Det er virkelig sandt - en gulerodskage/cupcake går du bare aldrig galt i byen med, og så kan de spises hele året rundt. Man kan efter min mening altid finde en andledning til, at ondulere sådan en skøn og svampet sag som denne.
Derfor er det jo også helt galt, at jeg ikke har sådan en opskrift på bloggen!? Jeg har bagt denne version en million gange, men den er bare aldrig nået på bloggen - måske skyldes det, at den er så helt igennem genial, at den aldrig når så langt. Opskriften er oprindeligt fundet hos Birthe, og efter grov grov udnyttelse af opskriften i Cupcake form inde hos Line, ja så kan jeg fortælle, at den også kan findes derinde :) Den ER og BLIVER et hit, og det er derfor også altid denne opskrift vi bruger, når vi laver Gulerods Cupcakes til Lyserød Lørdag ;)
Nå, men denne gang var der altså en grund til, at disse svende skulle kreeres, for gemalen skulle have kage med på job, så valget faldt altså på disses.Jeg fik inspiration til valget, fordi den søde Sabina lige smed opskriften ind den anden dag, og så blev jeg altså gulerods-kage sulten :) Nu håber jeg så bare, at banken havde ligeså meget lyst til gulerods cupcakes, som jeg havde ;)
Opskrift til 24 stk.
DEJ:
350 g. sukker
2½ dl. olie
4 æg
300 g. hvedemel
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. fint salt
2 tsk. natron
350 g. gulerødder, revet
50 g. valnødder, hakket
Fremgangsmåde:
- Pisk sukker og olie til en cremet masse og tilsæt æggene et ad gangen.
- Bland mel, kanel, salt og natron sammen og sigt det ned i blandingen
- Skræl og riv gulerødderne og vend dem forsigtigt rundt i dejen sammen med de hakkede valnødder
- Fordel dejen i 24 muffinforme og bag dem ved 175 grader i ca. 20 minutter
- Flyt de færdigbagte kager over på en bagerist og lad dem afkøle helt - imens laves frostingen.
200 g. natural flødeost (IKKE LIGHT)
100 g. blødt smør
1 vaniljestang
400-500 g. flormelis
Fremgangsmåde:
- Pisk flødeost og smør sammen til en cremet masse
- Flæk vaniljestangen på langs, skrab vaniljekornene ud og mas dem ud i lidt flormelis
- Tilføj flormelis lidt ad gangen - pisk under hele processen
- Tilsæt flormelis indtil frostingen har den helt rette konsistens - ikke for tyk og ikke for tynd - den skal være fast, men ikke for tyk, da den skal kunne trykkes ud af sprøjteposen
- Kom en stjernetyl i en sprøjtepose og fyld den med frosting
- Sprøjt frostingen ud på de afkølede kager og pynt med krymmel eller valnødder
- Opbevar dine cupcakes på køl, indtil de skal serveres
Note: en helt vild lækker og uimodståelig kage, som kan bruges til alle tænkelige lejligheder - også selvom der slet ikke er en :) Den fede og syrlige frosting blandet med den søde, bløde og krydrede kage - ahmen - det er jo et "Match Made In Heaven" :) Jeg glæder mig til at høre, om bankfolkene kunne bruge kagerne - og indtil da vil jeg nyde en af dem, som blev i overskud :) HAPS!
Ja, den HOLDER bare:-) Hvilken tyl har du brugt Kristine? Ville være dejligt hvis du vil skrive nummeret på den:-) På forhånd tak - kh Marianne
SvarSletDet gør den nemlig - uuuhm ! :) Jeg har brugt en rosentylle 8 mm. - jeg tror nok, at der står nr. 888 indeni :) Den er sååå fin - elsker den ret meget :)
SletDe er SÅ LÆKRE, de der cupcakes! Mums, det er bestemt også en klassiker her hjemme. ;o)
SvarSletDet er de nemlig Charlotte :) Ork jeg kunne godt guffe endnu en lige nu :)
SletMUMS nu har du gjort det igen ;-)
SvarSletBliver da simpelthen nød til at bage dem i weekenden, for de ser lækre ud.
Det er dejligt, at du kan diske op med den ene skønne opskrift efter den anden...Det nyder venner, familie og kollegaer godt af..
Mange hilsner
Bente K.
Yaaahuuu, jeg glæder mig altså lidt over, når jeg frister dig en smule ;) Jeg håber virkelig, at du får bagt skønhederne i weekenden - det burde alle gøre ;)
SletHvor er det rart at vide, at du kan bruge opskrifterne :) Det er jo det, der gør, at jeg stadig gider bruge tid på bloggen :)
Rigtig god weekend til dig og dine Bente :)
og dér blev jeg lækkersulten efter en kaageeee :/
SvarSletSmil fra
// Rikke //
Hæhæææ, then go BAKIIIING Rikkeeeeee :D Det er weekend, og DET skal da fejres ;)
SletGluerodskage er altid en klasiker :-).
SvarSletHvordan får frostingen til ikke at knase?
Synes ellers altdi at når jeg laver flødeost frosting så knaser den pga. flormelis...
Det er det nemlig :) Hmm, det er jeg heller ikke sikker på, at jeg gør? Jeg tror da også, at min frosting knaser en smule, men åbenbart ikke så meget, at det er noget jeg har lagt mærke til og ikke kan lide!? Hvilke flormelis bruger du? Jeg ved nemlig, at de helt billige (eksempelvis dem fra Lidl og Aldi) er noget grovere end den fra DanSukker!?
Slet