onsdag den 7. september 2011

Straciatella muffins

- eller i hvert fald med straciatella creme på toppenDet var disse herligheder der kom med på turen til kbh igår. Jeg havde sørget for og låne svigermors køletaske med tilhørende køleelementer, også var kagerne ellers pakket godt sammen og "låst" sikkert fast i en tætlukket bradepande med låg, så de ikke pludselig ville få sig en rutchetur på køreturen.

Opskrift:

100 g. sukker
2 æg
100 g. flydende becel
100 g. mel
1 tsk. bagepulver
100 g. mørk chokolade

Pisk æg og sukker sammen, og bland derefter mel, bagepulver og fedtstof i. Vend det grofthakkede chokolade i dejen og fyld så dine muffinsforme 3/4 op. Bages ved 200 grader i ca. 10 min. og afkøles efter bagning på en rist.

Når dine muffins er helt afkølet, kan du sprøjet topping/frosting på. Jeg valgte at bruge en af de paradis creme jeg købte på vores tur til Tyskland.  Jeg valgte den med straciatella smag, da jeg tænkte den ville matche en lys chokolade muffin godt.


Sandt nok - de var et hit, også selvom cremen ikke var helt så tyk som forventet. Jeg havde nok håbet på, at den blev ligeså fast i konsistensen, som de tre kagemousse typer vi har fået herhjemme i DK, men ak nej. Det var ikke fast nok til og lave en swirl, så det blev bare smurt let hen over de kære muffins. Det blve også ret fint efter min vurdering - og godt smagte det altså :)

Som prikken over i'et, blev de fine og forholdsvise nye sukkerblomster fra Dr.Oetker (som jo også var en del af de hernrivende pakker jeg har modtaget fra dem) placeret på toppen. De hvide sukkerblomster "forsvandt" godtnok lidt i den hvide og lyse straciatella creme, meeeen det gik nu helt fint alligvel :)

4 kommentarer:

  1. Hvor lyder det bare vildt lækkert! Og super fine muffins også :D

    SvarSlet
  2. Bianca, tak for det. De var også urolig gode, i forhold til hvor nemme de egentlig var :-)

    SvarSlet
  3. Mademoiselle black, det var de sørme også, og ikke mindst nemme og kreere. Den paradis creme gjorde nu også lige lidt ekstra :-)

    SvarSlet