- og de er ganske enkelt ligeså lækre som de ser ud
Min far aka. TheCakeFanatic, har lovet os at kigge forbi i hans pause her lige om lidt, til en omgang kage & aftenskaffe, så hjemmebag må der altså til :)
Jeg har længe savlet over en skøn limekage fra Amo, og idag skulle den afprøves. Det blev dog ikke i bedste "springforms-kage" stil som i bogen, men blev derimod lavet som muffins i stedet. Det kan helt sikkert anbefales :)
Opskriften som jeg (næsten) fulgte: 18 muffins
200 g. sukker
4 æg
1 tsk. vanillesukker
125 g. smør
Skal fra 2 økologiske lime
250 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl. mælk
50 g. hakkede hasselnødder
4 æg
1 tsk. vanillesukker
125 g. smør
Skal fra 2 økologiske lime
250 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl. mælk
50 g. hakkede hasselnødder
Smelt smør og lad det køle af. Pisk imens æg, sukker og vanillesukker sammen til en luftig masse. Kom herefter det afkølede smør i, og rør nu skallen fra de 2 lime i. Til sidst tilsættes mel, bagepulver, mælk og de hakkede hasselnødder.
Dejen røres godt sammen og fordeles nu i formene. Bag ved 185 grader (over/under varme) i ca. 10-15 min.
Limelage:
50 g. sukker
Saft fra 2 lime
Imens kagerne bager laves den limelagen, som til sidst skal hældes ud over kagerne. Bland sukker og limesaft i en gryde, og giv det et opkog i ca. 2-3 min. Herefter er lagen klar til at hælder over de afkølede kager. Lad kagerne stå ca. 10-15 min. før du kommer flødeost-frostingen på. På den måde får limelagen også lov til og trække sig godt ned i selve kagen.
Imens kagerne bager laves den limelagen, som til sidst skal hældes ud over kagerne. Bland sukker og limesaft i en gryde, og giv det et opkog i ca. 2-3 min. Herefter er lagen klar til at hælder over de afkølede kager. Lad kagerne stå ca. 10-15 min. før du kommer flødeost-frostingen på. På den måde får limelagen også lov til og trække sig godt ned i selve kagen.
Frosting:
200 g. natural flødeost
50 g. flormelis
Saft og skal fra 1 økologisk lime
evt. 1/4 l. fløde
evt. 1/4 l. fløde
Alle ingredienser røres godt sammen, blandes i det stiftpiskede flødeskum og sprøjtes udover kagerne med en stjernetyl. Hvis du vælger at lave kagen i en bradepande, kan du blot smørre frostingen ud over kagen i et jævnt lag og derved undlade fløden.
Da frostingen ikke er fast nok i sig selv til og lave en "swirl" med, har jeg i denne opskrift tilføjet en omgang flødeskum for og gøre den mere fast. Dette er ikke en del af opskriften, men da jeg synes at en "miniswirl" eller i hvert fald næsten, skulle og måtte pryde mine muffins i aften, ja så måtte der fløde til hjælp :)
Det eneste fra opskriften jeg undlod var, ikke at komme hvid chokolade i. Jeg havde ganske enkelt glemt og købe det, da jeg var i Føtex for og handle ind, så denne blev lavet uden, hvilket fungerede rigtig fint. Jeg kunne ikke smage, at der manglede noget - så den hvide chokolade kan sagtens undlades.
God lørdag til jer alle derude
/Kristine
Hvor ser de lækre ud(:
SvarSletwww.dyreglad-pige.blogspot.com
Hej
SvarSletDe ser gode ud!
- Ungersvenden
Hej Heidi :) Det var de bestemt også, og vigtigst af alt, så faldt de i god jord hos en travl vagtmand aka. min far, som netop er smuttet igen, da han jo også har en travl og lang nat i vente.
SvarSletGlade og nu kage-fyldte veltilfredse maver, uuhm :)
Hej Ungersvenden :)
SvarSletDe var heller ikke sådan at kæmme sig af kan du tro ;) Jeg kan i hvert fald gå i seng med en propfyldt kage-mave ;)
Jeg har kigget på den limekage en milliard gange, så jeg er glad for, at nogen nu har afprøvet den :) Og at den fungerer i muffinform, da det nogle gange bare er mere praktisk med mange små kager i stedet for en stor.
SvarSletKagerne er rigtig fine!
Haha, det lyder lidt ligesom min situation Bitten :) og nu er den endelig afprøvet, med største succes. Du kan roligt begive dig ud i den :) og den er eminent i muffinsforme også. For ja, nogle gange er det bare skønnere med mange små, istedet for én stor :) So true.
SvarSletNå, jamen så ved du hvilken kage du skal have afprøvet næste gang ;)
Åh suk - elsker citruskager! Og nu får jeg lyst til kage - godt vi ikke har noget i huset :-D
SvarSletHvor er de flotte, Kristine :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Har også luret en del på den opskrift (elsker de bøger, så mange lækre ting), men nu har du sagt god for den, så den skal nu prøves :-)
SvarSletiiih Piske, måske man kan kalde det held i uheld :) Jeg er også ret vild med syrlig-søde kager, så jeg har også en plan om, at din citrontærte snart skal have et forsøg ;)
SvarSletTaaark Birthe :) Det er fantatisk hvad man kan med en stjernetyl og en sprøjtepose ;) I LOVE IT!
SvarSletKram Kristine
Anonym, du kan ROLIGT begive dig ud i bagningen af denne lækkerbisken. Den smelter simpelthen i munden og kombinationen af det søde og det dyrlige er helt ekstraordinær. Giv den et forsøg :)
SvarSlet/Kristine
Kagerne ser virkelig lækre ud. Har du selv lavet formene i bagepapir? De ser nemlig rigtig flotte :)
SvarSletHej Lise. De var også super lækre kan du tro. Jep, disse her har jeg selv lavet med mellemlægningspapir :-) Jeg satser på en to-do snarest kommer ind ;-)
SvarSlet