onsdag den 22. januar 2014

Nøglehullet på McDonalds

- og nej, det er altså ikke i døren til McDonalds


Men derimod det grønne nøglehulsmærke, som både wrappen - 'Grilled Chicken and Chutney Wrap' og burger - 'GrovGrilledChicken' på McDonalds' menu, har fået påstemplet. Og hvad mener jeg så om det? Tjoooh, jeg synes det er noget så fin en ide. For det er da klart, at man både som restaurant, fastfoodkæde eller tankstation, i takt med den stigende fokus på sundhedsbegrebet også bliver nødt til at øge dette fokus.

Men hvad betyder det så, dette nøglehulsmærke? 

Jo, med andre ord betyder det, at mærket guider dig til, at vælge fødevarer med mindre sukker, mindre fedt, mindre salt og et højere indhold af fibre - og nu altså også på fastfoodrestauranterne. 

Og lever deres nye 'Nøglehuls-produkter' så op til dette? 
Ja, det synes jeg faktisk. For med deres burger, der udover at bestå af en fiberrigbolle, også indeholder grillet kylling, salat, julienne-skårne rodfrugter og rødbede-relish (og en smule mayonnaise), ja så kan den næsten ikke gøres mere fiberig. 


Derudover har deres fuldkornswrap med grillet kylling, salat, løg, peberfrugt, tomatchutney og mayoonnaise også gjort indtog på fiber-menuen, og denne vakte faktisk stor interesse hos mig. Jeg har ellers altid bevidt valgt, at gå udenom disse wraps, da jeg ikke synes, at denne "hører til" hos McDonalds (da jeg forbinder det med burgere), men nu skulle den altså have et forsøg. Den var slet ikke så kedelig og "ikke-mættende", som jeg havde forventet. Den havde en dejlig smag, råvarerne var knasende sprøde og den så da også ok indbydende ud, selvom den var blevet bragt hjem i bil. Og nåeh ja - så er jeg jo en sucker for fin emballage, og det havde den altså også - og funktionel emballage, ikke mindst :) 


Så hvad er dommen? 
Tjaah, jeg foretrækker nu stadig at være FULDFED og gå all-in på usunde sager, når jeg besøger McDonalds, men omvendt synes jeg, at det er godt, at der er alternativer til dette. "Ulempen" ved disse "sundere" menuer er, efter min vurdering, at man kan vælge det "usunde" tilbehør til maden. Jeg ved godt, at det måske får flere til at købe menuen (incl. mig selv), hvis de kan få pommes til, da de så ikke SKAL spise gulerødder eller æbleskiver til deres wrap, men ja - så går det "sunde" og "gode" jo lidt af igen. (bevares, det gør den allerede ved mayonnaisen, men hey - vi skal også leve :) ).

Derudover synes jeg, at McDonalds burde lave wrappen til et Coinoffer, da der så måske er flere, der er tilbøjelige til, at købe en wrap på farten - lidt ligesom en cheeseburger, som er nem (og billig) at spise på farten. På den måde vælger flere måske også wrappen som et alternativ til cheeseburgeren, som vi jo alle ved er usund, men (for nogen - incl. mig selv) smager pokkers godt ;)

Oh yes - løvinden har brølt, og nu vil jeg vende tilbage til mine ret så aktuelle lektier i hjemkundskab (Færdigretter vs. Færdigkøbt, Mærkningsordninger og Convenience Food) :) 

2 kommentarer:

  1. Du har helt ret - den der wrap er nemlig rigtig god til lige at svinge indenom og hive med i farten og hvis den blev til coin offer ville jeg i hvert fald være mere fristet til at kigge derind, selvom jeg ikke har sat mine ben hos hverken McDonalds eller Burger King i snart et år nu...

    SvarSlet
  2. Ja ikke? Jeg er også overbevist om, at det ville være et hit, så jeg håber naturligvis, at Mc Donalds ser min lille idé ;)

    uuuha, det kan jeg dælme ikke prale af - jo den med Burger King - det er bare ikke mig, så derfor er Mc Donalds at foretrække herhjemme. ;)

    SvarSlet