mandag den 1. april 2013

Mocca Brownie

- m. chokolade ganache og kaffecreme


For igår gik turen til Lyngså, hvor mine bedsteforældre har sommerhus og tilbringer påsken i år. Vi havde derfor pakket os selv, bimsen og denne skønne kage, og drog så mod østkysten, hvor bedstemor havde en lækker påskefrokost klar til os. Min bror og hans kæreste kom også, og de havde også taget deres skønne lille vaps med. Vi fik hygget gevaldigt både med en dejlig solskinstur på stranden med hundene og derefter foran brændeovnen, hvor kaffen og kagen naturligvis blev indtaget :)

Og nåeh ja - tjek lige dette lækre stel, som brownien er foto-shootet på! Er det ikke smukt? Det var min dejlige bedstemor, som havde været på loppemarked, hvor hun havde fundet det, var faldet for det og derefter havde tænkt på mig :) Ooohj det er jeg glad for, at hun gjorde! Jeg faldt med det samme pladask for det, men det kan I vel heller ikke fortænke mig i, vel? Uf jeg elsker det, OG min bedstemor! <3

Nå, men alt i alt en utrolig skøn søndag, som blev nydt i fulde drag i familiens skød, og jeg kan love jer, at jeg idag har en meget meget træt hundebimse, som nok mest af alt har planer om, at drive den totalt af på sofaen idag - og ved I hvad - jeg tror jeg driver den der sammen med hende ;) Imens kan I jo tage et kig på denne skønne kaloriebombe, som I så absolut ikke skal snydes for - den er intet mindre end GENIAL, hvis jeg selv skal sige det ;)

Opskrift til ca. 20 gode stykker

Brownie:
250 g. smør
150 g. mørk chokolade
4 æg
250 g. sukker
150 g. hvedemel
3 spsk. kakao
4 spsk. instant kaffe

Kaffecreme:
150 g. natural flødeost
100 g. smør
3 spsk. flormelis
1 spsk. stærk kaffe

Ganache:
170 g. mørk chokolade
1,1 dl. fløde
1 spsk. smør

Start med at lave brownien ved at smelte smørret sammen med chokoladen over vandbad og lad det køle af. Pisk imens æg og sukker til en luftig æggesnaps og bland så mel og kakao sammen, og vend det forsigtigt rundt i æggesnapsen. Vend så den afkølede chokoladeblanding i og hæld dejen ud i en smurt bradepande/form (20x30 cm.) eller beklædt med bagepapir. Bag brownien midt i ovnen ved 175 grader i ca. 35 minutter. Lad herefter kagen køle helt af.

Imens kagen køler af laves kaffecremen. Bland blot flødeost, smør og kaffe sammen og smag til med flormelis. Når smagen er i top smøres cremen udover den afkølede brownie og stilles så på køl igen imens ganachen laves.

For at lave ganachen koges fløden op og hældes derefter ud over den hakkede chokolade. Lad det stå et par minutter og rør herefter smørret i. Rør til du får en jævn og glat masse. Når kaffecremen har sat sig på bownien hældes ganachen udover, så den ligger i et pænt og jævnt lag, og dækker hele brownien. Stil den nu på køl igen, hvor ganachen får lov at stivne.

Server brownien udskåret i små petitte firkanter, pynt den med et par chokolade dutter af den ene eller anden art - jeg valgte at bruge et par mocca bønner, da det nu er en mocca brownie - og et par citronmelisse blade.
Note: en fryd for ganen og for kaffe'elskere :) Da der både er kaffe i brownie og creme er smagen af kaffe ret intens. Hertil skal det dog nævnes, at selv Nadja (min svigerinde), som ikke kan lide kaffe, elskede den og spiste et godt solidt stykke. Jeps - det er slet ikke så farligt endda, så prøv det da lige ;) Pleeeeaaase!? :) 

16 kommentarer:

 1. Det første der fangede mine øjne var også stellet - er du sindssyg hvor er det fint. Helt tøset, skrøbeligt og smukt. Ren dukkehusstemning :D
  Men kagen derpå fænger nu også an (; Altså kage og kaffe i en - what's not to love? Det ser så godt ud.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaaaa, det er SÅ SMUKT! Jeg er også ekstreeemt glad for det, og har lyst til at shoote alle mine billeder med det. Haha!
   Uhm - netop, og jeg har stadig rester på køøl! Yeees mandag eftermiddag er reddet ;) YUM!

   Slet
 2. Øj den ser lækker ud.. Og smukke billeder som altid, dejligt at hun tænkte på dig :-)

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var den også, kan du tro ;) iiih altså - mange tak søde Marianne :) Men ja, stellet gør nu også sin del til, at det blev et ekstremt smukt billede! Ja det er nu rart med sådanne dejlige og betænksomme bedsteforældre :)

   Slet
 3. Hmm, nu siger du godt nok, at den faldt i god jord hos en der ikke kan lide kaffe... men jeg tør altså ikke alligevel :o( Men hvor ville jeg dog ønske, at jeg turde, for den ser SKØN ud! :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. iiih Camilla du skaaaaal ! :) Du går VIRKELIG glip af noget lækkert ;)

   Slet
 4. Hooold nu op! Den kage er jo taget ud af mine kaffe-drømme!! Og sammen med et skønt besøg hos bedsteforældre, lyder det som den perfekte søndag :) Armn, send da lige et stykke, kan slet ikke slå den kage ud af hovedet nu :O

  SvarSlet
  Svar
  1. Hæhææ, jeg vidste du ville blive vild og tosset ;) Uuuuhm. Du kan tro vores søndag var perfekt, virkelig. Og med både kage, strandtur, hundebimser og bedsteforældre, så bliver det ikke bedre ;)
   ps. de stykker jeg sendte afsted kom åbenbart ikke frem!? So sorry, men mine fede brevduer åd nok lortet selv ;) Tarvelige påske'praktikant'duer ;)

   Slet
 5. jeg vil kreere denne svend i dag, da jeg skal bruge den i morgen.. så mit spørgsmål er om den også er lækker dagen efter, eller om det ville være smartest at lave den i morgen først? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du vi sagtens kunne lave den dagen før - uden problemer :) Den er ligeså god og lækker i morgen ;)

   Slet
 6. Ahhhh, den ser godt nok god ud! Den må prøves!

  - hvor meget kan flødeosten smages?

  SvarSlet
  Svar
  1. Den kan nærmest ikke smages :) Kaffen overdøver ret godt ;)

   Slet
  2. Endte med at blande vanilje i ;) Men den er da bare super lækker og hvor er den bare overskudsagtig at lave!

   Slet
  3. Sådan - det kunne jeg også godt forestille mig være lækkert ;)
   Uuuhm ja - total overskudsagtigt. Den ligner en million og smager også sådan ;)

   Slet
  4. Den smager super godt ;) Men glæder mig nu til at smage den i morgen, når den har fået lov til at "sætte" sig sådan helt!

   Din er nu meget flottere end min og sikke et flot stel! Det er en sej mormor du har dig der!

   TAK!

   Slet
  5. Uuhj hvor er du heldig, at have sådan et stykke i vente i morgen. Jeg er kun lidt misundelig ;-)

   Ja er det ikke smukt? Jeg er virkelig også fan. Hun er den bedste bedste ;-)

   Slet