny personlig favorit ! MUMS!
SletUhm, de ser vel nok lækre ud :-)
SvarSletKh
Birthe
De er mere end det Birthe ;) De er heeelt perfekte ;)
SletPerfekt! Jeg er også startet på projekt "sund mad", og disse flutes er uden tvivl lige hvad jeg mangler til madpakken :)
SvarSletSÅDAN Bitten. Så er disse den perfekte fangst til din madpakke. Du vil elske dem :)
SletA DIY baguette recipe is a wonderful treat. I have always loved anything homemade. Gives me a different kind of fulfillment. I am keeping this bookmarked ;)
SvarSletI love the pepitas on top!
Anyhoo, we have been keeping an eye out for unique and interesting bloggers with phenomenal photography skills, and yours caught our attention! We have just recently launched a food photo submission gallery http://www.yumgoggle.com/gallery/ that allows you to showcase all your great work and share it with all of our visitors. We’d be proud to have your work as part of our growing collection to continue to have a larger reach and further inspire all fellow food lovers out there!
Hello Yumgoogle :) thanks for the nice compliments and your interest for the blog and its recipes. Lovely to hear, that you like what you see. I will of course look at your gallery page - thanks for telling me about its existence :)
SletHvor er de smukke! Elsker at de har tre forskellige slags toppings - det giver et flot spil i nuancerne :-)
SvarSletOg de smager også smukt Piske ;) Jeg giver dig helt ret mht. drys. Det giver lige lidt ekstra spil, for ikke at tale om smagen ;) UUhm.
Slet