onsdag den 11. juli 2012

Skipper Macarons

- med en smule skrå
Og bare rolig, for der er hverken en rigtig skipper eller rigtig skrå i, men derimod små stykker af den dejlige lakrids fra haribo - skipper skrå. Og hvis du er bare halvt så glad for macarons, skipper skrå og hvid chokolade som jeg er, så bliver du simpelhen nødt til at gøre dig selv den tjeneste, at få kreeret disse basser i en hulens fart :)

Opskriften her giver 20 sammenlagte macarons

Macarons:

100 g. mandelmel
180 g. flormelis
90 g. æggehvide
2 spsk. sukker
2 spsk. kakao

Chokoladecreme:

1½ dl. fløde
2 spsk. smør
200 g. hvid chokolade
80 g. skipper skrå, hakket

Pisk æggehviderne luftige og tilsæt sukkeret. Pisk indtil hviderne er næsten stive og sigt så flormelis og mandelmel sammen. Vend dette ned i de piskede æggehvider og vend hele massen rundt, indtil dejen er glat. Kom det hele i en sprøjtepose med en rund tyl og sprøjt så ca. 40 små kager ud på bageplader beklædt med bagepapir.

Lad kagerne tørre i min. 45 min. og bag dem så ved 125 grader i ca. 25 min. Når kagerne er færdigbagte stilles de til afkøling på en bagerist, indtil cremen er lavet og klar til at samle de små macarons.

Imens de små macarons køler af laves cremen. Varm først smør og fløde op (det skal ikke koge, men blot varmes godt op) under omrøring. Tag gryden af varmen og tilsæt til sidst chokoladen, som røres i fløden, indtil det er helt smeltet. Hak herefter dine skipper skrå og kom som det sidste dem i cremen. Stil cremen på køl i ca. 1 time, kom det i en sprøjtepose uden tyl og sprøjt det ud på havdelen af dine macarons. Saml alle dine macarons med den anden halvdel og nyd dem kolde og afkølede.


Hvis alle dine macarons ikke bliver spist med det samme, opbevar dem da på køl i en tætlukket beholder, indtil nallerne igen befinder sig i kagedåsen ;)
Note: en lækker kakao macaron, med et lækkert og sødt lag af hvid chokolade og sød lakrids. Du vil sagtens kunne erstatte den hvide chokolade med mørk chokolade, og ellers følge samme fremgangsmåde. På den måde vil du få en mere gennemført chokolade macaron med lakrids, som vi kender dem, mens denne udgave bliver mere sød i smagen.

4 kommentarer:

 1. Hæhæhæ, det er en skøn idé!

  SvarSlet
 2. Krisser dog! Det var da en farlig lille snack, du har lavet dér :) Hvis jeg ikke var bange for at lave macarons, ville jeg straks give mig i kast. Mmm, lakrids.

  SvarSlet
  Svar
  1. ØØøh ja tak - den er ret farlig :) MOOOMS! Ejh nej nej, det kan ikke gå værre en galt Bitten ;) og den her opskrift er næsten iditosikret ;)

   Slet