onsdag den 20. februar 2013

Stilleben i hjemmet

- og meget af det i vores hjem


For mange af jer har efterspurgt lidt billeder af, hvordan vi bor hjemme hos os. Det kan jeg ikke helt imødekomme, men jeg kan derimod vise jer en lille flig af, hvordan jeg prøver at gøre vores hjem hyggeligt. Dette sker nemlig i høj grad vha. princippet "stilleben". 

Stilleben udtales ikke "stille-ben", men deles op i "stil-leben", altså stille liv, oversat fra tysk til dansk. Ideen er en gammel sag, og er oprindeligt et foto og/eller en malerteknisk stilart, hvor en opsætning af livløse genstande frembringer en vis form for kunst i form af billedkunst.

Denne kunstart er på det seneste blevet mere og mere moderne, denne gang dog i en mere fysisk form. Det er stadig livløse genstande, som bliver sat sammen til én ting, bare ikke kun på foto eller malerier som før i tiden, men nu som en genstand der har til formål at pynte og hygge i hjemmet. Det smarte ved denne metode er, at du helt selv kan bestemme, hvad du vil sætte sammen i dit stilleben. Det kan være en blanding mellem lysestager, blomster, vaser, flasker osv. osv. Den eneste "regel" er, at det skal smelte sammen til én ting. Herligt ikke? :) 

Som I kan se, så er jeg vældig fan af ideen, og jeg benytter mig af den i stor, stor stil. Det er naturligvis ikke ene af "stilleben" dekorationer der præger hjemmet, men flere af vores "hygge-kroge" er pyntet med sådanne dekorationer, for de er for mig at se, bare virkelig virkelig hyggelige. 

Billedcollagen herover viser lidt af de "hygge-kroge" vi har skabt i henholdsvis stuen og køkkenet. 

1. 
Det første billede øverst til venstre er en lille dekoration, som er lavet på en bakke fra IKEA, hvor mine to elskede Kähler lyshuse er placeret på. Ved siden af er en lille glasvase fyldt med små tørrede grene, og til sidst et par garnnøgler fra House Doctor, hvor jeg selv har viklet noget garn og snor rundt om i matchende farver. 

2.
Billedet lige under er en dekoration på vores tv-møbel, som består af en høj glasvase m. lange kirsebærgrene i, en træelg fra ??? og så endnu et par garnnøgler, dog helt uden garn eller snor. Disse garnnøgler uden snor eller garn bruges også flittigt som lysestager herhjemme, da hullet i toppen lige nøjagtig passer til et stearinlys - smaaart :)  

3.
Det største billede viser en lille træbakke vi har stående ude på spisebordet i køkkenet. Den består af en lille glasklokke (fra Føtex), hvor lidt "natur-pynt" er moslet ind i, og en lille blonde-snor er bundet rundt om toppen. Ved siden af står en glasvase med lidt tørrede grene i, og ved siden af denne står to forskellige lysestager m. fyrfadslys i. 

4.
Billedet lige under til højre, er også fra vores tv-møbel. Dette er som sådan, ikke noget "stilleben", men derimod bare en kreation jeg holder meget meget af. Den består såmænd blot af en masse lys i forskellige højder og drøjder, men prikken over I'et er, at alle lysene står ovenpå den meget flotte oliven-træskive fra Jeanne D'arc Living. Ohj hvor jeg altså elsker den. 

Jeps, som I kan se, så er der godt gang i "stilleben" herhjemme. Jeg elsker simpelthen ideen i, at flere fine ting, kan ende med at blive en helhed, selvom de elementer man bruger kan være nok så forskellige. Og nåeh ja, så synes jeg bare, at blandingen mellem lys, træ og glas er helt fantastisk og hyggelig :)

2 kommentarer:

  1. Det ser super hyggeligt ud Kristine :) Jeg kan også rigtig godt lide konceptet stilleben - det skaber rigtig god ro samtidig med at det giver råderum til personlig stil :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Netop :) Og da min stil i forvejen en en smule "sort og hvid", og med meget lidt plads til nye farver, så er denne ordning jo en perfekt løsning på problemet :)

      Slet