fredag den 27. september 2013

Madpakkebrud m. chili

- både indeni og ovenpå


For tit og ofte er det altså det samme brød og de samme opskrifter jeg vælger at bruge, når der skal bages brød til madpakken. Alligevel synes jeg dog, at der skal ske lidt nyt engang imellem. Også for Peters skyld, så han ikke altid får det samme med på madpakken :) 

Denne gang blev det en omgang chili-svende! Jeg så nemlig en reklame i fjernsynet for chilibrød den anden dag. Jeg tror det er HATTING der har lavet noget i den dur, og så tænkte jeg straks - HEY - det skal da prøves - især når jeg har en gemal, som ganske enkelt elsker chili :) Vi får desværre alt for sjældent noget med chili i for tiden, men jeg er sikker på, at det automatisk kommer snigende jo koldere der bliver udenfor. For den chili der, den giver altså en god varme på kølige dage ;) Du skal dog ikke blive skræmt af disse brød, for de er slet ikke stærke (som i - puha, det brænder i hele munden, stærke), men giver istedet blot en spicy feeling :) 

Opskrift til ca. 15 stk. 

50 g. gær
3 dl. kærnemælk
2 dl. skummetmælk
2 tsk. salt
1½ spsk. chilikrydderi
½ dl. olie
250 g. fuldkornshvedemel
ca. 400 g. hvedemel
+ ét sammenpisket æg til pensling
+ ekstra chilikrydderi til drys

Lun kærnemælken og rør gæren ud heri. Tilsæt mælk, salt, chilikrydderi og olie. Hæld alt fuldkornsmelet i, og rør det helt ud i væsken. Tilsæt herefter hvedemelet lidt efter lidt, indtil du har en blød og smidig dej. Tilsæt mere hvedemel, hvis dette er nødvendigt. Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning - lunt og under klæde i ca. 45 minutter. 

Vend dejen ud på et meldrysset bord, rul den ud til et rektangel (1-1½ centimeters tykkelse) og skær dejen ud i 15 felter/brud. Placer hvert brud på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve tildækket ca. 20 minutter. Pensl med sammenpisket og, drys med lidt chilikrydderi og bag brudene ved 200 grader i ca. 12-15 minutter. Lad dem køle af på en bagerist. 
Note: en mættende og lækker madpakkesvend, som lige giver et lille nap i læberne, når man spise den. Egner sig helt eminent til sandwich, men kan også sagtens spises lun og med et stykke ost på :) 

Desuden er det et rigtig godt brød til supper og generelt bare et godt brød til disse kølige efterårsdage :) 

2 kommentarer:

 1. hej
  er det chiliflager der er i brødet eller er det stødt chili.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa :)

   Det er chiliflager, der er anvendt ;)

   Slet