tirsdag den 9. april 2013

Peanutbutter Whoopie Pies

- en lille nutty og hotti fætter


For med både peanutbutter og chokolade, så er det da i særdeleshed en hot sag - i hvert fald i mit chokolade og peanutbutter elskende hovede ;)

Siden jeg fandt ud af, hvor nemt det var at kreere en omgang homemade peanutbutter, ja så er lysten til det ikke blevet mindre - tværtimod. Lysten er efterhånden blevet så vild og intens, at det helst skal i alt, hvad det kan proppes i. Desværre er gemalen ikke så vild med ideen om blendet peanuts som jeg, og vil egentlig helst bare have dem hele og saltede, så derfor må jeg styre min lyst en kende.

Idag gik den dog ikke mere - jeg MÅTTE lave noget med den herlige sag, og med et trylleslag var disse i ovnen. Hertil skal det lynhurtigt nævnes, at gemalen altså godt kunne lide dem, så håbet er altså ikke helt tabt ;)

Opskrift til ca. 20 Whoopie Pies

125 g. smør
200 g. sukker
2 æg
3½ dl. kærnemælk
1½ tsk. natron
1 tsk. vaniljesukker
450 g. hvedemel
+ nutella

Pisk smør, sukker, vaniljesukker og æg luftigt, og tilsæt herefter peanutbutter og kærnemælk og til sidst hvedemel og natron, som sigtes i. 

Varm ovnen op på 180 grader og gør to bageplader beklædt med bagepapir klar. Kom dejen op i en sprøjtepose med en rund tyl og sprøjt dejen ud i runde cirkler (3 cm. i diameter) på bagepladerne. For at glatte dine pies lidt ud, så de får en plan og fin overflade kan du med fordel dyppe fingrene i koldt vand og glatte dem forsigtigt ud ved at trykke let på dem. 

Bag dine pies i ca. 6-8 minutter, eller indtil de er let gyldne i kant og bund. Vend alle dine pies ud på en bagerist, og lad dem køle helt af, før du samler dem med en god omgang ganache eller nutella :) 

Note: en lækker lille og nutty pie, som emmer af hjemmebag hele vejen igennem (lige med undtagelse af nutellaen). Well, det må jo blive næste mål - at lave min egen nutella jeg kan komme imellem dem ;) Men indtil det mål er i hus, så må jeg nøjes med en købt nutella, eller bakse en helt alm. chokolade ganache sammen og smøre imellem, for det kan de også sagtens klare :)

Du kan naturligvis også - for at få fuld udbytte af den lækre peanutbutter - vælge at smøre det imellem dem, så der er dobbelt op på den herlige nutty sag :) Jeg brugte dog min sidste peanutbutter til at komme i disse Pies, så chokolade imellem det blev - og det blev henrivende :) Du kan naturligvis også vælge at bruge købt peanutbutter, hvis du ikke lige føler for den hjemmelavede version :) No problemoooo! :) 

8 kommentarer:

 1. Wuhuuuuu de ser bare lækre og dejlige ud, de bette basser!!! Bager efterhånden kun brød og kager fra din blog Kristine, men der er jo også ALT hvad hjertet kan begære :)
  Men kan pludselig ikke finde opskriften på de fantastiske fastelavnsboller med bagefast creme, ved du hvor de ligger?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ejh hvor er det skønt at høre Line :) Det er da en dejlig information at få med på vejen :) Hmmmm. nææh, og jeg kan heller ikke finde den opskrift. Årrh det er da voldsomt træls, men måske er det endnu en af de opskrifter, som pludselig forsvandt fra bloggen på mystisk vis :( ØV!

   Slet
 2. Åhhhh nej øv, what to do, what to do....det var nogle af de bedste fastelavnsboller jeg har smagt og nemme var de også:)Mon bare jeg kan lave en almindelig bolledej og putte creme i? Eller er man så ufattelig heldig at du har opskriften liggende? ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja i know, men der er ikke så meget at gøre - det er væk :( Njaaah, du skal vel have noget kardemomme og sukker i selve dejen, og smør - så tænker du skal finde en opskrift at følge. Du kan selvfølgelig lave den fedtfattige version og komme bagefast creme i - den findes stadig her på bloggen :) http://krissers-cookiecrumble.blogspot.dk/2012/02/fedtfattige-fastelavnsboller.html

   Slet
 3. Tak Kristine, prøver den fedtfattige version istedet og evt. bare med smør istedet for olie...hehe :)Den må prøves i weekenden! Tak :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Gør det ;) God idé! Og velbekom Line :) Håber de bliver gode...

   Slet
 4. Jeg synes, det er sådan et pudsigt navn til en kage - jeg smiler, hver gang jeg støder på det (og det er jo positivt - men omvendt, hvornår smiler man IKKE, når man ser billeder af kager?). Tror godt jeg liiiige kunne klemme et par stykker ned lige nu ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha det er skægt du nævner det, for jeg har det på helt samme måde. Den der whoopie del lyder bare sød og basset på en og samme tid. Herligt med smil, og ja - især over kager.
   Uif det kunne jeg nu også godt, og hey - det gør jeg da bare lige ;-)

   Slet