- og en dejlig kalorieholdig en af slagsen
For man kan bestemt ikke sige, at denne dessert er en af de sundere af sin slags, for den er fuld af ene gode sager. Sukker, smør, mere sukker og chokolade. Uhhm. I hvert fald havde jeg stirret mig helt blind på denne skønhed, da jeg en dag sad og surfede rundt i opskrifts-paradiset, og igår skulle den så have en chance.
Og det var godt jeg gav den en chance, for selvom Peter gerne vil have 80/20 til isen, så fik denne dessert en rigtigt god plads i hans dessert-hjerte, ja nok nærmest førstepladsen. Jeg fik sågår ordene "det er en af de bedste desserter du har lavet" med på vejen. :)
Opskriften som er lavet med inspiration herfra, får i herunder. Jeg har dog ændret lidt på mængden af nogle af ingredienserne og fik også dejen til at passe til seks, stadig ret store cookies (jeg brugte miniature gryder, men små tærteforme kan også sagtens burges) istedet for kun tre, som den oprindelige opskrift giver. Her kommer det selvfølgelig også meget an på, hvilke forme du bruger og størrelsen herpå, men jeg vil dog sige, at desserten her mætter ganske godt - også selv dejen er delt ud i seks portioner istedet for kun tre. Man skal jo huske på, at den skal serveres med is, som også fylder lidt i mavsen ;)
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
170 g. smør
115 g. sukker
100 g. brun farin
2 æg (mellem)
2 tsk. vanilleessens
170 g. hakket chokolade (eller knapper)
Bland først i en skål for sig, mel, bagepulver og salt sammen. Bland herefter i en anden skål smør, sukker og brun farin sammen og pisk til det er luftigt og cremet. Pisk dernæst æggene i sukkermassen sammen med vanilleessensen og fordel det godt. Herefter tilføjes melblandingen til sukkermassen og dejen røres sammen til en ensartet og cremet dej.
Som det allersidste tilføjes chokoladeknapperne og fordeles jævnt i hele dejen, så der kommer rigeligt med chokolade i alle fire portioner.
Sprøjt eller smør nu dine forme med smør, olie eller sprayfedt og kom dejen heri. Sørg for, at dejen er glattet helt ud til kanten og ikke er fyldt mere op end 3/4 af de forme du anvender.
Bag nu dine kæmpe cookies kager ved 175 grader i ca. 30-40 minutter. Hold dog et vågent øje med basserne, da de er færdige så snart de er gyldne i toppen. Husk på, at de skal være en smule bløde i midten og derfor ikke helt så hårde som en almindelig cookies, som vi kender den.
Nyd kaloriebassen lun, og med en stor klat god vaniljeis på toppen. Selvom det kan være hårdt for et elskende is-hjerte, at lade isen smelte en smule ovenpå kagen, så gør det lige alligevel - det lønner sig virkelig i den sidste ende ;)
Og hvis du ikke allerede har udtænkt dig en lækker dessert, som gemalen i aften skal forkæles med, så gør lige både ham og dig den tjeneste, at lave denne her :) Det vil i ikke fortryde ;)
Happy Valentine (hvis I ellers fejrer det??) - vi gør ikke, men det kan altid være en god undskyldning for at bage lidt og samtidig være kreativ med hjerter og rød farve ;)
Nyd kaloriebassen lun, og med en stor klat god vaniljeis på toppen. Selvom det kan være hårdt for et elskende is-hjerte, at lade isen smelte en smule ovenpå kagen, så gør det lige alligevel - det lønner sig virkelig i den sidste ende ;)
Og hvis du ikke allerede har udtænkt dig en lækker dessert, som gemalen i aften skal forkæles med, så gør lige både ham og dig den tjeneste, at lave denne her :) Det vil i ikke fortryde ;)
Happy Valentine (hvis I ellers fejrer det??) - vi gør ikke, men det kan altid være en god undskyldning for at bage lidt og samtidig være kreativ med hjerter og rød farve ;)
Uhm, lyder lige som en dessert for mig også- men hvor meget chokoalde skal dr i søde:)
SvarSletTelenor er så romantisk en arbejdsplads, at Kristian skal arbejde over og derefter spise med sine kollegaer, så jeg har også taget en vagt idag. Heldigvis har en veninde inviteret mig på mad, så må vi holde Valentine sammen:)
Har bagt nogle Valentine-Cupcakes til Kristians arbejde, så de i det mindste får en lille smule "Love":)
Uuups - det er rettet til nu ;) Den smuttede da vist lige i farten :) men 150-170 g. søde - alt efter hvor stor en chokolade gris man er ;) HAHA!
SletÅåååh, hvor er telenor da søde :) men godt du kan finde på noget andet at lave så ;) for selvom man ikke fejrer valentine, så må man stadig ikke sidde derhjemme alene ;) Jeg håber i får en super hyggelig aften, og jeg er sikker på, at Kristian og arbejdet får det samme. Man kan vel ikke andet med søde og romantiske valentines cupcakes? ;)
Århh, manner hvor ser det godt ud. Jeg tror at selv syge mig, kan hive mig ud af senge og lave disse. Mon ikke kæresten bliver glad så? ;-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Orrrh Birthe - han vil blive SÅ glad, hvis du laver dem :) Det er helt sikkert! Og som du siger, så er de ret nemme at lave - også selv man er syg! Rigtig god bedring med dig Birthe :) Håber en portion valentines love og dessert kan hjælpe dig godt på vej ;)
SletHvor ser de altså bare godt ud! Mums!
SvarSletDet er også en virkelig lækker dessert :) og jeg ved med sikkerhed, at det ikke er sidste gang den er kreeret herhjemme ;)
SletDe ser da også indbydende ud! (og jeg har ikke taget en bid af bloggen denne gang - er jeg ikke dygtig? ;-))
SvarSletDe var virkelig lækre ;) og heldigvis synes gemalen det samme, hvis ikke mere end bare lækker ;)
SletHaha - joooow, du er så dygtig. Jeg er stolt af dig, selvom jeg gerne deler en lille haps ;)
uhmm den dessert tror jeg at jeg skal prøve med .. det lyder godt
SvarSletDet kan du med ro i sindet gøre :) Den er sååå lækker ;)
SletHvor lækkert! Den må jeg afprøve her i weekenden, hvor jeg får besøg fra det Sønderjyske :) Uhmmm....
SvarSletDet synes jeg lyder som en fantastisk idé, for den er super lækker. Og det skulle undre mig meget, hvis det sønderjyske folk ikke også ville kunne lide den ;)
SletHvor er de små gryder fra? (ved de findes i forskellige mærker og derfor også størrelser) Jeg vil gå ug og investere i to af dem, for så at lave denne dessert til manden en dag han fortjener lidt ekstra ;-) Skøn skøn blog!! Elsker at følge med og "udnytte" dine lækre opskrifter. Nillen (uden blog, endnu)
SvarSletDe er fra Søstrene Grene dem her, men man kan også få nogle fine nogen i Le Creuset og det andet lidt billigere mærke (kan ikke huske hvad det hedder, men ved at Sabina (missMuffin), har dem på hendes blog :)
SletOrrrk ja, det synes jeg bestemt du skal gøre, for det vil han da virkelig sætte pris på :) Jeg siger dig, den her dessert gør mændene varm om hjertet, hvis de ikke er det i forvejen ;) haha!
Tak for de søde roser Nillen ;) er glad for, at du kan bruge opskrifterne og nyder at følge med herinde :) TAK!
Hej Kristine!
SvarSletDet ser super lækkert ud! Jeg har de samme mini-gryder, men kan ikke rigtig finde ud af om der bliver til fire eller seks portioner?
Først skriver du seks, men længere nede skriver du så fire :)
De skal helt sikkert prøves!
Mvh. Stephanie
Hvis du bruger minigryderne bliver der seks protioner ;) Du skal helt sikkert afprøve dem - de er dødlækre :)
SletSuper! Tak for dit hurtige svar :)
SvarSletIngen tvivl om, at de skal prøves!
Mvh. Stephanie
Velbekom da :) Håber du bliver ligeså vild med desserten som vi er herhjemme :)
Sletmums den smager bare så super duper godt, blev afprøvet i går aftes, da min søster (biancas kageverden) foreslog den, og den er bare mums :)
SvarSletKH Micha
Hej Micha :) Ja, du har ganske ret - det er en himmelsk og meget mættende dessert ;) Dejligt Bianca foreslog dig den - det må betyde hun også var vild med den ;) hvilket jeg bestemt heller ikke kan fortænke hende i :) GUF!
SletHej Kristine!
SvarSletTak for skøn opskrift. Jeg har tilladt mig at låne den på min blog, med fin henvisning til dig selvfølgelig :) - sig endelig til hvis det ikke er okay.
Du har glemt at skrive hvornår du putter æggene i.
Skøn skøn dessert!
Du kan tro det er i orden :) og hvilket skønt indlæg :) Oops ja, det har jeg da også :)
SletHej Kristine, kan man godt bage dem i en rund form altså en på ca. 24 i diameter, i stedet for de 4 miniforme?
SvarSletOpskriften skal i øvrigt prøves i da ;) :).
Hej Hej :) Jaaa det kan man godt. Jeg ville nok bare anbefale at bage dem i et ildfastfad istedet for en springform, hvis det er sådan en du vil bruge? :) Men ja, en stor form er også fint ;)
SletFantastisk LÆKKER!!
SvarSletHar lige tyv-hapset den . mums :D
Jeg så det godt lige på din blog :) Fantastisk i kunne lide den, og sejt du også fangede det "nemme" aspekt i den :) For selvom den er nem, så kan det sagtens være lækkert og anderledes :)
SletWauw de ser hyggelige og lækre ud :-)
SvarSletDet er de virkelig også Anne :) Jeg kan MEGET varmt anbefale dem. Specielt fordi de også er ret nemme at lave - men smager som om, man har stået i køkkenet i en evighed ;)
SletHvor ser de gode ud - Tror du man kan forberede dejen i forvejen, fryse den ned, og så bage den?
SvarSletDe er også mega lækre :) Jeg har hørt at man kan sætte dejen i køleskabet dagen inden, men om man kan fryse dem aner jeg ikke :) Give it a try ;)
Slet