mandag den 1. oktober 2012

5 ting i oktober

- som jeg elsker at holde af


1. at trække i store vamsede uldsokker og putte under tæppe
2. at supper og gryderetter bliver hverdagskost
3. at kunne tænde stearinlys allerede kl. 16.00
4. at nyde synet af et udhulet og oplyst græskar ude foran hoveddøren
5. at se på bladenes og æblernes nedfalden

Og måske er disse ting, ting som mange andre ikke mener, skulle være en nydelsesting, men derimod et trist syn - eksempelvis det at nyde synet af æblernes og bladenes nedfalden, eller at skulle tænde stearinlys allerede om eftermiddagen, fordi der allerede der er mørkt nok til det, men der ser jeg helt anderledes på det. For som jeg tidligere har været lidt inde på, så er jeg ret fascineret af vejret og årstidernes skiften, da det ikke er noget vi på nogen måde er herre over - og det er da fascinerende. Derfor synes jeg, at man istedet for at gå rundt med en mindre "vinter/efterårs" depression, skal se de positive ting ved den kolde tid og få det bedste ud af det. 

Der er på mange flere måder mulighed for, at hygge ekstra meget indendøre, og gøre noget ud af hjemmet, så det er rart og hyggeligt at være i. Gør brug af efterårets mørke men hyggelige sider og tider - for vi ved jo alle, at efter efterår, så kommer jul og vinter, og så skal der kun hygges endnu mere :) Jubiii!

Hvad elsker I at holde af her i oktober måned? 

14 kommentarer:

 1. Jeg elsker også, at det aldrig er for varmt til at drikke te, så man kan hælde det ned i litervis :)

  SvarSlet
 2. Uha, jeg er helt med på uldsokker og suppe/simreretter - ellers er jeg tosset med hjemmelavet lun æblegrød, flyvende, brune efterårsblade, undskyldningen for at drikke tons af hjemmefixet varm kakao - og nårh ja, så har jeg fødselsdag på onsdag (;

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Orrrh ja, lun æblegrød. Apropos, så fik jeg lige en portion hjemmelavet med hjem fra bedstemor igår. HAPS! Uf, kakao og fødselsdag er heller ikke dumt ;) Tillykke med det på onsdag Anne :) Vi håber lige der ikke regner, selvom det nu er hyggeligt :)

   Slet
  2. Hvor heldig kan man være - æblegrød er skønt. Og tak skal du have - vi må håbe jeg har artet mig, så vejret følger med, ellers så må jeg skyde skylden på de andre fødselarer (;

   - Anne

   Slet
  3. Haha, det plejer jeg også at gøre, men selvfølgelig arter vejret sig - ingen tvivl ;) For ligemeget om det regner eller solen skinner, så er begge del jo godt vejr ift. årstiden ;) Jeg håber du får en dejlig dag :)

   Slet
 3. Åh, jeg elsker oktober! Jeg elsker at sidde med et tæppe, en kop the og en god bog, mens det regner udenfor. Og så er oktober bare fyldt med hygge, og så gør det jo heller ikke noget, at min fødselsdag er i oktober :)

  SvarSlet
  Svar
  1. iiih ja, jeg er helt enig Heidi :) Regn, varm the/kaffe og hygge under tæppet er bare en vinder :) Haha, nej den med fødselsdagen sætter da lige prikken over i'et ;) Stort tillykke, når vi kommer dertil Heidi :)

   Slet
 4. Jeg elsker at man kan putte på sofaen med sin partner og holde hinanden varme mens man ser Matador (eller anden hygge tv ;D)...

  Supper og simreretter er jeg også SÅ meget på, sammen med varm kakao med marshmellows :)

  - Maj :D

  SvarSlet
  Svar
  1. GUF JA! Tv-hygge, tæpper og nærvær. Det er det bedste ;) Lige efter den varme kakao med skumfiduser ;) Hahaha.

   Slet
 5. Det er altså ret gode ting, du har på din liste!

  Min liste ser således ud:
  1. at fejre bryllupsdag :-)
  2. de smukke efterårsfarver
  3. simremad
  4. flere aftener med brætspil og film
  5. HALLOWEEEEEN!

  SvarSlet
  Svar
  1. uuuuhlala :) Ja bryllupsdag er en vigtig ting. Det kan jeg godt forstå er på listen :) Og den med halloween var der simpelthen ikke plads til på min, men du kan tro den er husket ;) For selvom det ikke just er "vores tradition", så synes jeg altså den er smadder hyggelig -og så er vi jo også begyndt at gøre mere og mere ud af den her i lille dk :) LOVE IT! Skal du lave monsterkager? :) Muhaha

   Slet
  2. Hold øje med bloggen de nærmeste dage... ;-)

   Slet