- der smager som en drøm
Nå, men jeg fik jo, som jeg skrev i sidste uge uge, to ruller sukkerfri marcipan fra Odense ind ad døren, og de skulle naturligvis bruges på disse skønne hapsere, hvilket jeg absolut ikke har fortrudt - tværtimod.
Det smarte her er, at de er hurtige og nemme at bikse sammen, hvis man ellers har ingredienserne på lager. Det havde jeg tilfældigvis, for jeg havde nemlig lige præcis 1 dl. pinjekerner tilbage, som jo fiiint kunne bruges til disse skønne sager :) Endnu en stop spild af mad (herunder pinjekerner) mission gennemført :)
Opskrift til ca. 15 stk.
300 g. sukkerfri marcipan (alm. marcipan kan også bruges)
2 spsk. smeltet smør
1 pisket æggehvide (1/4 dl.)
1½ dl. pinjekerner
+ flormelis til pynt
Riv marcipanen og bland det med smør og den piskede æggehvide. Kom små klatter på størrelse med en valnød over på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys så pinjekerner over.
Bag kagerne midt i ovnen ved 175 grader i ca. 15 minutter. Afkøl kagerne helt efter bagningen og drys dem så fint over med flormelis.
Note: en sej og blød kage, som er nem at kreere, og smager über skønt! De har en lækker sprød kant, med er samtidig seje og bløde i konsistensen - og det elsker jeg :) Derudover smager de lækkert af marcipan og ristede pinjekerner, som får en lækker "nødde" agtig smag frem, uuhm! Lige en haps for mig - og måske dig, hvis du elsker marcipan og pinjekerner :)
Note: en sej og blød kage, som er nem at kreere, og smager über skønt! De har en lækker sprød kant, med er samtidig seje og bløde i konsistensen - og det elsker jeg :) Derudover smager de lækkert af marcipan og ristede pinjekerner, som får en lækker "nødde" agtig smag frem, uuhm! Lige en haps for mig - og måske dig, hvis du elsker marcipan og pinjekerner :)
Det er nogle gode kagehapsere - god idé med pinjekernerne, de bruges ikke så tit i kager her i landet :-)
SvarSletUhm ja - små og nemme at tage med i farten :) OG OG OG, så smager de guuuude skønt, om det så er med eller uden sukker :)
Slet