lørdag den 17. september 2011

Klassisk brownie

- som håndbold-tøserne altså glip af igår


Det er jo ikke ensbetydende med, at i også skal snydes, for det skal i bestemt ikke. Her kommer opskriften, som jeg lavede den.

200 g. mørk chokolade (jeg brugte chokoladeknapper)
175 g. blødt smør
325 g. sukker
125 g. hvedemel
3 æg

Tænd ovnen på 170 grader, så den er varm og klar til bagningen

Bring en gryde med vand i kog, og anbring herefter en skål i gryden, hvori smør og chokolade er i. Lad det smelte jævnt over vandbad. Når det er smeltet godt sammen tages skålen af vandbaddet og sukker røres i chokolademassen.

Melet blandes nu godt ind i dejen, og til sidst tilsættes æggene et ad gangen. Når hele massen er rørt jævnt sammen hældes den op i en klargjort form med målene ca. 20x30 cm. Kagen bages nu ved 170 grader i ca. 30 min. Hold øje med den, da den ikke må blive for tør, men stadig skal have en meget klæbrig konsistens indeni. Kagen er færdig når den begynder og få små revner og "flager" på toppen.

Hele kagen m. pynt inden den blev "cuttet"

Kagen kan pyntes med alskens pynt - eksempelvis flormelis, hakkede nødder, hakket chokolade eller smeltet chokolade. Jeg valgte, som i kan se ovenover, den sidstnævnte nemlig med streger af smeltet mørk og hvid chokolade. Uhhhm. Husk dog først og pynte de små kalorie-bomber når hele kagen er kølet helt af.

God fornøjelse :)

12 kommentarer:

 1. Jeg elsker måden du har pyntet på :) Og ja, det er en vildt god brownie. Mmm.

  SvarSlet
 2. Tak Bitten :-) Jamen jeg er også ret vild med chokoladestriberne specielt fordi det også er så nemt i forhold til, hvor pynte-fint det tager sig ud ;-) nem og lækker brownie m. nemt og pænt pynt, yahj...

  SvarSlet
 3. Hvor har du bare været aktiv søde.
  Bliver da helt lækkersulten. Vi ville jeg gerne bo lidt tættere på, kunne da godt tænke mig at smage :D

  SvarSlet
 4. Bianca: iiih ja, men man bliver jo nødt til og holde formen bare lidt ved lige, nu hvor den så småt har påbegyndt sin milde ankomst :)

  Iiih ja, hvor kunne det også bare være rart søde. Så ville i helt sikkert have fået doggy-bag med hjem igår :) For der var godtnok lige pludselig meget kage ;) Hehe.

  SvarSlet
 5. Ser lækkert ud - har tilladt mig at kopier din opskrift og vil prøve den af næste gang jeg får gæster til kaffe :)

  Og tillykke med 1 årsdagen :)

  Mvh Sandra.

  SvarSlet
 6. Sandra: Du skal være så hjertelig velkommen ;) Den er en klassiker, så det kan du snildt gøre ;)

  Taak for det ;) Vi tager da lige et år mere ;)

  SvarSlet
 7. Så har jeg fået afprøvet opskriften, og hold da op hvor er den god! Jeg pyntede mine brownies med hakkede hasselnødder, og så kom jeg 50 gram mindre sukker i end der stod i opskriften :)
  Det er ikke sidste gang jeg bruger denne opskrift!

  SvarSlet
 8. Line: Jaa, den er helt fantastisk :) og det lyder også vildt lækker med hakkede hasselnødder på toppen. YUM :D

  SvarSlet
 9. Ja, jeg har så lige (igen) bagt denne opskrift. Denne gang hældte jeg dejen i muffinsforme og bagte dem i kortere tid. Jeg er spændt på resultatet!
  Tak for opskriften :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan Katrine ;) jeg er også spændt på resultatet :) for må indrømme, at jeg selv har overvejet det med mindre forme, men har aldrig "turde" kaste mig ud i det ;)

   Velbekom da ;) glæder mig til at høre om dit lille "eksperiment" :)

   Slet
  2. De er nu lagt i fryseren, for jeg skal bruge dem næste fredag. Jeg tager til London i dagene op til, så jeg skulle bruge en dessert, der er nem og ikke mindst lækker.
   Jeg skal nok informere dig om resultatet :-)
   God aften til dig

   Slet
  3. Det vil jeg glæde mig til ;) God tur til London Katrine :)

   Slet