mandag den 11. februar 2013

Digestive Cupcakes m. nutella

- en svampet og choko-fyldt drøm


Og hvis du tænker, at jeg har blogget om denne før, så er det også sandt, men ligesom flere af mine andre indlæg, så forsvandt dette indlæg også på mystisk vis. ØV! Og det havde jeg endda ikke selv opdaget, ligesom jeg havde det med de andre. Den elektronik er sørme ikke altid så herlig, som den udgiver sig for at være. 

Nå, men I skal naturligvis kunne lave disse skønne basser, for det er de virkelig - altså skønne. Og da flere har sendt mig mails om, at de på mystisk vis var væk, så kommer der altså lige en opskrift her. Samme billeder, samme opskrift og ja - sammen lækkerhed. Til jer der har skrevet og mindet mig om, at mit indlæg var forsvundet vil jeg gerne sige jer tak :) Det er aldrig rart, når man mister nogle opskrifter eller indlæg!

Opskrift til ca. 24-30 stk.

225 g. sukker
2 æg
1 tsk. vaniljesukker
1 dl. flydende becel
50 g. kakao
250 g. hvedemel
1 tsk. natron
3 dl. kærnemælk
1½ dl. skummetmælk
100 g. chokolade, hakket
ca 20 digestive kiks (halvdelen til pynt)

Nutella frosting:
200 g. natural flødeost
320 g. nutella

Pisk sukker, vaniljesukker og æg sammen til en luftig masse og tilsæt dernæst fedtstof, mælk, og kærnemælk. Sigt kakao, hvedemel og natron ned i og vend som det sidste den hakkede chokolade og 10-15 knuste digestive kiks ned i dejen. Vend det hele godt rundt, så kiks og chokolade er ligeligt fordelt i dejen. 

Hæld nu dejen op i dine muffinsforme, ca. 2/3. Bag dine kager ved 200 grader i ca. 10-15 minutter, hvorefter de køler helt af. Lav imens din frosting ved blot at blande de to ingredienser sammen til en jævn og glat frosting. 

Når kagerne er helt afkølet prydes de med nutellafrosting (i sprøjtepose m. tyl), hvorefter de til sidst toppes med en kvart digestive kiks, som presses ned i frostingen. 

Note: en dejlig svampet og lækker chokolade-cupcake, som smager dejligt at både chokolade og nutella, men som også har et dejlig twist af den let-crispy digestive kiks - både indeni og udenpå. HAPS! Server den til en god kop kaffe, eller til en sulten flok 7 klasses elever, som elsker alt hvad der bare ligner kage :) 

6 kommentarer:

 1. Nøjs de ser gode ud! Er det blogger der har slugt dine indlæg?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var de virkelig også, og de blev jo lavet til 7a da jeg var i praktik, og de blev mere end godkendt. :-)
   Ja det er Blogger. Er ved at blive vanvittigt. !

   Slet
 2. Hey not fair!!! Så sidder jeg her helt alene hjemme med bettemanden uden det der ligner søde sager i huset og så har du lige sådan et indlæg... hmmm er slet ikke tilfreds ;)
  De ser bare så lækre ud - sådan noget nutellagris :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Undskyld sødeeee ! Det var altså ikke min mening, for troede egentlig at jeg kunne gen-udgive det uden nogen opdagede det, hvis jeg vel at mærke gjorde det med samme dato, som jeg udgav det med sidst. Dumme blogger der sletter mine indlæg!!! Det er rent faktisk deres skyld, skal du tænke på :) Har du ikke nogle lækkerier fra fryseren du lige kan tage op? :)

   Slet
 3. Hej.
  De ser super lækre ud, men er det rigtigt at der ikke skal bagepulver i?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hov, nej da! Eller jo, for der skal natron i istedet - 1 tsk. Ups... Tak for at gøre mig opmærksom på dette. Jeg får det fluks rettet :)

   Slet