søndag den 6. marts 2016

Salt n' Caramel Cupcakes

- sødt og salt på en gang


Og det holder bare 100%, hvis du spørger mig. For jeg synes tit og ofte, at mine chokoladecupcakes eller muffins bliver meget tunge og søde. Det er der bestemt ikke noget dårligt ved, slet ikke, men en gang imellem har man også bare brug for et saltet touch. 

Derfor fik denne omgang, som jeg kreerede til svigermor og svigerfar igår, en gang karamel og et drys salt - både i dejen og på toppen. De smagte himmelsk og så også ret fine ud med det lette drys af de pæne saltflager. Heldigvis er der rester til eftermiddagskaffen, som indtages i skrivende stund :) 

Opskrift til 24 stk

Chokoladedej:
2 æg
225 g sukker
1 tsk vaniljesukker
50 g kakao
1½ dl mælk
2½ dl kærnemælk
1 dl flydende fedtstof
250 g hvedemel
1 tsk natron
½ tsk salt
100 g chokolade
1 pose karamel chunks (Dr. Oetker)

Chokoladecreme:
200 g mørk chokolade
2 spsk koldt smør

Pynt:
1 pose karamel chunks (Dr. Oetker)
+ flagesalt

Fremgangsmåde:
  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig masse
  2. Tilsæt dernæst mælk, kærnemælk, flydende fedtstof og sigt så kakao, salt, hvedemel og natron i
  3. Vend den hakkede chokolade og karamelstykkerne i dejen og rør til det hele er jævnt fordelt
  4. Fordel dejen i 24 muffinforme og bag dem ved 200 grader i ca. 15-20 minutter
  5. Imens kagerne bager, laves cremen: Smelt chokolden over vandbad eller i mikro-ovnen og lad smørret smelt ind i den varme chokolade
  6. Når kagerne er færdige, placeres de på en rist, hvor de køler helt af. Smør derefter kagerne ind i chokoladecremen og pynt af med karamel chunks og et nænsomt drys af flagesalt


Note: en super syndig chokoladesvend, som man sagtens kan spise to af, fordi de har det lækre saltede touch. De er stadig tunge svampede og rige på chokoladesmovs, men det ekstra salt gør bare lige lidt ekstra. YUM. Godt der er både mælk og flere kager på lager :) Har du bagt søndags-bagværk, eller havde du ekstra på lager ligesom mig? :) God søndag. 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar