mandag den 27. februar 2012

Vaniljesyltede pærer

- med masser af det "sorte guld"


Og med det sorte guld, mener jeg selvfølgelig de smukke og henrivende små sorte vaniljekorn, som jeg jo fik en dejlig stor ladning af, da jeg bestilte en portion sammen med Sabina og Line for noget tid siden :)

Nå, men efter en god uge på ski i Østrig, så var der altså 4 søde pærer, som var blevet efterladt og forglemt aller nederst i frugtskuffen, og i bedste stop spild af mad ånd, ja så skulle de altså ikke mides ud, bare fordi de var blevet en smule brune i skrællen, for indeni var de ganske fine og friske. De blev derfor igår udnyttet til en omgang vaniljesyltede pærer i stedet, da jeg ikke er super vild med alt for bløde pærer. Opskriften får i nedenunder.

3 dl. vand
150 g. sukker
4 store pærer
Kornene fra 1 vaniljestang
1/4 tsk. kardemomme

Bring sukker, vand, vaniljekorn og kardemomme i kog og kom de skrællede, udhulede og delte pærer ned i den kogende sukkermasse. Lad hele herligheden koge i ca. 6 min. og prik så i dem, for at finde ud af, om pærerne er møre nok. Hvis du synes de er for hårde, kog dem da et par minutter mere.

Hvis du skal bruge pærerne med det samme, tør dem da af med lidt køkkenrulle, så væden kan forlade pærerne og dermed ikke ødelægger desserten eller kagen. Hvis du vil gemme pærerne, kom dem da i skoldede glas og tør først væden af, når du skal bruge pærerne.

Pærerne er særdeles velegnet til morgenmads-youghurten, desserter, is, kager, og tærter, også er det bare en smart måde, at få brugt de sørgelige pærer på, hvis de ligesom som disse blev glemt i farten :)

9 kommentarer:

 1. Sikke en god idé! Jeg plejer bare at fryse frugterne ned til smoothies, men har efterhånden en god stak i fryseren, så det kunne være jeg skulle prøve det her! :)
  Hvor længe kan de holde sig i glas?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja smoothies er selvfølgelig også en god idé :)

   Jeg må faktisk være dig et svar skyldigt, da det er første gang jeg afprøver det ;) men jeg holder øje med dem, også skal jeg nok melde ud, når jeg smider dem ud ;)

   Slet
 2. Uhmm, hvor ser de lækre ud. Dem kunne jeg godt fristes til at lave :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
  Svar
  1. De er også vrieklig virkelig lækre Birthe :) og smager SÅ meget bedre end pærer på dåse :) UHM! yum

   Slet
 3. Muums, hvor de ser gode ud. Nu får jeg lyst til at købe pærer bare til det formål :) Og så spise dem med god vanillis og varm chokoladesovs!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg bestemt du skal gøre så :) for de er virkelig lækre. Og ja, med en klat god vanilleis og chokoladesovs til, så er den jo lige i skabet :) En god gammel klassiker :)

   Slet
 4. mine blev lavet i sept 13 men smager stadig godt

  SvarSlet