tirsdag den 19. marts 2013

Marcipanæg m. mandelknas

- og så lidt nougat og hvid chokolade


For nu er det jo snart påske, og diverse værter og værtinder skal forkæles med søde sager som tak for at have inviteret til påskefrokost.

Jeg modtog for nogle uger siden en godte pakke fra Odense Marcipan,  som jo selvfølgelig skulle bruges på påske lækkerier. Det kom der disse lækre basser ud af, og de er endda fra Odenses egen side med opskrifter. Jeg valgte dog at tilsætte lidt nougat, da jeg har en gemal herhjemme, som er en sucker for nougat, og ja - han skal jo prøvesmage ;) 

Opskrift til ca. 25 påskeæg

500 g. marcipan
125 g. sukker
0,8 dl. vand
200 g. mandler m. hinde
+ hvid chokolade til overtræk
+ nougat til fyld og pynt


Rør vand og sukker sammen i en gryde og kog det til en gylden klæbrig masse. Vend mandlerne rundt i sukkermassen og bred dem efterfølgende ud på et stykke bagepapir til afkøling. 

Når mandlerne er kølet af hakkes de fint og vendes herefter sammen med marcipanen. Sørg for at ælt mandlerne helt ind i marcipanen, hvorefter den deles op i 25 lige store klumper som presses ud, fyldes med et stykke nougat, samles og formes til æg. Smelt den hvide chokolade og pensl det ud på dine æg. Pynt til sidst med lidt smeltet nougat.

Note: en lækker og knasende sag, som smager af påskehygge, mad, ferie og fridage :) Uuuhm. Pak dem fint ind i cellofan og bind et smukt bånd omkring og bingo - en perfekt idé til en fin værtindegave til påskens frokostaftaler.

2 kommentarer:

  1. Mmmmh tak for inspirationen - de skal da afprøves her når der kommer en fridag, som er ledig! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekom Malene ;-) Dejligt denne opskrift kunne inspirere til lidt kreering af påske lækkerier :-) Håber virkelig du får tid, for de er hammer gode :-)

      Slet