torsdag den 20. december 2012

Vanilla Biscuits

- eller bare en vanilje småkage


For det er vel det, det er på godt gammeldaws jysk :) Min søster og kusine var nemlig på besøg i lørdags, hvor den stod på småkagebagning. Astrid (min kusine) havde lavet en pebernøddedej (den lækreste nogensinde) hjemmefra, som hun så havde taget med herhjem. Og ja, så tænker I nok - "jamen Kristine, havde du ikke lige styr på det?" - og nej, det havde jeg ikke, for den pebernøddedej (som så mange andre) skulle overnatte i køleskabet til dagen efter, og da jeg var til julefrokost om fredagen - næste lige efter skole, så var der bare ikke tid til det hele vilde. Derfor fik jeg lige uddelegeret lidt opgaver :) SMART :) 

Well, tøserne ankom ved 11-tiden, og selvom jeg da var en lille smule ramt, efter at ret mange snaps var blevet hældt indenbords 7 timer inden, ja så var det da ikke noget kaffe ikke kunne klare :) Og rigtig nok, efter en kort planlægning af dagens bagværk gik vi igang, og flere deje blev kreeret og smidt på køl, alt imens der blev rullet pebernødder på fulde hammer :) 

Men altså - videre til dem det egentlig handler om - de fine og meget lækre Vanilla Biscuits. De er super nemme at lave og naturligvis voldsomt lækre, og så kræver de ikke de vilde ingredienser heller. Opskriften er fra et lille juleblad fra Dr.Oetker, men der er dog ændret en smule i opskriften herfra. I får derfor opskriften som jeg lavede den. 

Opskrift giver ca. 100-150 stk. 

370 g. smør
250 g. sukker
2 æggeblommer
2 stk. vaniljestænger
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk. natron
500 g. hvedemel

Rør smør og sukker godt sammen og tilsæt så æggeblommerne. Skrab vaniljekornene ud af stængerne og mas dem ud sammen med vaniljesukkeret. Bland mel, natron og vaniljesukker + vaniljekorn sammen og saml de to blandinger. Ælt massen godt sammen, indtil den er blød og smidig, og stil den da på køl i ½ times tid.

Når dejen har hvilet på køl, tages den ud og æltes på ny, indtil den er blød og medgørlig. Herefter rulles dejen ud til små kugler, på størrelse med en 50'øre. Dernæst placeres de på en bageplade beklædt med bagepapir og trykkes så blidt med en gaffel. Kagerne bages ved 180 grader i ca. 7-8 min. eller indtil de er gyldne i kanten. Afkøl kagerne helt på en bagerist, hvorefter de kommes i tætlukkede kagedåser :)  
Note: en sprød og lækker lille knasende sag, som på mange måder minder meget om en vaniljekrans, bare uden hullet i midten og de rillede kanter. De har den dejligste sprødhed, og lækre smag af vanilje og smør. Uhm. Og nåeh ja, så dufter det i HELE hytten allerede efter den første plade er bagt :)

Passer eminent til en kop varm julethe, kaffe eller gløgg! Trust me - det er afprøvet op til flere gange herhjemme, siden de blev kreeret i lørdags :) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar