onsdag den 13. oktober 2010

Cantuccini/Biscotti

Så fik jeg endelig afprøvet disse lækre småkager. Opskriften faldt jeg over hos LaTascha, og kunne ikke modstå fristelsen. Opskriften er derfor tyvstjålet derfra, dog med mine egne tilføjelser.

2 æg
250 g. mel
250 g. sukker
2 spsk. flydende becel
1 tsk. bagepulver
150 g. mandler

Ekstra smag:
+ Revet citronskal

Opskriften hos LaTascha var uden fedtstof og citronskal, men da jeg fik rørt hele baduljen sammen, var den alt for tør, til overhovedet at kunne blive til nogen form for dej. Jeg tilsatte derfor de 2 spsk. flydende becel, hvilket hjalp en del på konsistensen.

Det skal dog siges, at jeg var en anelse ærgerlig over dette, i og med, at jeg var utrolig glad for, at have fundet denne fine opskrift uden fedtstof. Det endte dog med, at der alligevel måtte en smule i.

Den revne citronskal som jeg også valgte at tilsætte disse lækre Cantuccinier, skyldes at det simpelthen smager så lækkert. Det giver lige et frisk pift i den ellers meget søde småkage.

Nå, men ellers er opskriften utrolig dejlig og nem og have med og gøre. Æg, sukker og mel blandes sammen. Herefter tilsættes den flydende becel, bagepulver og til sidst de hele mandler.

Når massen er rørt sammen til en ensformig dej, anbringes den på en bageplade i to stænger, med en bredde på ca. 4 cm. Du skal ikke være bange for, at de blive for små, da de hæver en del i ovnen. Hellere lave dem for smalle på bagepladen, end for brede, da de ellers vil hæve så meget op, at de vil hænge sammen.

Bag stængerne midt i ovnene i 15-20 min. Ved 180 grader indtil de er gyldne. Når de er færdige tages de ud af ovnen, og skæres i fine snitter. Sørg her for at få snitterne skilt lidt ad, så de ikke hænger sammen. Herefter sættes snitterne ind i ovnen igen i ca. 10 min ved 180 grader – hvor de får lov og ”tørre” og få den sidste sprødhed som cantuccinier skal have ;)
Cantuccini/Biscotti - lune og lækre!

2 kommentarer:

  1. Uhmmm..... de ser lækre ud! Skal helt sikkert afprøves en dag :o)

    SvarSlet
  2. Tak for det :) og rigtigt observeret, de er yderst delikate :)

    SvarSlet