fredag den 12. april 2013

Havresmåkager m. marcipan og appelsin

- en frisk og sød eftermiddags-treat


For kan I huske, at jeg for lidt tid siden, postede et indlæg med disse lækre og meget tøsede Havresmåkager m. skovbærmarcipan? Well, i det indlæg snakkede jeg også om en anden variant jeg havde lavet samtidig, og den lovede jeg jer jo også en opskrift på :) 

Idag står den endnu en gang på arbejde, arbejde og arbejde, så det blev lige en opskrift fra gemmerne idag, for glemmes må den jo heller ikke, nu hvor jeg har lovet jer den. Ps. de er faaantastiske, så hvis du mangler en eftermiddags-weekend-treat, så kan du uden problemer bakse disse herlige gutter sammen :) 


Opskrift til 10-12 stk.

3-4 spsk. blødt smør
3/4 dl. sukker
1 dl. havregryn
1 dl. hvedemel
1 dl. revet marcipan
skal fra en revet appelsin
+ mørk chokolade
+ fx tørrede morgenfruer

Bland alle ingredienserne sammen til en sammenhængende masse og del dejen i 10-12 lige store dele, som rulles til kugler og presses let flade med fingrene. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 180 grader i ca. 10-15 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. 

Køl kagerne af på en bagerist, og når de er helt afkølet dyppes den ene ende/side i en omgang smeltet chokolade. Mørk som hvid - du bestemmer :) Til sidst drysses lidt tørret morgenfruer (eller andet krymmel-nips, såsom hakkede nødder, krymmel mm.) over den stadig smeltede chokolade, og småkagerne får nu lov at køle af og størkne helt.
Note: en sød og frisk kæmpe-småkage, som nydes aller aller bedst til en rygende varm kop kaffe, og til en kold og grå-trist dag som idag, så er det da en af de skønneste måder at starte weekenden op på :) Selv vil jeg hoppe ind i biksen og tjene nogle gode moneeeeys :)

God weekend :) 

8 kommentarer:

 1. De ser super lækre ud. Hm skal vist snart have købt noget marcipan, for nu er der efterhånden flere ting jeg gerne vil bage med det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ahmen så ved du jo, hvad du skal bruge weekenden på :) Marcipan jagt ;)

   Slet
 2. MUUUUMS! Har fri idag og havde marcipan på lager, så de er i ovnen i dette øjeblik ;)Hvis de er lige så lækre som de var nemme at bakse sammen, så glæder jeg mig for vildt! :))God weekend

  SvarSlet
 3. Øj øj øj!
  De ser jo bare så lækre ud - de frister frygtelig meget! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå. De er også über skønne ;-)

   Slet
 4. De skal da være et bage projekt i morgen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Juhuuu. Det kommer du ikke til at fortryde ;-)

   Slet