fredag den 21. september 2012

Konfektsnitter

- en lækker lille haribo godte


Nemlig med deres lækre lakridskonfekt, som er uden kunstige farvestoffer. Jaja, det hjælper jo en hel del på det hele - også selvom disse snitter i forvejen ikke er for sunde at indtage, men hey - det er jo kun fredag én gang om ugen, ikk? :) 

Det er i hvert fald det jeg prøver at overbevise mig selv om, gang, på gang, på gang, og efter hver en snitte der ryger direkte i svælget for derefter at fortsætte sin tur ned i min weekends-parate mavse :) Hurra for fredag og søde sager :) YUM!

Opskriften skal I naturligvis have, og inspirationen har jeg fra denne side: http://www.fussfreecooking.com - jeg har dog ændret en smule i det hele, så I får den lige som jeg baksede den sammen :) 

Opskriften giver ca. 16-20 snitter

1 rulle mariekiks
½ ds. kondenseret mælk
100 g. smør
150 g. haribo lakridskonfekt
200 g. chokolade

Start med at knuse mariekiksene fint i en skål og skær derefter lakridskonfekten ud i mindre stykker. Vend lakridskonfekten op i mariekiksene og begynd så på karamelmassen.

Kom smør og kondenseret mælk op i en gryde og smelt hele blandingen sammen. Den skal ikke op og koge, men kun lige varmes indtil at smørret er smeltet, og blandingen er jævn og glat. Når den er det, blandes den sammen med kiks og konfekt-blandingen. Hele massen vendes godt rundt i skålen, så det er ligeligt fordelt og godt klistret.

Massen hældes nu op i en firkantet form (jeg brugte bare et ovnfast fad med høje kanter), beklædt med bagepapir. Sørg for at sprede massen godt ud i hjørnerne, så snitterne får nogle fine kanter hele vejen rundt. Stil massen på køl til den er stivnet.

Når massen (bunden) er kold og stivnet er den klar til at bliver hældt over med chokolade. Smelt derfor de 200 g. chokolade over vandbad og spred det dernæst udover kikse-bunden og drys med lidt krymmel. Jeg dryssede med lidt chokolade krymmel i både brun og sort - bare for at få lidt farvespil :) Stil til sidst bassen på køl indtil chokoladen er stivnet, og skær dernæst ud i mundrette stykker. Note: en lækker og tung lille haps, som man ikke skal spise alt for mange af - i hvert fald ikke lige efter hinanden :) Meeeen jeg vil nu indrømme, at de er ret så lækre på sådan en regnvåd fredag som idag, hvor man har tidligt fri og man alligevel nåede at blive lidt våd på vejen hjem og efter hundeluftningen, så tæppe og stearinlys måtte tages i brug. Oh yes - jeg klager ikke.

Spis den(m) med et glas iskoldt mælk, eller med en god og rygende varm kop kaffe on the side :) Den med kaffen vil jeg jo klart anbefale (no shit sherlock???)

16 kommentarer:

 1. Selve snitten ser lækker ud, men jeg tror jeg hopper let og elegant over konfekten - det er jeg ikke så begejstret for ;) ku' godt lige nu med det her trælse vejr...

  - Maj :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, dertil kan jeg så fortælle, at selve snitten er super lækker i sig selv også, men det er nu ikke dumt med lakridskonfekten i også. Hvis man selvfølgelig ikke kan lide det, så er det jo en anden sag :)

   Slet
 2. My compliments for your blog and pictures included,I invite you in my photoblog "photosphera"

  CLICK PHOTOSPHERA

  Greetings from Italy

  Marlow

  SvarSlet
  Svar
  1. Thanks :) I will take a look at your blog as well :)

   Slet
 3. Hvor ser de fine og lækre ud :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så ser de helt rigtige ud - de er nemlig super duper skønne, og smager af det de er - kaloriebombe :) YUM!

   Slet
 4. Hehe jeg læste lige opskriften hurtigt nok og troede der stod: 1 rulle TUDEKIKS! haha! De ser dælme lækre ud Kristine :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahahahahaha, det kunne der også ligeså godt have stået :) hahaha. De er også lækre, og perfekte til denne regnvåde dag. Nogle gange er det altså hyggeligt med al de regn ;)

   Slet
 5. Haps. Jeg kunne godt lige bruge sådan en lækkerbisken! Lakrids og kage, det kan kun være godt!
  God weekend :-)

  Lærke :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. HAPS! Det kan jeg godt forstå Lærke :) NEMLIG - lakrids, kage og konfekt i en og samme sætning - ja allerede der er den jo godkendt, ikk? :) UHM! De blev kun endnu mere godkendt, da de landede i min mund ;)

   Slet
 6. Din blog er rigtig fin og der er tit lækre opskrifter, men én ting springer mig i øjnene; der er ALT for mange stort set ens billeder. Det er lidt ærgerligt synes jeg og jeg sidder desværre og bliver lidt irriteret og hurtig-scroller bare forbi samtlige billeder efterhånden. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det :) Og tak for din konstruktive kritik - det er noteret :) God lørdag.

   Slet
 7. Mmmm lækkert :) Jeg elsker bare kombi af lakrids og chokolade, vh Dana
  P.s. Jeg er glad for at kigge på dine flotte og professionelle billeder, ros herfra :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er også virkelig lækker. Jeg er også tosset med den blanding - skøn skøn kombi :)

   Taaaak, hvor er det dejligt at høre, og heldigvis er der også flere der godt kan lide mine billeder og mængden af dem, end der er folk der ikke kan :) Jeg har det i hvert fald selv sådan, at blogs og kogebøger uden billeder er kedelige :) Godt du kan lide hvad du ser Dana :) Tak! :)

   Slet
 8. Lækker lille happer :-) Så den lige på Foodgawker i dag, tillykke med det!
  Kh Camilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Meget lækker :) Hehe, og tak, tror jeg nok? :)

   Slet