Men du kan også bruge et hav af andre cremer, fyld og toppings - det er bare om at komme igang og finde de kreative og eksperimenterende sider frem ;)
Opskriften her giver ca. 48 pies (24 sammenlagte)
Dej:
270 g. hvedemel
80 g kakaopulver
2 tsk bagepuvler
130 g blødt smør
130 g brun farin
1 æg
2 dl mælk
kornene fra 1 stang vanilje (alternativt 1 tsk. vanillesukker)
+ 24 HARIBO BLACK & WHITE lakridser/skum
Chokoladecreme:
1½ dl. fløde
2 spsk. smør
200 g. mørk chokolade
Pisk smør, æg og farin sammen til en luftig
masse. Skrab vaniljekornene ud og mas dem ud i 1 tsk. sukker for at skille dem
ad. Kom vaniljen op i massen og sigt hvedemel, bagepulver og kakao i. Tilsæt til sidst mælken
lidt efter lidt og rør godt til massen er fin og glat.
Varm ovnen op på 180 grader og gør to bageplader klar, beklædt med bagepapir. Kom dejen op i en sprøjtepose med en rund og glat tyl i og sprøjt så dejen ud i runde cirkler, ca. 2,5 cm. i diameter.
Varm ovnen op på 180 grader og gør to bageplader klar, beklædt med bagepapir. Kom dejen op i en sprøjtepose med en rund og glat tyl i og sprøjt så dejen ud i runde cirkler, ca. 2,5 cm. i diameter.
Bag de små pies i ca. 6-8 min. De er færdige
når overfladen er sprød og krakeleret, og når du kan fornemme, at de små basser er
gennembagte.
Imens dine pies køler af, laves cremen. Varm derfor fløde og smør godt op i en gryde, og lad det koge ganske kort under omrøring. Tag gryden af blusset og tilsæt chokoladen. Lad chokoladen smelte helt i flødeblandingen og rør hele massen godt sammen. Stil dernæst cremen på køl i en times tid, eller indtil den har sat sig. Kom til sidst dine lakridser i, fyld chokoladen i en sprøjtepose og sprøjt det ud på halvdelen af dine pies. Tilføj så den sidste halvdel og saml på den måde dine pies helt.
Note: en lækker luftig og blød lille chokoladegodte, som kan varieres i det uendelige. Man kan undlade kakao og lave vanille pies, lave hvid chokoladecreme, flødecreme, smørcreme eller fylde med andre lækkerier. Du kan også vælge at komme små stykker lakrids eller lakridssirup i selve chokoladen, så det fordeles mellem hver pie. Du kan også undlade at tilsætte lakridsen og bare nyde den chokoladebombe den nu engang er :)
Go Whoopie Pie !!!
Imens dine pies køler af, laves cremen. Varm derfor fløde og smør godt op i en gryde, og lad det koge ganske kort under omrøring. Tag gryden af blusset og tilsæt chokoladen. Lad chokoladen smelte helt i flødeblandingen og rør hele massen godt sammen. Stil dernæst cremen på køl i en times tid, eller indtil den har sat sig. Kom til sidst dine lakridser i, fyld chokoladen i en sprøjtepose og sprøjt det ud på halvdelen af dine pies. Tilføj så den sidste halvdel og saml på den måde dine pies helt.
Note: en lækker luftig og blød lille chokoladegodte, som kan varieres i det uendelige. Man kan undlade kakao og lave vanille pies, lave hvid chokoladecreme, flødecreme, smørcreme eller fylde med andre lækkerier. Du kan også vælge at komme små stykker lakrids eller lakridssirup i selve chokoladen, så det fordeles mellem hver pie. Du kan også undlade at tilsætte lakridsen og bare nyde den chokoladebombe den nu engang er :)
Go Whoopie Pie !!!
Hold så op med det der - det er jo lige til at blive lækkersulten af :-D
SvarSlet*mmmmmmmm!*
Undskyyyyld :$ *Skammer mig meget*
SletÆÆÆÆlsker bare dine billeder! Du er så dygtig til at opstille, få det rigtige lys og så bliver det bare så appetitlig at du skulle skamme dig over at gøre mig så lækkersulten:)
SvarSletiiiiiiiiiih tusind mange gange tak :) Og så vil jeg også gerne lige sige lidt undskyld ;) Håber du klarede lækkersulten ;)
SletHvis man ikke var lækkersulten - ja så bliver man det da dælme så snart man sniger sig ind på din blog!
SvarSletKage + Lakrids = Perfektion ;)
- Maj :D
ja man skal nogen gange overveje, om det er det værd ;) haha. Er helt enig - kage + chokolade + lakrids = perfektion ;) YUM!
SletDe ser mægtige gode ud :)
SvarSletLeger selv med lakrids for tiden - brownie, kyllingmarinade og dressingsalat. Det er masser af muligheder med lakrids :)
God sommer
Mange hilsner
Louise
De var også død lækre ;) Sådan - det er også en ret spændende kombination ;) Held og lykke med det ;)
SletGod sommer til dig også ;)
Hvor ser de bare fantatiske ud :) Har savnet at følge med på din blog, og mangler inspiration :)
SvarSletDe var også fantastiske Gitte :) Dejligt du er tilbage igen. Jeg har faktisk og savnet dine kommentarer og dine vvisits herinde. Godt du er back on track ;)
Slet