mandag den 20. februar 2012

Små pærekager

- og rigeligt med chokolade


Og det kan vi alle jo lide? I hvert fald er det vist en generel ting, at vi kvinder er vilde efter chokolade. Derfor skulle bagværket også indeholde chokolade, da veninden Helene i onsdags kom på kaffe'slabberras, for vi kunne jo ikke kun leve af HARIBO slik ;)

Disse skønne kaloriebomber blev kreeret og modtaget med kyshånd, så det må jo betyde, at de var godkendte :) Jeg synes også selv de var ret lækre, men det er bestem ikke en kage man kan spise alt for mange stykker af, da den er meget klæg og dessert-kage agtig :) Men god det er den helt sikkert, og jeg forestille mig den, som værende perfekt til en klat is og lidt chokoladesirup ud over. Uhm!

Opskriften giver ca. 9 små kager

125 g. chokolade
100 g. smør
1 dl. sukker
3 æg
½ dl . hvedemel
1 tsk. vanillesukker
1 pære

Smelt smør og chokolade over vandbad og rør imens sukker, æg og vanillesukker sammen. Imens chokoladen smelter færdige skrælles pæren og skæres i fine små tern.

Når chokolade og smør er smeltet sammen vendes det over i sukkermassen. Herefter røres melet i og pæreternene vendes forsigtigt ned i dejen og fordeles godt.

Dejen fordeles nu i formene, som i forvejen er smurt med enten olie eller fedtspray (eller anden form for fedtstof). Man kan bruges muffinforme, men også andre løjerlige forme kan anvendes. Jeg brugte selv de fine blomsterforme fra BILTEMA og så et par silikone hjerte-muffinforme.

Kagerne bages ved 200 grader i ca. 10-15 minutter. Hold øje  med kagerne, da de ikke må få for meget. De skal være lækre svampede i midten, men selvfølgelig gennembagte :)


Da kagerne får en overflade som muffins, ja så er de jo ikke yderst pæne at kigge på. De blev derfor pyntet med lidt flormelis, da jeg ikke lige synes andet topping ville passe bedre, når det i forvejen er en meget sød og blød kage.

Og som i kan se, så er der spor efter de ikke længere eksisterende kager, som altså lyn hurtigt fik ben at gå på :) De var nu også gode - specielt til en god og stor kop chai-latte + dejligt selskab kan de varmt anbefales :)

4 kommentarer:

 1. Mums de ser gode ud! De må afprøves en dag :)

  Har lavet et indlæg omkring rundstykkerne, og deri også hvordan jeg fik dem bedst muligt fra fryser og til morgenbordet, hvor de helst skulle være dejlig sprøde.. Se her: http://mariaulriksen.blogspot.com/2012/02/rundstykker.html

  SvarSlet
  Svar
  1. Uf, det vil jeg smutte ind og lure med det samme Maria ;) Taak!

   Slet
 2. Hvor ser de altså julede ud :-)) Spændende små kager. Dem må jeg huske at afprøve en dag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, ja du har faktisk ret Vibeke. Det er nok al den flormelis ;) men de var slet ikke så julede som de ser ud, men derimod meget lækre og konfektkage agtige ;) uuhm mums!

   Slet