mandag den 2. maj 2011

Påskekage

Det var denne krabat jeg serverede til vores kageaften, som du kan læse mere om HER

Kagen er lavet af en omgang lyse lagkagebunde, med skiftevis jordbærcreme og chokoladecreme imellem. Den er herefter smurt op med smørcreme og pyntet med RI hele vejen rundt om kagen. Øverst er der smurt et tyndt lag RI, og drysset med grøn indfarvet kokosmel. Et par påskeharer og nogle æg på toppen, og wupti, ét stk. påskekage kreeret. (DOG MED EN ANELSE SELVKRITIK)

 
Mit baskeweave blev nemlig ikke helt som forventet, da det ville glide ned ad kagen. Jeg tror skylden er at ligge hos smørcremen, som måske blev en anelse "blød" og "livlig". Det tager jo lidt tid, at pynte sådan en fætter på den måde, og med en varm ovn og solen lige ind i køkkenet, så var der måske en lidt for god temperatur i "værkstedet".  

Jeg improviserede derfor, og lavede lidt ekstra "dutter" med en stjernetyl øverst på kagen, hvor det hele var gledet ned fra. Det ses tydeligt på billedet, at det ikke helt ville lykkes for mig. Oprindeligt var der "basketweave" flet på hele kagen, men skidtet ville desværre ikke blive siddende. ØV - men men men, det skræmmer mig ikke væk. Jeg må prøve det igen, næste gang nok uden smørcreme og istedet med MMF som underlag.

Som du kan se HER, så havde jeg ellers øvet mig på at lave baskeweave, men det er en anelse mere kompliceret på en kage, end på et bræt ;)

Op på hesten igen ;)

6 kommentarer:

 1. hold op hvor er den flot :)!! man er altid meget kritisk, men du har virkelig gjort et flot stykke arbejde. og god improviseret :) den ser fantastisk ud!

  SvarSlet
 2. Tak skal du have Line :) Hvor var det sødt skrevet :) Ja, selvkritik kan man altid komme med, og man ser jo selv alle fejlene. Det er en træls ting, men så er der jo altid plads til forbedring :)

  SvarSlet
 3. Mmmmh, lækkert! Jeg bliver vildt lækkersulten, og jeg har ellers aldrig været den store kagespiser, men det er jeg så kommet efter her i graviditeten. Synes din kage ser fantastisk ud! Og mht. til baskeweave, så tænkte jeg slet ikke over at det kun var på halvdelen, synes derimod det så rigtig fint ud med dutterne :)

  SvarSlet
 4. Super fin påskekage. Jeg troede også det var med vilje at der ikke var basketweave på hele kagen ;)

  SvarSlet
 5. Line: Hvor er det dejligt, at du har fundet lysten til kage. Man kan jo ikke andet end at have en lille svaghed for kager og søde sager :) Er glad for, at du synes den er fin :) Det dulmer lige lidt af den selvkritik jeg havde, men ja - lidt måtte jeg jo improvisere. Og en omgang dutter slettede lige de værste fejl og mangler :)

  SvarSlet
 6. Gitte: Mange tak skal du have :) Er glad for, at i ikke ser de samme fejl og mangler som jeg selv gør :) PS. sikke en dejlig blog i har gået stablet på benene :) Glæder mig til, at følge jer :)

  SvarSlet