tirsdag den 3. april 2012

Chokolader m. valnødder

- og ganske hjemmelavede


For det er bare lige en tand mere hyggeligt, at modtage en værts eller værtindegave, som er hjemmelavet med kærlighed som fundament ;) Ufff, sikke romantisk det da lige kom til at lyde, hva? :) Haha.

Nå, men det er ganske simpelt at lave disse, for det eneste du skal bruge er disse ting:

1 plade god chokolade (lys, mørk eller hvid - du bestemmer)
1 siliconeform (en der er beregnet til chokolade, men en isterningebakke kan også fint anvendes)
1 lille håndfuld fint choppede valnødder
- og et køleskab til afkøling :)

Smelt først chokoladen (jeg smeltede mit i de meget uundværlige melting bottles) over vandbad og hak imens valnødderne fint. Hvis du ligesom her, vil have en "top" af hakkede valnødder, så drysses disse først fint ned i bunden af formen, inden chokoladen tilsættes. Når formene er fyldt op med nødder og chokolade, så sættes basserne på køl, hvor de størkner helt ind, før de skubbes ud af formen.Vær opmærksom på, at chokolade nemt kan lave luftbobler i sådan en form, så ryst forsigtigt formen frem og tilbage, så bunden også bliver jævn. På den måde udfyldes luftboblerne også.  

Du kan selvfølgelig bruge lige nøjagtig den slags "toppping" du har lyst til. Det kunne være pistacienødder, hasselnødder, valnødder, krymmel, frysetørret hindbær eller jordbær, knuste kaffebønner eller smeltet chokolade i den modsatte "farve" af, hvad du vil have som "fyld". Fx en bund af hvis chokolade, hvor resten af selve chokoladen er mørk chokolade.

Der er mange muligheder og variationer, og det er kun fantastien der sætter grænsen. Pak til slut chokoladerne fint ind, og brug dem som værts eller værtindegave.

6 kommentarer:

 1. Skøn idé! Det ligner nærmest der er marcipan indeni, når man ser dem for oven :)
  Dette må oveni alle de andre 117 køkkenprojekter jeg har planer om at skulle have gang i på et tidspunkt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe, så blev man bare snydt hvis man troede det ;) men du har ret, det ligner det lidt :) Oooh ja, jeg kender det godt. Den liste kan blive alt alt for lang ;)

   Slet
 2. Ih hvor er de fine! Jeg elsker at lave chokolader - ja eller at omsmelte chokolader er det vel næsten ;)

  Må hellere snart få købt mig nogle fine silikone forme, det som om sådan nogle små mini cupcakeforme efterhånden bliver ret så kedelige i længden, selvom de fåes i et hav af farver ;D

  God aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe, ja du har ret - omsmeltning med lidt ekstra pift ;) Det er jo super nemt, lækkert og fint - perfekt til værtindegaver :)

   Haha, ja de kan godt blive en smule kedelige i længden, selvom de, som du siger, findes i et utal af farver og mønstre:)

   Slet
 3. Hvilken fin blogg du har. Sjokolade og valnøtter, mine favoritter

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange mange tak :) Uhm ja, chokolade og valnødder er ikke en helt dum kombination :) Jeg er i hvert fald meget afhængig ;)

   Slet