torsdag den 28. oktober 2010

Appelsin-kanel muffins

- blev dagens stunt, eller nærmere - aftenens stunt.Vi har nemlig kageordning på mit hold på lærerseminariet hver torsdag, og en pige fra holdet havde de lækreste appelsin-kanel muffins med. Derfor skulle jeg helt sikker hjem og afprøve sådan nogle. De var helt uimodståeligt gode, og ledte endnu engang tankerne hen imod jul og julehygge.

Jeg havde tilmed aftalt at min far kom på aftenskaffe sammen med en kollega i deres kaffepause - derfor var der jo heldigvis også en grund til og bage disse lækkerbiskner.

Ikke mindst fordi min far er en hund efter alt hvad der har med kage og gøre, og i det hele taget bare minder lidt om kage :) Hvilket slet ikke er dårligt, når man bager så ofte som jeg gør ;) Jeg ser det som en utrolig fin win win situation, når jeg bager og han kommer og spiser det.

Nå, men her kommer opskriften så:
(Giver ca. 25 muffins)


200 g. smør/margarine
300 g. sukker
4 æg
300 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
Saft + revet skal fra 1 økologisk appelsin

Smør og sukker piskes godt sammen. Herefter tilsættes æggene et ad gangen, og de sidste ingredienser tilføjes. Dejen piskes godt sammen til den er ensformig og kommes herefter over i muffinsforme.

Bages ved 200 grader til de er færdige og gyldne i kanten. (tiden kan variere meget fra ovn til ovn)

Kagerne er til sidst, ingen servering, pyntet med glasur (blandet op med stærk instant kaffe) og drysset med mandelflager.

6 kommentarer:

 1. Haha, og spiser han kagen sætter det sig ikke på dine sideben:)
  De lyder gode og meget julede! Glæder mig så meget til julebagningen kan indledes:)

  SvarSlet
 2. Nemlig MissM :) Det er såååå smart. Ja, de er også lidt julede efter min mening :) men skønne. Ja - jeg ser også frem til, at jule-ræset for alvor sætter ind.

  Dog skal jeg arbejde sååå meget i Pieces hele dec, så måske jeg allerede skal begynde julebagningen nu, så jeg når det :)

  SvarSlet
 3. Meget interessant kombination med appelsin og kanel, det tror jeg aldrig jeg har prøvet - tak for ideen :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 4. Ja ikke? :) Det kan helt klart anbefales. Dejlig kombi efter min mening ;)

  SvarSlet
 5. Mmm, de ser lækre ud. Vil bare lige høre om du har bagt dem i papirformene alene eller om du har puttet papirformene ned i rigtige forme og så bagt dem?

  SvarSlet
 6. De var også utrolig lækre :) Jeg har bagt dem i papirsforme og derefter i en fast silicone-muffinform :)

  Kærligst Kristine

  SvarSlet