mandag den 19. november 2012

Lynkage m. rosiner og kanel

- en herlig og lun krydderkage


For den skal altså nydes helt nybagt og lun. Denne kage er nemlig lyn-hurtig at lave, men den bliver også lyn-hurtig tør og kedelig. Denne kage er derfor som skabt til uventede gæster. Den tager ingen tid at klaske sammen, og skal spises så snart den kommer ud af ovnen. Du skal derfor heller ikke medregne tid til afkøling til denne kage, så på mange måder er den eminent til det travle folk, som gerne lige vil udvise en lille grad af overskud i sidste sekund :) 

Opskrift - nok til 6-8 personer

5 dl. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1½ dl. sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. kanel
1 dl. rosiner
125 g. smør 
1 æg
1 dl. mælk

Pensling: sammenpisket æg

Bland mel, rosiner, bagepulver, vaniljesukker, kanel og sukker sammen. Tilsæt smørret og smuldr det hele sammen til en grynet masse. Tilsæt dernæst æg og mælk og rør dejen godt sammen. Stil nu ovnen på 200 grader og beklæd en bageplade med bagepapir. Brug en ske til at fordele dejen på bagepladen med - og placer dejen således, at det danner en rustik krans. 

Pensl kransen med et sammenpisket æg og drys til sidst med perlesukker. Bag kagen ved 200 grader i ca. 15 min. og spis den straks efter den er kommet ud af ovnen. 

Note: en kage som skal laves, for at spise den med det samme. Den kan ikke gemmes til senere eller til dagen efter, da den simpelthen bliver for tør så. Jeg prøvede selv at varme en rest op dagen efter, men uden succes. Derfor skal du kun klaske denne kage sammen, hvis du ved den vil blive spist med det samme. Det vil desuden heller ikke blive noget problem, for hvis du får den nydt lun og helt nybagt, så kan jeg forsikre dig om, at maven vil synge en glad melodi. 

Samtidig får denne kage en dejlig lun julestemning frem, da både kanel og rosiner får de fleste til at tænke på jul, varme tæpper, krydderier og varm the/kaffe. Og husk lige kaffen on the side, når denne svend nydes ;) Lun kage og varm kaffe - intet bedre (udover chokolade og kaffe).

2 kommentarer:

 1. Ummm den ser mums ud !

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Og det kan jeg forsikre dig om, at den også er - men den skal nydes med det vuns :) Og så fik jeg et tip om, at riste resterne på risteren og smide en klat smør ovenpå - måske man skulle prøve det en dag ;)

   Slet