lørdag den 11. august 2012

Tomattærte m. squash

- og et strejf af oregano


Ja hvad gør man ikke, når menuen står på tarvelige rester? Man bakser da lige en hurtig tærte sammen, ikke? :)

Det var i hvert fald hvad jeg gjorde i igår aftes, da menuen stod på rester, og der liiiige manglede lidt ekstra, for at opnå mæthed ;) Jeg tog et kig i køleskabet og fandt et par æg, en tomat og en halv squash frem, og bim, bam, busse - en tomattærte med squash og frisk oregano var fremtryllet i løbet af 25 min. :)

Opskrift: én lille tærte

Dej:

45 g. hvedemel
50 g. rugmel
2½ spsk. koldt vand
½ tsk. salt
1½ spsk. olie

Fyld:

2 æg
2 spsk. mælk
salt og peber
1 tomat, skivet
1/4 lille squash, skivet
+ en kvist frisk oregano, hakket

Bland alle fem ingredienser sammen og mix indtil dejen bliver til "krummer". Vend da "krummerne" ud på bordet og ælt dem til en hel og sammenhængende dej.

Rul dejen ud på bordet, så den passer til din tærteform, smør formen og vend dejen ud over. Brug nu fingrene til at tilpasse dejen helt, så den når helt op over kanten på formen. Gør herefter fyldet til tærten klar.

Slå æggene ud i en skål, tilsæt mælk, det hakkede oregano og salt og peber, og pisk da hele blandingen sammen. Vend æggeblandingen ud over tærtebunden og placer fint de skivede tomater og squash på skift i kanten. Afslut med enten squash eller tomat i midten.

Bag tærten ved 200 grader i ca. 20-25 min.Note: en let og lækker tærte, som kan laves på ganke kort tid. Tærten er anvendelig både til brunch, frokost og aftensmad - server blot en lækker men enkelt salat hertil, og middagen er reddet. Du kan også vælge at komme andre grøntsager i, så tag et kig i gemmerne og se hvad skabene byder på af lækre råvarer ;) Denne tærte kan klare de fleste grøntsager, og kød kan naturligvis også fint tilsættes, hvis dette ønskes.

10 kommentarer:

 1. Åh hvor ser den lækker ud, elsker tærter! Hvor er det lækre bestik, Bakken og skålen fra?

  SvarSlet
  Svar
  1. Den var også super lækker ;) Bestik og skål er fra SG, imens bakken er fra Jeanne D'arc Living :)

   Slet
 2. Hvor har du købt din kniv og gaffel henne? :-)

  SvarSlet
 3. Den ser godtnok lækker og nem ud. Jeg elsker tærte.Tror du man kan lave tærte uden dejkant, jeg er nemlig på skrump og prøver at undgå brød, ris, pasta osv.
  Kh
  Monika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Monika :) Det kan du sagtens. Enten kan du bare kommme fyldet ned i tæteformen helt uden nogen form for bund, men du kan også lave en bund af spinat :)

   Slet
 4. Hvor stor er den tærteform du bruger her ?:)

  SvarSlet
 5. Så gør du det lige igen - fremtryller endnu en lækker tærte :) Mmmmmh!
  Og kan godt forstå du lige fiksede sådan en som supplement til resterne - de er ikke altid lige sjove at skulle igennem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, jeeeeps - jeg er blevet helt pjattet med de lækre tærter der - især i den fine 2 portions størrelse ;) I LIKE!

   Jaaa, sådanne rester kan altså være triste, og så er en tærte bare på sin plads ;) Let og lækkert.

   Slet