tirsdag den 23. april 2013

Nøddemarengs m. hasselnøddecreme

- altså nød med nød på



For når der både er nødder i marengsen og ristet hassselnød i den lyse chokolade'spread fra Sorgenfri, ja så er der da vist dobbelt op på nødderne :) 

De fleste af Sorgenfris chokolade'spreads er lavet på enten mørk eller hvid chokolade, men denne variant er til en forandring (for mig) lavet på lys chokolade. Det skal lige siges, at det bestemt ikke gør den dårligere - tværtimod - for den lækre smag af lys chokolade og de ristede hasselnødde stykker imellem den cremede masse er formidabel. Oooohj manner! Ja, hvad kan jeg sige udover: prøv den! Jeg ved flere af deres varianter kan fås hos Penny Lane ;) 

Opskrift til ca. 24 stk. (sammenlagte)

4 æggehvider
100 g. hasselnødder, finthakket
1 tsk. mandelessens
4 dl. flormelis
½ dl. nøddekrokant til drys (kan undlades)
+ chokolades'pread, nutella eller ganache til fyld

Hak nødderne fint i en minihakker og pisk æggehviderne stive. Tilsæt mandelessensen og pisk det rundt. Vend så flormelis og nødder op i æggehviderne og kom massen i en sprøjtepose uden tyl, eller med en rund stor tyl i. 

Sprøjt cirkler på størrelse med en 5'krone ud på bageplader beklædt med bagepapir og drys herefter halvdelen med nøddekrokant. Bag så de små marengs ved 175 grader i ca. 13 minutter eller indtil de er gyldne i toppen og ikke har en sprød overflade. Når de er færdigbagte køler de af på bagepladen de første 2-4 minutter, hvorefter de tages af og flyttes over på en bagerist for at køle helt af. Dette gøres for at undgå, at dine marengs ødelægges, da de er noget skrøbelige, når de stadig er varme. 

Når de er kølet helt af smøres den ene halvdel med en gang chokolade'spread, nutella eller ganache, og den anden halvdel lægges ovenpå. Bim, bam, busse - og uventede gæster kan bare dukke op ;)




Note: en sød og knasende sprød lille sag, som smelter i munden. Ikke blot pga. den luftige og søde marengs, men så absolut også på grund af den cremede og lækre chokolade m. ristede hasselnødder. Nyd dem til en god kop kaffe, eller server dem som en lille "haps" og ekstra dessert til en god klat vaniljeis. 

Tip: hvis du ikke har nøddekrokant på lager, kan du altid drysse med lidt finthakkede hasselnødder eller mandler. Nødderne er der ingen regler for - bare det går ind under kategorien "nød", og det samme gælder naturligvis i selve marengsen. Mulighederne er næsten uendelige, bare du har fantasien og evnen til at føre det ud i livet og derefter ned i mavsen ;) 

4 kommentarer:

  1. Uha, jeg er sikker på, at de her lige vil være noget for mig! De ser lækre ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er jeg rent faktisk også temmelig sikker på ;) Du er og bliver en lille marengs'gris ;)

      Slet
  2. For dælen da - det er jo hvad jeg vil kalde lette lækre macarons. Endnu engang flotte billeder.
    Har netop lavet dine syltede abrikoser, tilsatte lidt citronsaft - øj hvor de smagte.
    Tirsdagshilsner
    Charlotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, faktisk! De smager også lidt sådan, men er lidt mere "smuldrende" ift. macarons ;)

      Nøjh det lyder rart, at du også har fået øjnene op for dem. De er YDERST lækre, og en hel del vanedannende... Og nåeh ja, OST skal jo også gerne være på lager i sådan en periode ;)

      Slet