tirsdag den 17. juli 2012

Chokolade Whoopie pies m. lakrids

- og en blød og cremet chokoladecreme


Men du kan også bruge et hav af andre cremer, fyld og toppings - det er bare om at komme igang og finde de kreative og eksperimenterende sider frem ;)

Opskriften her giver ca. 48 pies (24 sammenlagte)

Dej:

270 g. hvedemel
80 g kakaopulver
2 tsk bagepuvler
130 g blødt smør
130 g brun farin
1 æg
2 dl mælk
kornene fra 1 stang vanilje (alternativt 1 tsk. vanillesukker)
+ 24 HARIBO BLACK & WHITE lakridser/skum

Chokoladecreme:

1½ dl. fløde
2 spsk. smør
200 g. mørk chokolade

Pisk smør, æg og farin sammen til en luftig masse. Skrab vaniljekornene ud og mas dem ud i 1 tsk. sukker for at skille dem ad. Kom vaniljen op i massen og sigt hvedemel, bagepulver og kakao i. Tilsæt til sidst mælken lidt efter lidt og rør godt til massen er fin og glat.

Varm ovnen op på 180 grader og gør to bageplader klar, beklædt med bagepapir. Kom dejen op i en sprøjtepose med en rund og glat tyl i og sprøjt så dejen ud i runde cirkler, ca. 2,5 cm. i diameter.
Bag de små pies i ca. 6-8 min. De er færdige når overfladen er sprød og krakeleret, og når du kan fornemme, at de små basser er gennembagte.

Imens dine pies køler af, laves cremen. Varm derfor fløde og smør godt op i en gryde, og lad det koge ganske kort under omrøring. Tag gryden af blusset og tilsæt chokoladen. Lad chokoladen smelte helt i flødeblandingen og rør hele massen godt sammen. Stil dernæst cremen på køl i en times tid, eller indtil den har sat sig. Kom til sidst dine lakridser i, fyld chokoladen i en sprøjtepose og sprøjt det ud på halvdelen af dine pies. Tilføj så den sidste halvdel og saml på den måde dine pies helt.
Note: en lækker luftig og blød lille chokoladegodte, som kan varieres i det uendelige. Man kan undlade kakao og lave vanille pies, lave hvid chokoladecreme, flødecreme, smørcreme eller fylde med andre lækkerier. Du kan også vælge at komme små stykker lakrids eller lakridssirup i selve chokoladen, så det fordeles mellem hver pie. Du kan også undlade at tilsætte lakridsen og bare nyde den chokoladebombe den nu engang er :)

Go Whoopie Pie !!!

10 kommentarer:

 1. Hold så op med det der - det er jo lige til at blive lækkersulten af :-D

  *mmmmmmmm!*

  SvarSlet
 2. ÆÆÆÆlsker bare dine billeder! Du er så dygtig til at opstille, få det rigtige lys og så bliver det bare så appetitlig at du skulle skamme dig over at gøre mig så lækkersulten:)

  SvarSlet
  Svar
  1. iiiiiiiiiih tusind mange gange tak :) Og så vil jeg også gerne lige sige lidt undskyld ;) Håber du klarede lækkersulten ;)

   Slet
 3. Hvis man ikke var lækkersulten - ja så bliver man det da dælme så snart man sniger sig ind på din blog!
  Kage + Lakrids = Perfektion ;)

  - Maj :D

  SvarSlet
  Svar
  1. ja man skal nogen gange overveje, om det er det værd ;) haha. Er helt enig - kage + chokolade + lakrids = perfektion ;) YUM!

   Slet
 4. De ser mægtige gode ud :)
  Leger selv med lakrids for tiden - brownie, kyllingmarinade og dressingsalat. Det er masser af muligheder med lakrids :)

  God sommer

  Mange hilsner

  Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. De var også død lækre ;) Sådan - det er også en ret spændende kombination ;) Held og lykke med det ;)

   God sommer til dig også ;)

   Slet
 5. Hvor ser de bare fantatiske ud :) Har savnet at følge med på din blog, og mangler inspiration :)

  SvarSlet
  Svar
  1. De var også fantastiske Gitte :) Dejligt du er tilbage igen. Jeg har faktisk og savnet dine kommentarer og dine vvisits herinde. Godt du er back on track ;)

   Slet