mandag den 10. september 2012

Mette Blomsterberg "Viljen og vejen"

- et meget positivt møde
 
 
Naturligvis med den kære Mette Blomsterberg. For som nogen af jer sikkert kan nikke genkendende til, så er jeg nok ikke den eneste, der synes, at Mette B kan virke en anelse høj i hatten, når man ser og hører hende på tv. Jeg har, og har altid haft et lidt skægt "forhold" til hende Mette, for på den ene side synes jeg jo hun er super duper dygtig, og har virkelig styr på det hun laver, men omvendt har jeg bare aldrig brudt mig om hendes person og ageren på tv. Hun virker for mig at se, meget falsk og overgearet, men dog stadig ekstremt professionel på en og samme tid.
 
Hmm. Den følelse er så virkelig gjort til skamme nu. I lørdags var jeg nemlig så heldig, at min dejlige svigermor havde inviteret mig på foredrag med selveste Mette B - "Viljen og vejen". Det foregik i Frederikshavn og i de smukke omgivelser i det musiske hus, hvor svigermor naturligvis havde skaffet os de bedste pladser i hele salen :)
 
Mette startede med at sige, at hun ikke ville stå og videregive hendes "introduktion" mundtligt, men derimod vise os et lille klip af, hvordan det er at være Mette, og at alt ikke altid er helt så perfekt og skarpt, som vi ude bag skærmene måske går og tror. Her var der en lang stribe af sjove og meget "direkte" fraklip, som med tydelighed viste, at det hele ikke altså er helt så nemt, og bestemt ikke lykkes første gang - heller ikke selvom man hedder Mette Blomsterberg. Det var også hvad hendes efterfølgende foredrag gik ud på, hvor hun ganske enkelt fortalte hele hendes livshistorie, fra hun blev født til den dag idag. Hun fortalte om entriger på hjemmefronten, op og nedture, hårdt slid, selvstændighed, mere hårdt slid og efterfølgende succes. Vigtigt for Mette var det dog, at slå fast, at hun ikke er kommet nemt til succes, men at hun virkelig har arbejdet hårdt for sagen.
 
Og ja - det gjorde ganske enkelt, at jeg pludselig fik et lidt bedre "forhold" til den ellers "fejlfrie", stramme og ellers meget muntre Mette Blomsterberg. Og som hun også selv nævnte flere gange i foredraget, så bliver man altså hærdet af at været vokset op med hele tre brødre, og dermed være den eneste pige i familien, udover hendes kære mor :)


Vi fik selvfølgelig også lov at smage på Mettes godter, som jo - når man kaster et bik på dem, vikelig bærer præg af, at være en Mette Blomsterberg godte. Kendetegnene er naturligvis de mange og lækre frysetørrede hindbær, et væld af lækker chokolade, en skøn og cremet mousse og de fine hvide marcipanblomster.

Ikke nok med at de jo var en fryd for øjet, så var de altså også en fryd for smagsløgene - naturligvis. Og ja, dette var jo den perfekte afslutning på et super møde med den kære Mette Blomsterberg, som snart udgiver den næste kage'bagebog - nemlig en juleudgave ! Haps - den SKAL jeg bare have fat i, og som Mette fik det fremstammet, så kommer den vist i slutningen af oktober, så hold øje derude, hvis du - ligesom mig - bare MÅ eje den :)

14 kommentarer:

 1. Ih, jeg er altså lidt misundelig over, at du var til det foredrag! :o) Kagerne ser SKØNNE ud!

  Jeg har egentlig aldrig synes hun virkede sådan specielt høj i hatten, jeg har altid blot tænkt at det var fordi hun var københavner ;o) Jeg beklager overfor alle københavnere, som vaskeægte jyde, men de virker tit lidt overgearede :oP

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå - det var også virkelig godt ! Og ja, kagerne ikke mindst, var jo FORMIDABLE !!! :D

   Haha, og der er meget københavner over hende, men det lagde hun bestemt heller ikke skjul på i lørdags - OG hun lagde bestemt heller ikke skjul på, at hun var i Nordjylland ;)

   Slet
 2. Jeg bryder mig heller ikke så meget om hende, men hun er sq dygtig må man sige:)
  Jeg ved allerede nu, at bogen lander i min postkasse, så jeg glæder mig også. Den kan kun være god:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun er MEGA dygtig, men jeg må sige, at jeg er blevet mere vild efter hende, efter mit møde med hende. Uuhf, du er SÅ heldig! Hvis jeg er i total penge krise når den lander i butikkerne, så må jeg kidnappe din på et tidpunkt ;)

   Slet
 3. Hvor sjovt. Det er netop det samme indtryk jeg har af hende. Har stor respekt for hende som fagperson, men synes hun som person kan virke lidt falsk. Men okay. Man har vel en facade for at kunne klare det pres en sådan opmærksomhed, som hun har fået, må medfølge.
  Kan derfor godt være lidt misundelig over du kom til sådan et fint foredrag. Det er da helt sikkert noget jeg må ønske at få lov at komme til :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, jamen jeg tror der er en del der tænker sådan om hende, desværre - for hun er virkelig fin IRL :) Jeg kan godt forstå du er misundelig :) Det var også et helt fantastisk foredrag :)

   Slet
 4. Uh. Nu er jeg jo selv københavner og jeg kan godt li hende. :-) Min mand er jyde og vi har mange kontroverser, jyde og københavner imellem. Det blev endda nævnt i vores bryllupstale i kirken af præsten. Det københavnske temperament og det jydske (dovenskab) rolighed. Gad vide hvorfor der er den foreskel. Jeg undres tit.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, jamen det kan da godt være, at der er et skel der ;) Hmm. mht. jydsk rolighed (dovenskab), så er det altså ikke ens for alle jyder ;) I hvert fald ikke for mit vedkommende - der er knald på hele tiden ;) Jeg tror skam bare den der med doveskab og rolighed er en generel ting for mænd :D Haha.

   Slet
 5. Hmm ja.. jeg kan altså ikke lide hende.. Hun pisser mig fuldstændig af.......

  Hihihihi... det gør hun altså..... Men der er jo heldigvis plads til os alle..

  Dejligt at du fik en god oplevelse !

  Hyggehygge
  ¨Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, ja jeg tænkte det nok ;) Ork ja - og der er altid plads til forbedring ;) Sådan skal det være. Jeg havde en hammer god oplevelse, hvilket bestet har ændret mit syn på den kære Mette B :)

   Slet
 6. Vi kan heldigvis ændre vores opfattelse af folk :0) Dog har jeg det lidt svært når det kommer til hende. Jeg bliver ret så irriteret over hendes talemåde. Og jeg er altså født københavner... Men sådan er vi jo så forskellige :0)
  Det er dog altid inspirerende at møde så dedikerede mennesker, hvilket hun jo er :0) Det kræver masser af kræfter og vilje at klare sig i den branche.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, jamen jeg tror også der er rigtig mange folk, som ikke kan døje hende, men absolut ligeså mange der elsker hende :) Det var vildt nspirerende, og virkelig spændende at høre om hele hendes liv.

   Slet
  2. Havde lige sådan med Lotto Heise engang for mange år siden... Skulle så til noget halløj med hende som blev afholdt i frisør regi... Og stedet hvor det blev holdt var i de lokaler som vi også kom i, når der var div kursuser...

   Og dem der kom først nappede altid pladserne i vinduerne.. Og det pissede hende fuldstændig af, at vi sad der , når der var stole pladser oppe foran...

   Men.. vi ( jeg og et par andre ) blev pænt siddende i vinduerne.. Det var nemlig de bedste pladser.. der kunne man slappe af i ryg og ben,.. Og det var der altså brug for når man havde stået op i rigtig mange timer på arb inden..... Hun blev ved med at skule til os hele aftnen...

   Hihihi... og jeg kan stadig ikke lide hende..........

   Hyggehygge
   Marianne

   Slet
  3. Haha, oooh yes - hende har jeg også altid haft et meget anstrengt foorhold til, men i modsætning til Mette B, så kan jeg stadig ikke klare Lotte Heise :) Haha.

   Ååh ja, lige mht. Lotte der, så kunne jeg godt forestille mig, at hun ikke var sådan synderligt vildt med at i skejede lidt ud, og ikke "gad" sidde helt opppe på første række. iih altså - de damer ;)

   Slet