søndag den 5. august 2012

Vegetartærte m. squash og gulerod

- og så en dejlig sprød og grov bund naturligvis


Inspirationen er fundet via. den kære og meget tidsrøvende side: foodgawker. Her var det denne blog, der havde kreeret et smuk smuk tærte, så med udgangspunkt i "kunstværket" lavede jeg igår aftest min helt egen version.

Tærten her er utrolig nem at lave, og kræver ikke de vilde ingredienser. Du kan nemlig fint udskifte grøntsagerne med eksempelvis aubergine, peber, kartoffel eller hvad du nu lige har på lager. Du kan også tilføje dit yndlingskrydderi i æggeblandingen, hvis du ønsker en tærte med yderligere smag.

Tærtedej (til én lille tærteform - 16 cm. i diameter)

45 g. hvedemel
1 dl. rugmel
2½ spsk. koldt vand
1½ spsk. olie
½ tsk. salt

Fyld:

2 gulerødder
1 lille squash (eller ½ alm. størrelse squash)
2 æg
2 spsk. mælk
salt og peber

Bland alle fem ingredienser sammen til dejen bliver til "krummer". Vend da "krummerne" ud på bordet og ælt dem til en hel og sammenhængende dej.

Rul dejen ud på bordet, så den passer til din tærteform, smør formen og vend dejen ud over. Brug nu fingrene til at tilpasse dejen helt, så den når helt op over kanten på formen. Gør herefter fyldet til tærten klar.

Gulerødderne skrælles og snittes herefter i tynde strimler. Det samme gøres med squashen, og i en sådan højde/bredde, at de passer til kanten på din form. Når grøntsagerne er klar piskes de to æg sammen med mælken og salt og peber tilsættes efter behov.

Når dejen er placeret i formen skal grøntsagerne fordeles. Dette gøres ved, at sætte grøntsagsstrimlerne i forlængelse af hinanden, hele vejen rundt langs formens kant. Skift så imellem squash og gulerod, indtil du rammer midten, hvor en grøntsagsstrimmel rulles helt sammen til midten.

Når grøntsagerne er fordelt hældes æggemassen forsigtigt udover. Sørg for at massen bliver jævnt fordelt, og at det kommer ned imellem grøntsagsstrimlerne. Bag tærten ved 200 grader i ca. 30 min. Server tærten lun og med en god salat til.

Note: en sprød og sundere tærte, som kan spises i store mængder og med god samvittighed :) Den egner sig perfekt til aftensmaden, hvor en god salat kan nydes dertil, men også til frokost og på madpakken vil den passe helt perfekt.

Hvis du ønsker at lave en stor tærte skal du nok gange opskriften op enten to eller tre gange, alt efter hvor stor din tærteform er.

25 kommentarer:

 1. Ej hvor er den bare fin - man kan jo næsten ikke et nænne at spise en tærte der ser så flot ud! Men er nu sikker på at den mindst smager lige så godt, som den ser ud ;)! God søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, orrk jo - hvis man er sulten nok. Og når man så først har sat tænderne i den, så kan man slet ikke holde op igen, for wauw den var lækker :) God søndag :)

   Slet
 2. Meget smuk tærte - god idé til anretning :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Piske :) ´Den bliver lige lidt kønnere at se på :) og smager egentlig bare bedre også :D

   Slet
 3. Det er en virkelig flot og kreativ tærte. Tak fordi du vil dele:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Karina :) Du kan tro jeg vil dele. Jeg vil faktisk ikke andet herinde ;)

   Slet
 4. Ej hvor fikst - det gør bare lige et eller andet ekstra ved sådan en tærte :) Det må jeg da få afprøvet her næste gang der står tærte på menuen - dog duer det nok ikke med vegetartærte, når jeg har kæresten hjemme ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det gør det nemlig. Tit og ofte kan tærter bare være så kedelige at se på, så dette pepper den bestemt lidt op :)

   Haha, ejh det har du ret i, men man kan nok også tilføje lidt kød på den ene eller anden måde. Synes alligevel du burde diske op med den til ham en dag. Han vil ikke ænse, at kødet mangler :)

   Slet
 5. Jeg har også lagt mærke til den type tærte på foodgawker, og de er bare så fine at se på. Og din er da rigtig smuk - herligt, du siger den ikke er besværlig. Så må jeg også ha prøvet processen ved lejlighed. tak for fine billeder som altid

  SvarSlet
  Svar
  1. De er nemlig super smukke, så nu måtte jeg også prøve at begive mig ud i det ;) Dne er ikke besværligt, slet ikke. Man skal bare have lidt ekstra tid, da det jo tager lidt at fedte med strimlerne på skift :)

   Velbekom ;) det er en fornøjelse af bringe dem :)

   Slet
 6. Bare lækker og så flot, den må helt sikkert prøves af :)
  Hilsen Dana

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Dana :) Den er også bare MEGA lækker. Du må må må må afprøve den ;)

   Slet
 7. This looks amazing! I think I will surprise my husband with this one day next weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Thanks :) You have to try it - your boyfriend will love it. I promise ;)

   Slet
 8. Øj, hvor er den fin søde- og den ser sååå lækker ud. Jeg er stor fan af tærte, så måske denne skal afprøves snarest.
  Hvordan var bunden at arbejde med? Jeg hader at lave tærtedej, det er tit så mega besværligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde <3 den var bare SÅ lækker. Du skal virkelig prøve den, for den kan jo peppes op på alskens måder :) og hvis jeg kender dig (og dit tærtehjerte) ret, så skal du nok finde på noget rigtig lækkert med den :)

   Bunden var faktisk rigitg fin. Lidt elastisk, men dette skyldes nok, at der er olie i dejen frem for smør. Den var dog stadig nem at rulle ud og klistrede ikke til bordet, og nåeh ja, så skal der jo ikke synderligt mange ingredienser i - total nem. Meget win win ;)

   Slet
 9. Hi! I'm from Italy saw your picture on pinteres and your quiche looks amazing.
  can you write your receipe in english? =)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hello :) Nice to know, that you love what you see ;) If you want the receipe in english, og italian, you can use the translater in the top of the blog ;) It's a google translater ;)

   Slet
 10. Ej hvor ser det bare godt ud.
  Jeg elsker den måde den er lavet på, det vil jeg prøve næste gang jeg laver tærte!
  Tjek gern min madblog ud det vil jeg blive glad for http://nydmaden.dk/

  SvarSlet
 11. Does this recipe exist in English?!

  SvarSlet
  Svar
  1. No, sorry! :( But you can translate the recipe/blog in the rigt corner in the top of the blog :)

   Slet